עבור לתוכן

בעיה בפוטושופ רואים קו ישר אבל בקרוב רואים לא ישרים

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מנסה לצייר קווים. ואח"כ מדפיס מדפסת. ורואים קווים ישרים ויש כאילו בקו מדרגות קטנים

היסתכלו בבקשה מצורף תמונה סימנתי בעיגולים אדומים לפי סימנים עיגולים אדומים שרואים בפוטושופ CS2 בזכוכית מגדלת הגדלה פעם אחת רואים

בקו פנימי שחור בסדר וחיצוני קו מדרגות קטנות ולא ישרים. איך עושים שקו יהיה ישר ולא מדרגות קטנות מאוד?

נ.ב.

נסיתי לשחק בהגדרות בפוטושופ כלים Brushes וזה לא עזר לי.

אולי שפתחתי דף חדש בגודל A4 ורשמתי ב- Resolution - 50 Pixels\inch

וגם בחרתי color mode: RGB color - 8 bit

האם זה בסדר הגדרות שעשיתי בדף חדש בשביל שיהיה קווים ישרים בצורות נכונות?

מה עוד צריך להיות בהגדרות דף חדש שיהיה לי ציור קווים ישרים וגם לא רואים מדרגות קטנים שיהיו ישרים?

מיכאל

[attachment deleted by admin]

פורסם

כשאתה מדפיס אתה רואה את הקו בצורה לא תקינה?

בעקרון LazyBoy צודק, זה אמור ליהיות ככה.

הסיבה שאתה רואה את השפיצים האלה בכל מיני מקומות בצורה לא אחידה זה בגלל הזום שאתה נמצא בו.

221% זה מספר לא ממש נוח להגדלה, ולכן הפוטושופ מציג את השפיצים האלה.

תנסה הגדלות במאות עגולות (200,300,400) ותראה שהקו יהיה יותר חלק.

עדיין יהיו בו מדרגות כאלה. (זה הAnti Aliasing שהפוטושופ עושה לקווים) אבל הן יהיו אחידות בלי 'שפיצים' כאלה...

פורסם

בעיקרון אם אתה פותח דף איי 4 עם 300 DPI ברזולוציה, הבעייה אמורה להסתדר.

רזולוציה לצפיית מסך עומדת על 72 DPI, ולדפוס - 300 DPI.

נכון שמדפסת ביתית יכולה בהחלט להסתפק בפחות, אך קובץ איכותי תמיד יעזור לצמצום הבעייה.

פורסם

נכון פוטושופ זו לא תוכנה וקטורית(למרות שיש אופציה לבנות צורות וקטוריות)

תמיד תראה "מדרגות" כאשר תסתכל בהגדלה(אותם מדרגות , אולי יותר עדינות תראה גם בתוכנה וקטורית בקו אלכסוני/עיגול)

וזה כי המחשב לא "יודע" מה זה עיגול, בעולם האמיתי קו מורכב מרצף נקודות במחשב הקו מורכב מרצף פיקסלים(1X1)

אבל כל הנ"ל לא מונע להדפיס באיכות ובלי "מדרגות"

פשוט צריך ליצור קובץ בעל רזולוציה גבוהה כזו שמתאימה להדפסה, תלוי בגודל ההפקה ובאיכות הדף, בין 200-400.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים