עבור לתוכן

עזרה לגבי מסך "22 לקריאת טקסט, עריכת תמונות וגם משחקים (עודכן ל-"20)

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני יודע שהשאלה חוזרת על עצמה בפורום אבל לא הצלחתי למצוא בדיוק את המאפיינים למסך שאני מחפש.

לאחר שנים עם מסך "21 CRT, הגיע הזמן להחליף אותו. בהנחה שהתקציב יכול להגיע ל-3000 ש"ח, למרות שלא חייב :)

אני צריך מסך שיוכל להתמודד עם הדרישות הבאות:

- נוח לקריאה במשך שעות (בעיקר - תכנות, אז הטקסט צריך להיות קריא וברור.)

- פוטושופ (צבעים מדוייקים ומגוונים ככל האפשר)

- משחקים (כי גם זה חשוב...)

אודה לכם אם תוכלו להציע לי מספר אפשרויות.

תודה.

פורסם

בעקבות יומיים של קריאה של סקירות, המלצות וביקורות על מסכי מחשב, נראה לי שעבור תוכניתן, מסך שיכול להתאים הוא אחד שניתן להזיז על הציר שיעמוד לגובה - ה Samsung 2243BW.

זה לא ממש בטווח מחירים שלך אלא הרבה יותר זול (1200-1300 ש"ח), אבל הוא מומלץ כאן בכל אשכול שני שנפתח, מומלץ בביקורות באתר הזה ובאתרי השוואות מסכים, ובגדול - העדר לא טועה.

למרות שאני לא מתכנת מחוץ לעבודה, הוא נראה לי מתאים מאד לעבודות עם טקסט בזכות האפשרות לסובב אותו על הציר ולפי הביקורות, הוא טוב גם למשחקים למרות שהזמן תגובה שלו הוא 5 מילישניות ולא 2.

כרגע אני מתלבט בינו לבין ה ASUS 221U (שאין לו את האפשרות לסובב את המסך על הצד אבל הוא יכול לעבור לרזולוציית 3:4 - מה שמתאים למשחקים ישנים מאד) שיקר ממנו ב200 ש"ח (1400-1500 ש"ח בחנויות) ומחכה שמישהו שמבין במסכים שימליץ לי מי עדיף מבין השניים.

פורסם

guardevil, ברוך הבא לפורום.

קרא את חוקי הפורום וערוך את הכותרת ככה שתהיה יותר אינפורמטיבית.

פורסם
  • מחבר

האמת שאני לא ממש משתמש בסיבוב המסך אז זה פחות קריטי עבורי.

הסתכלתי על הASUS ונראה לי שאולי הוא יותר מדי במובן שאני לא צריך את הרמקולים למשל.

מבחינת פונקציונליות, אני מחפש את הדבר הפשוט ביותר - מסך, בלי רמקולים ובלי USB.

מישהו בחן מסכי LG או NEC?

בעקבות יומיים של קריאה של סקירות, המלצות וביקורות על מסכי מחשב, נראה לי שעבור תוכניתן, מסך שיכול להתאים הוא אחד שניתן להזיז על הציר שיעמוד לגובה - ה Samsung 2243BW.

זה לא ממש בטווח מחירים שלך אלא הרבה יותר זול (1200-1300 ש"ח), אבל הוא מומלץ כאן בכל אשכול שני שנפתח, מומלץ בביקורות באתר הזה ובאתרי השוואות מסכים, ובגדול - העדר לא טועה.

למרות שאני לא מתכנת מחוץ לעבודה, הוא נראה לי מתאים מאד לעבודות עם טקסט בזכות האפשרות לסובב אותו על הציר ולפי הביקורות, הוא טוב גם למשחקים למרות שהזמן תגובה שלו הוא 5 מילישניות ולא 2.

כרגע אני מתלבט בינו לבין ה ASUS 221U (שאין לו את האפשרות לסובב את המסך על הצד אבל הוא יכול לעבור לרזולוציית 3:4 - מה שמתאים למשחקים ישנים מאד) שיקר ממנו ב200 ש"ח (1400-1500 ש"ח בחנויות) ומחכה שמישהו שמבין במסכים שימליץ לי מי עדיף מבין השניים.

פורסם

המסכים שמתאימים לשימושים שלך אינם נמצאים בסקטור של 22", מכיוון שכמעט כולם מתבססים על פאנלי TN אשר לא מאפשרים להראות צבעים מדוייקים/אחידים מספיק.

ל-HP יש מסך מעולה LP2065 . אין מסך 20" יותר טוב ממנו עד תג המחיר שלו והוא עולה 2000 ש"ח.

ל-NEC יש דגם כמעט מקצועי 2090UXi, אבל סידרת ה-UXi מאוד יקרה ביחס לרזולוציה שלה (שטח עבודה) ודיוק בצבעים שהיא יכולה להראות ללא קולורמטר.

שתי ביקורות סיכמו שה-LP2065 ב-PRAD ו-SvetHardware.cz מסך מעולה לגרפיקה והוא משתלם מאוד למה שהוא יכול לתת מבחינת איכות תמונה ותגובתיות למשחקים. אין לו בכלל מריחות או ארטיפקטים של קורונה לפי הביקורת שלו ב-PRAD.

פורסם
  • מחבר

orleans, תודה.

אתה יודע לכמת (נגיד מ-1 ל-10) כמה איכות אני אפסיד מבחינת צבעים אם אני בכל זאת אלך על "22?

פורסם

כדאי שתקרא את המדריך הבא:

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_a/

http://hwzone.co.il/articles/lcd_guide_b/

אם נגיד שפרח ורוד ייראה על 22" TN אדום מדי ולא ורוד כמו שצריך להיות, עד כמה שתנסה לכייל את המסך - אתה תהיה מתוסכל, אז הדיוק הוא על הפנים. כחול יכול להיראות כסגול וכדו'. לא יודעים את זה עד שמדפיסים ורואים סטיות חמורות במדפסת לעומת מה שנראה על המסך או אחרי ששמים HP LP2065/Samsung 971P מול מסך TN. לרוב זה גם המצב במסכים מבוססי פאנלים איכותיים בעלי מכלול צבעים מורחב (Wide Gamut) עמם גם מכייל חומרתי לא מסוגל להביא את הצבעים במרחב הצבע sRGB לאותה רמה של ה-LP2065 ללא מכייל לדוגמה. ל-HP יש מכלול חופף לתקן sRGB ולא אמורה להיות בו בעיה כזאת של צבעים לא נכונים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות אבל נראה לי שאני עושה שינוי כיוון.

הלכתי לבדוק מסכים בחנויות ונראה לי שבכלל מספיק לי מסך "20.

והאמת היא שלא החלטתי סופית אם אני יכול להסתפק ב3:4 או שלא.

נראה לי שככה יש סיכוי יותר גדול שאני אמצא את מה שאני מחפש.

יש הצעות?

פורסם

כן, רזולוציה של 1600X1200 ב-20" אמורה לתת שטח עבודה מספיק גדול לעריכה גרפית של תמונות ברזולוציה גבוהה יותר מ-800X600. כשרוב העבודה היא עם תמונות ברזולוציה של עד 800X600, עדיף לבחור ב-19" איכותי, מכיוון שבזום של 100% תמונה כזו תתפוס רבע מהמסך ב-20" ושליש מהמסך ב-19", ולכן יהיה יותר נוח לבצע עריכה עם 19" לתמונות 800X600 בו הן נראות פחות קטנות.

ב-20" איכותיים מסך הכי נפוץ וזמין בחנויות הוא ה-LG L2000CP, אולם אם אין לך גישה לקולורמטר עבור ה-LG, אני ממליץ שתקנה מ-Nextop את ה-HP LP2065, מסך פופולרי לעיבוד תמונה הידוע משתי ביקורות מקצועיות כמעולה לגרפיקה. לא תמצא 20" עדיף עליו עד תג המחיר שלו. שניהם מתאימים למשחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים