עבור לתוכן

bamboo fun האם לקנות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לקנות מתנה לחבר שלי ליום ההולדת שלו לוח גרפי לאיור וציור

מהמעט שהצלחתי להבין בכוחות עצמי wacom זאת החברה המומלצת

ואני מתלבטת אם לקנות את bamboo fun

ראוי לציין שאין לו ניסיון באיור ממוחשב בכלל

הוא עוסק בוידאו (עריכה ובימוי) ומאייר כתחביב

ראשית רציתי לדעת עד כמה באמת אפשר לצייר עם המכשיר? והאם אפשר להגיע איתו לתוצאות ראויות?

מצאתי איזה הדגמה באנטנט וזה נראה היה כאילו האופציות הן בערך אותן האופציות שיש בצייר הפשוט של חלונות...

בליינים אחרים של החברה ראיתי שיש אופציה לעבוד עם שני מסכים (יש לו בעמדת עריכת הוידאו שלו...) שווה את תוספת אלפי השקלים או שלשלב ראשון שיתמודד עם מסך אחד?

האם אפשר ליצור אנימציה בסטופ מושיין בעזרת הלוח?

(אני מקווה שאני לא מערבת מונחים לא קשורים

זה באמת לא התחום שלי...)

האם הוא יוכל להפיק למשל קומיקס ראוי לשמו מהמכשיר הזה?

בקיצור אני מנסה להבין האם זה צעצוע נחמד או מכשיר עבודה גרפי שיניב תוצאות משביעות רצון?

אשמח מאוד לתגובות

ואם אפשר

(סליחה על החוצפה)

מהירות...

אני מתכוונת להזמין בארה"ב כי זול יותר ויש לי מישהו שיביא את זה, לכן הבהילות בזמן...

תודה תודה

ושנה מופלאה לכולנו[br]פורסם בתאריך: 12.10.2008 בשעה 15:49:09

ואם יש המלצה על משהו אחר זה גם נפלא...

תודה

פורסם

אני חושב שלא הבנת כמה דברים...

שלום לכולם

אני רוצה לקנות מתנה לחבר שלי ליום ההולדת שלו לוח גרפי לאיור וציור

מהמעט שהצלחתי להבין בכוחות עצמי wacom זאת החברה המומלצת

1.אחלה מתנה, הבנת נכון, WACOM די שולטים מבחינת האיכות בשוק הזה (למרות שהם לא היחדיים, יש גם GENIOUS וTRUST ועוד כמה)

ב600 שקל אתה יכול לקנות BAMBOO קטן או GENIOUS/TRUST גדול ... מבחינה טכנית הBAMBOO יהיה עדיף,אבל הוא גם בחצי מהגודל (את אותו החשבון תעשה במחירים גבוהים יותר), כאן נשאלת השאלה כמה מתקדם טכנית אתה צריך שהלוח יהיה (או במלים אחרות, איפה להשקיע את הכסף, בטכנולוגיה או בגודל? ושלא תבין לא נכון, גם עם GENIOUS וגם עם TRUST אפשרי בהחלט לצייר ולהפיק תוצאות יפות...)

ואני מתלבטת אם לקנות את bamboo fun

ראוי לציין שאין לו ניסיון באיור ממוחשב בכלל

הוא עוסק בוידאו (עריכה ובימוי) ומאייר כתחביב

ראשית רציתי לדעת עד כמה באמת אפשר לצייר עם המכשיר? והאם אפשר להגיע איתו לתוצאות ראויות?

מצאתי איזה הדגמה באנטנט וזה נראה היה כאילו האופציות הן בערך אותן האופציות שיש בצייר הפשוט של חלונות...

בליינים אחרים של החברה ראיתי שיש אופציה לעבוד עם שני מסכים (יש לו בעמדת עריכת הוידאו שלו...) שווה את תוספת אלפי השקלים או שלשלב ראשון שיתמודד עם מסך אחד?

האם אפשר ליצור אנימציה בסטופ מושיין בעזרת הלוח?

(אני מקווה שאני לא מערבת מונחים לא קשורים

זה באמת לא התחום שלי...)

האם הוא יוכל להפיק למשל קומיקס ראוי לשמו מהמכשיר הזה?

בקיצור אני מנסה להבין האם זה צעצוע נחמד או מכשיר עבודה גרפי שיניב תוצאות משביעות רצון?

טוב זה החלק שנראה לי שלא כל כך הבנת. לוח גרפי הוא כלי "מחליף עכבר" לציורים/רישומים/עבודות גראפיות/או סתם לשימוש שוטף במחשב. הלוח לכשעצמו לא מצייר לך ולא מכין אנימציות . זה פשוט עכבר מחשב לכל דבר רק שהוא בצורת לוח ועט, כך שאם מציירים יותר נוח לעשות את זה איתו ולא עם עכבר. מה אפשר לעשות איתו? כאן זה כבר שאלה במי משתמש בזה. אם זה צעצוע נחמד או מכשיר עבודה גראפי? שוב-תלוי במשתמש. תלוי במה הוא הולך לעשות איתו. אנימציה המכשיר לא עושה, אבל בעזרת המכשיר יהיה לך הרבה יותר קל לצייר את הפריימים בתוכנה שעושה אנימציה... (מבינה את ההבדל?) . לגבי מה שאמרת שראית בהדגמה וזה נראה כמו צייר רגיל, אז שוב, המכשיר עצמו הוא בלי תכנה (כאילו,הוא כן אבל לא התכנה זה מה שמעניין אותך), עם המכשיר את משתמשת בפוטושופ או שלל התוכנות הגראפיות שיש בשוק.

***לסיכומו של עניין:

אני גרפיקאי (בשבילי זה לא צעצוע) וWACOM BAMBOO FUN (גודל A5) משרת אותי היטב. להגיד לך שצעצוע שעולה בארץ 1400 שקל מתאים לכל אחד? לא, לי הוא מתאים בול. יש דגמים יותר טובים טכנית (INTOUS) אבל הם גם יותר יקרים.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

תודה תודה תודה

מאוד עזרה לי תשובתך המאוד מפקסת...

שנה נהדרת לך[br]פורסם בתאריך: 12.10.2008 בשעה 21:02:41

אה... יש מצב שאתה מעלה תמונה או שתיים

או לחילופין מפנה אותי למקום שבו אוכל לראות דברים שנעשו בעזרת הלוח הזה?

כלומר איורים או תמונות שצויירו בעזרתו?

תודה

פורסם

פתחי YOUTUBE תקישי WACOM BAMBOO SPEEDPAINT .תראי שם מלא סרטונים של אנשים שמציירים עם הלוח, הרמה היא של המשתמש לא של הלוח-את זה את חייבת להבין.גם עפרון ודף יניבו תוצאות שונות למשתמשים שונים.

פורסם
  • מחבר

שוב תודה רבה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני משתמש באינטוס 3...

אבל בלב שלם למישהו בלי ניסיון בציור דיגיטלי כל טאבלט ב-200-300 שקל יספיקו לו מעל ומעבר........

הפתרונות של ג'יניוס מעולים... אפילו ACECAD בבאג ב 200 שקל נותן אחלה פתרון.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה

הבמבו כבר נרכש ואפילו הגיע לארץ

אבל אני מבינה מדברייך שהוא בהחלט בהחלט יספיק

וזה באמת מאוד מרגיע...

תודה רבה

ושנה נפלאה

פורסם

אני חושב שמן הראוי לציין נקודה אחת חשובה מאוד -

רוב האנשים שציירו/רשמו רוב חייהם באמצעים מסורתיים וללא שום נסיון דיגיטלי, בד"כ מתקשים מאוד במעבר לטאבלט, אלא אם כן מדובר בטאבלט ברמה גבוהה. ברוב המקרים הדבר שמציק להם יותר מכל, היא העובדה שהטאבלטים של הפירמות שלא נמנות על 3 ה"שמות הגדולים" (Aiptek, Digipro, Wacom), מכריחים את המשתמש להחזיק את העט כמעט במאונך ללוח ולא בזוית אחיזה טבעית כמו עט או עפרון רגיל. הבעיה קיימת גם בלוחות של Aiptek ו Digipro, כאשר רק Wacom באמת מובילה בתחום הזה של היכולת לספק ביצועים מצויינים בזוית אחיזה טבעית.

כל מה שנאמר נכון לדגמים שאין בהם את הפיצ'ר של זיהוי זוית הטיה כמו דגמי Wacom Intuos. אני מנחש שהדגמים האלו לא רלוונטיים לפותח הדיון מהיותם יקרים למדי. (לא ידוע לי על פירמות מלבד Wacom שמאפשרות זיהוי זוית הטיה בלוחות שלהן)

שורה תחתונה - אם מי שמיועד לקבל את הלוח עסק עד כה בציור מסורתי בצורה אינטנסיבית, עדיף לתת לו לוח של Wacom ואני מצטרף להמלצה על Bamboo Fun. אחרת אפשר ללכת על ההמלצה של bobo (אגב, מה קרה לכינוי DemonTux?)

עריכה - אני רואה שכבר לא רלוונטי, ראיתי את התגובה מעליי רק עכשיו. שיהיה במזל :)

פורסם

אני חושב שמן הראוי לציין נקודה אחת חשובה מאוד -

רוב האנשים שציירו/רשמו רוב חייהם באמצעים מסורתיים וללא שום נסיון דיגיטלי, בד"כ מתקשים מאוד במעבר לטאבלט, אלא אם כן מדובר בטאבלט ברמה גבוהה. ברוב המקרים הדבר שמציק להם יותר מכל, היא העובדה שהטאבלטים של הפירמות שלא נמנות על 3 ה"שמות הגדולים" (Aiptek, Digipro, Wacom), מכריחים את המשתמש להחזיק את העט כמעט במאונך ללוח ולא בזוית אחיזה טבעית כמו עט או עפרון רגיל. הבעיה קיימת גם בלוחות של Aiptek ו Digipro, כאשר רק Wacom באמת מובילה בתחום הזה של היכולת לספק ביצועים מצויינים בזוית אחיזה טבעית.

כל מה שנאמר נכון לדגמים שאין בהם את הפיצ'ר של זיהוי זוית הטיה כמו דגמי Wacom Intuos. אני מנחש שהדגמים האלו לא רלוונטיים לפותח הדיון מהיותם יקרים למדי. (לא ידוע לי על פירמות מלבד Wacom שמאפשרות זיהוי זוית הטיה בלוחות שלהן)

שורה תחתונה - אם מי שמיועד לקבל את הלוח עסק עד כה בציור מסורתי בצורה אינטנסיבית, עדיף לתת לו לוח של Wacom ואני מצטרף להמלצה על Bamboo Fun. אחרת אפשר ללכת על ההמלצה של bobo (אגב, מה קרה לכינוי DemonTux?)

עריכה - אני רואה שכבר לא רלוונטי, ראיתי את התגובה מעליי רק עכשיו. שיהיה במזל :)

מסכים לחלוטין עם החידוד שלך.

באמת אחת האופציות שלי לאינטוס, מלמד רמות הרגישות זה ה TILT ANGEL שאני פשוט מת על זה =]

רק נותר לי להחליף מחשב כדי שאוכל להנות מציור בלי לאגים =[

פורסם

דווקא זה הדבר שהכי מפריע?

לא יצא לי לצייר עם טאבלט, אבל תמיד הייתי בטוח שהדבר הכי מוזר בזה

הוא שבעצים מציירים על הלוח, אבל מסתכלים על המסך.. זה לא מוזר?

בגלל זה בעצם המציאו את הטאבלטים שהם באים עם מעין מסך נגיעה מיוחד

שמציירים ישר על המסך... אבל הם עולים כמו בית בערך :P

פורסם

דווקא לעובדה שמביטים במסך מתרגלים, יש אמנם כאלה שלוקח להם יותר זמן, אבל לא נתקלתי בכאלו שהיו ממתוסכלים מזה.

לעומת זאת, עבור מי שמצייר כל החיים שלו באמצעים מסורתיים, מה שדיברתי עליו די הגיוני כשחושבים על זה - אנשים שרגילים לציוד איכותי כמו מכחולים, עטים ועפרונות ברמה גבוהה, שלא לדבר על משטחי העבודה השונים מחומרים מיוחדים ייעודיים למדיומים שונים, פתאום עוברים למשטח פלסטיק עם עט פלסטיק שמגביל אותם. כל העדינות והרגישות המיוחדת שהיתה חלק בלתי נפרד מהסגנון שלהם, מה"אישיות" שלהם כציירים, כמעט ולא באה לידי ביטוי בציור על טאבלט, ויש כאלה שממש מתוסכלים מכך ולא מסתפקים בפחות מ Intuos.

אגב, יש 2 חסרונות עיקריים לטאבלטים שמשלבים מסך מגע (Wacom Cintiq):

- הראשון - תמיד צריך לכייל אותם כך שהסמן יהיה בדיוק מתחת לחוד של העט. הרי יש מרווח קטן של זכוכית בין העט לסמן כי מדובר במסך, וכמעט תמיד יש סטיות שתלויות בזוית העין ובלוח עצמו.

- השני, וזה מעניין - חלק מהאנשים שהתרגלו כבר לצייר בטאבלט "רגיל" ועוברים ל Cintiq פתאום שמים לב לדבר מוזר - היד שלהם, שבאופן טבעי מסתירה חלק מהציור, פתאום מפריעה להם אחרי שהתרגלו לצייר ולהביט במסך בלי לראות את היד המציירת בכלל. נשמע מצחיק, אני יודע, אבל זה בהחלט קורה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים