עבור לתוכן

אזהרה - שימוש בציר גמיש לדרמל, מסוכן.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

רציתי רק להזהיר את כולם שהשימוש בציר גמיש מסוכן מאוד לדעתי.

בכל אופן הציר שאני השתמשתי בו של חברת WOLF, עשוי באיכות ירודה מאד.

החיזוק של הציר אל הדרמל מאד בעייתי, והחיבור אל הדיסקיות חיתוך הוא המסוכן ביותר. אי אפשר לדעת מתי הדיסקית באמת מחוזקת, הציר מורכב משני חלקים: חוט פלדה ומין מהדק בחלק הקדמי, שני חלקים אילו לפעמים מתנתקים אחד מהשני.

כל הדברים האלו יכולים לגרום לניתוק של הדיסקית, באם נתחשב בעובדה שהדיסקית מסתובבת ב30000 סל"ד, זה יכול לחתוך את הבשר שלנו כמו מרגרינה.

אני מדבר מנסיון שאתמול השתמשתי בציר גמיש, והדיסקית התנתקה, כאשר היא הסתובבה על המקסימום.

למזלי הדיסקית עפה לי מעל הכתף! ולא קרה כלום (חוץ מהדיסקית שהתנפצה).

אני לא איזה קצין בטיחות צבאי או משהו, רק רציתי להזהיר את כולם

שלום

פורסם

תודה על האזהרה ואתה באמת צודק שיש בעיות עם הציר הגמיש של הדרמלים הזולים הסינים באשר הם..

בנוגע לזה, היית צריך לדעת להישתמש בציוד הגנה שמחייב משקפי הגנה על העיניים, כפפות וביגוד ארוך וכו' זה כבר בגדר רשות. משקפיים זה פשוט חובה! חבל לאבד עין בחצי שניה ולא לראות בה אף פעם.

חוץ מזה מוודאים תמיד לפני שמפעילים ת'מכשיר ומחזירים אותו לחשמל שהדיסקים מוברגת טוב, הציר נע לא רע בסיבוב ידני והכל נראה ויושב טוב. אחרי זה מחברים ת'כבל לחשמל ומדליקים את המכשיר בהדרגתיות לאט לאט עד לרמה הרצויה.

לא אומר שאתה לא יודע לעבוד בכלי, אלא אומר שצריך להיזהר איתו כי הוא מסוכן בשימוש ראויי.

שמור על עצמך.. ;)

פורסם

אני דווקא חושב שהכלי של וולף ביכלל לא מסוכן ולא הציר גמיש

יש לי גם דרמל של חברה מעפנה וכבר פעמיים ויותר חתכתי איתו חלונות ועשיתי איתו דברים ועים הציר ולא קרה כלום

להגיד מסוכן זה נכון

אבל

מסוכן זה למי שלא יודע להישתמש במכשיר

כול מכשיר חשמלי איכשהו מסוכן ויכול להזיק אפילו שעל פנוי ניראה כלי חביב שלא יכול להזיז כלל

להבא אני מציע גם לך וגם לאחרים שלא יודעים איך להישתמש בכלי לשאול ולבקש עזרה פה בפורום וביכלל על שימושים בכלים שאין בהם נסיון..

פורסם

אתה מודע לכך שבראש הציר יש חור, שאתה אמור לדחוף לשם ביט כלשהוא, כדי שהציר לא יסתובב, ואז תוכל לנעול את הביט?

פורסם

אתה מודע לכך שבראש הציר יש חור, שאתה אמור לדחוף לשם ביט כלשהוא, כדי שהציר לא יסתובב, ואז תוכל לנעול את הביט?

לא מזלזל חס וחלילה

אבל אני בספק אם הוא יודע...

פורסם
  • מחבר

כן, אני יודע ;D

אצלי יש פאק ביצור, החיבור בין החוט ברזל (שמעביר תנועה) ובין המכלול שמהדק (איפה שמכניסים את הביט + הברגה)

לא מחובר טוב ביניהם.

מה שגורם לחוט ברזל להסתובב על סרק ללא תנועה של הדיסקיות שאני מחבר, ובנוסף יש בעיה להדק חזק את הדיקסיות כי אין קונטרה שמתנגדת לתנועה.

מקווה שהנבתם.

פורסם

בטח שיש קונטרה

אתה שם את הביט הזה התוך בחור בצד של הידית אחיזה ואז אתה מבריג את הבורג למעלה

חוץ מזה זה אמור להיות בהרגה הפוכה ככה שהוא לא יוכל להיפתר רק להינעל

תאמין או לא כמה שהדסקית הזאת ניראת מסוכנת אם אתה שם חולצה היא שווה לתחת

פורסם

אצלי יש פאק ביצור, החיבור בין החוט ברזל (שמעביר תנועה) ובין המכלול שמהדק (איפה שמכניסים את הביט + הברגה)

לא מחובר טוב ביניהם.

גם אצלי בוולף ז"ל הייתה הבעיה הזאת, פירוק קליל של הקפיץ שמעביר את התנועה לבין הפוטר שבקצה והרכבה מחדש של העסק (הרכבה כמו שצריך) פתרה את זה אחת ולתמיד.

בקשר לביט שעף לך - אתה פשוט לא חיזקת את העסק כמו שצריך. למיטב זיכרוני גם כשהקפיץ שבציר התנתק מהפוטר אף פעם לא קרה לי שעף ביט. לעומת זאת, בחיזוק לא נכון של הביט הוא בהחלט יכול להוציא עין לשכנה.

פורסם

כניראה זה פאק אצל כולם

לכן אומרים לא לקנות חברה מעפנה

למרותשלפי דעתי למתחילים וכאלה אין צורך ביותר מזה..

פורסם

בחיזוק לא נכון של הביט הוא בהחלט יכול להוציא עין לשכנה.

חחחחח בפעם הראשונה שעבדתי עם דרמל בבית שלי ניסיתי לחתוך משהו ולא חיזקתי טוב כל כך הביט עף דרך החלון שלי לשכן שגר לידי לחצר והם בידיוק ישבו שם הם חשבו שזרקתי עליהם משהו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים