עבור לתוכן

תוכנת הגיבוי הכי טובה והכי אמינה שיש

Featured Replies

פורסם

מהי לדעתכם תוכנת הגיבוי הכי טובה והכי אמינה שיש לגיבוי תקופתי מצטבר, שמאפשרת לגבות בצורה תקופתית

את הדיסק הקשיח העיקרי לדיסק קשיח חיצוני , כך שבעת נפילה של הדיסק העיקרי ניתן בקלות ובמהירות רבה

להחליף פיזית את הדיסק העיקרי ולהחזיר אליו את הגיבוי שנישמר בדיסק החיצוני ?.

שמעתי על תוכנות גיבוי מחברות כמו acronis ,symantech אולם אלו תוכנות בתשלום

ובנושא כל כך חשוב אני לא מוכן לשמוע על תוכנות פרוצות שעלולות לאכזב בשעת צרה (שלא לדבר על סכנות נוספות כמו סוסים טרויאנים ,וירוסים ותולעים ) .

האם יש פיתרונות חינמיים אמינים ומוכחים ?

אם לא ,האם שווה להשקיע כ-70 ¤ על תוכנת GHOST V-12 או על המתחרה שלה מבית ACRONIS שאת מחירה וזמינותה בארץ אני לא יודע ?

ישנם גרסאות יותר מתקדמות של GHOST כמו גרסא 13 וגם הגיעה לאחרונה גם גרסא-14

אולם הגרסאות הללו הרבה יותר יקרות , האם לדעתכם יש הבדל משמעותי שמצדיק את רכישתם של אותם גרסאות יותר מתקדמות ?

אם יש לי דיסק של 1000gb (כלומר 1 טרה ביט) שמלא עד תום ,איזה נפח של דיסק חיצוני אני צריך לרכוש על מנת לגבות את הדיסק הקשיח הפנימי ?

קישורים רלבנטיים :

http://www.acronis.com/homecomputing/holidays/2006/

http://www.symantec.com/norton/ghost

http://www.symantec.com/norton/products/charts/comparison.jsp?pcid=br

פורסם

הועבר לפורום תוכנה.

אני אישית משתמש באקרוניס, הצילה אותי 3 פעמים.

פורסם
  • מחבר

הועבר לפורום תוכנה.

אני אישית משתמש באקרוניס, הצילה אותי 3 פעמים.

האם אתה משתמש בגירסא ישנה חינמית של אקרוניס ?

פורסם

איך אני יוצר ג'וסט בארוניקס? אני גם כן משתמש בה פה ושם..

תוכנה נחמדה..

פורסם

האם אתה משתמש בגירסא ישנה חינמית של אקרוניס ?

לא, אני משתמש בגירסת ה server.

פורסם
  • מחבר

מה לגבי תוכנות גיבוי חינמיות שאפשר להוריד מהרשת?

פורסם

יש את DriveImageXML החינמית שגם אינה דורשת התקנה. אין לי ניסיון אישי איתה אך רבים ממליצים עליה בחום.

אני עבדתי עם ACRONIS בעבר והיא נוחה מאוד לשימוש וידידותית.

בעיקר אהבתי את יכולות הגיבוי האינקרמנטלי ואת מחיצת השחזור שמאפשרת חזרה לעבודה סדירה תוך דקות.

לא חושב שיש הרבה הצדקה לגרסאות החדשות אבל אני לא מאוד מנוסה בתחום.

פורסם
  • מחבר

יש את DriveImageXML החינמית שגם אינה דורשת התקנה. אין לי ניסיון אישי איתה אך רבים ממליצים עליה בחום.

אני עבדתי עם ACRONIS בעבר והיא נוחה מאוד לשימוש וידידותית.

בעיקר אהבתי את יכולות הגיבוי האינקרמנטלי ואת מחיצת השחזור שמאפשרת חזרה לעבודה סדירה תוך דקות.

לא חושב שיש הרבה הצדקה לגרסאות החדשות אבל אני לא מאוד מנוסה בתחום.

האם אתם ראיתם את התוכנות החימיות שהצעתם בפעולה אצל מישהו ?

במילים אחרות האם באמת אפשר לסמוך עליהן ?

פורסם

אני עבדתי בזמנו עם DriveImageXML והיא מאוד נוחה ופשוטה להפעלה אבל לא חקרתי אותה לעומק ומהר מאוד נאלצתי להחליף אותה בפתרון הארגוני לצרכי תאימות (ACRONIS). בשביל תוכנה חינמית שאינה דורשת אפילו התקנה היא מעל ומעבר - רק שים אותה על ה-DOK וזהו.

עצתי, כמו בכל דבר, לשחק איתה ולהתנסות בעצמך - אין תחליף לגישת ה"ללכלך את הידיים". רק אל תעשה זאת על המחשב היחידי שלך עם כל המידע עליו ללא גיבוי (מצב לא מומלץ בלי כל קשר לתוכנה). אין סכנה ממשית בתוכנה אלא אם תנסה לעשות MOUNT לגיבוי ניסיון ישירות על מערכת ההפעלה שלך :nono::kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

אני עבדתי בזמנו עם DriveImageXML והיא מאוד נוחה ופשוטה להפעלה אבל לא חקרתי אותה לעומק ומהר מאוד נאלצתי להחליף אותה בפתרון הארגוני לצרכי תאימות (ACRONIS). בשביל תוכנה חינמית שאינה דורשת אפילו התקנה היא מעל ומעבר - רק שים אותה על ה-DOK וזהו.

עצתי, כמו בכל דבר, לשחק איתה ולהתנסות בעצמך - אין תחליף לגישת ה"ללכלך את הידיים". רק אל תעשה זאת על המחשב היחידי שלך עם כל המידע עליו ללא גיבוי (מצב לא מומלץ בלי כל קשר לתוכנה). אין סכנה ממשית בתוכנה אלא אם תנסה לעשות MOUNT לגיבוי ניסיון ישירות על מערכת ההפעלה שלך :nono::kopfpatsch:

שמע יש לי dok של 16GB ובכוונתי לרכוש דיסק קשיח נוסף על מנת לגבות את הדיסק הקשיח הנוכחי (1TB ).

איזה גודל של דיסק קשיח עלי לקנות על מנת לגבות את כל הדיסק ,בהנחה שהתוכנה הזאת עושה זאת בדחיסה ?

שים לב ,אני מדבר על גיבוי של 1000GB ...

פורסם

מה אתה מנסה לגבות? מידע או מערכת הפעלה?

* גיבוי מידע הוא פשוט בהרבה ויש 1000 תוכנות חינמיות שעושות זאת בקלות ועם גמישות מירבית.

* גיבוי מערכת הפעלה זה עניין מורכב יותר שלו מיועדות ACRONIS ו-DriveImageXML.

נפח הגיבוי תלוי בכמות התוכנות המותקנות, נפח תיבת הדואר שלך וכדומה - בד"כ כמה גיגות בודדות (אלא אם מותקנים משחקים כבדים למשל).

מומלץ מאוד "להושיב" את כל מה שקשור למערכת ההפעלה בפרטישן נפרד ורק אותו לגבות עם DriveImageXML.

את המידע ה"רגיל" שאפשר פשוט להעתיק זה כבר עניין פשוט בהרבה. תעיף מבט על SyncBack למשל.

פורסם
  • מחבר

מה אתה מנסה לגבות? מידע או מערכת הפעלה?

* גיבוי מידע הוא פשוט בהרבה ויש 1000 תוכנות חינמיות שעושות זאת בקלות ועם גמישות מירבית.

* גיבוי מערכת הפעלה זה עניין מורכב יותר שלו מיועדות ACRONIS ו-DriveImageXML.

נפח הגיבוי תלוי בכמות התוכנות המותקנות, נפח תיבת הדואר שלך וכדומה - בד"כ כמה גיגות בודדות (אלא אם מותקנים משחקים כבדים למשל).

מומלץ מאוד "להושיב" את כל מה שקשור למערכת ההפעלה בפרטישן נפרד ורק אותו לגבות עם DriveImageXML.

את המידע ה"רגיל" שאפשר פשוט להעתיק זה כבר עניין פשוט בהרבה. תעיף מבט על SyncBack למשל.

פשוט מאוד ,את כל הדיסק כולל הכל מכל ,כך שאם הדיסק הקשיח הולך לעולמו אז אני קונה דיסק קשיח חדש

ומחזיר עליו את הכל מהגיבוי שמאוכסן על דיסק קשיח חיצוני .

אגב ,יש לי מחיצה אחת בלבד להכל .

פורסם

לא מומלץ ולא בריא לערבב בין מידע אישי למערכת ההפעלה והתוכנות מ-1000 סיבות שאין לי כוח לפרט בשעה כזו. :P

תפריד למחיצה קטנה (~50GB נאמר) של מערכת ההפעלה ומחיצה גדולה למידע.

כך תוכל לשחזר/להתקין מערכת הפעלה בלי לגעת במידע ולהקטין משמעותית את גודל/זמן הגיבוי של מערכת ההפעלה והתוכנות.

את המידע תגבה ישירות לדיסק החיצוני עם אחת מעשרות התוכנות החינמיות ברשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים