עבור לתוכן

האם שטח פרטי שלי הוא של המדינה לפני הכל?

Featured Replies

פורסם

יש לי איזה ויקוח עם חבר שלי על שטח שלך ושל המדינה!

נניח ויש לי איזה חלקת אדמה שהמדינה רוצה אותה למטרת כביש או ארכוליוגיה וכדומה..

והאדמה היא שלי בתבוא או איך שזה נקרא..

המדינה יכולה לקחת לי גם ובמידה ואני לא רוצה בין עם זה בתשלום או לא??

אשמח לקבל גם את התשובה בתור הוכחה מאיפו שהוא...

פורסם

המדינה עצמה יכולה, אבל שכבונים כביש בד"כ המדינה לא מתערבת.

פורסם
  • מחבר

המדינה עצמה יכולה, אבל שכבונים כביש בד"כ המדינה לא מתערבת.

אתה יכול לתת לי את זה במקום שכתוב את זה שכל שטח שיך למדינה גם עם זה בתבו...

פורסם

כל בעל אדמה הוא בר-רשות בעצם כל בעל אדמה בארץ הוא בר-רשות למעט מקרים מסויימים, זאת אומרת אם המדינה לוקחת לך את החלקה, סביר להניח שהיא לא מתחייבת להחזיר לך.

להבדיל ממקרה אחד שזה בעל חלקה פרטי.

חלקה בר-רשות=95 אחוז מהמדינה.

חלקה פרטית=5 אחוז מהמדינה.

לפני קום מהמדינה היו בארץ יהודים כידוע לכם, אחרי הקמת המדינה התחילה לרשום את האדמות הקיימות של המדינה שיש. באותו זמן כל אחד בעל אדמה יכול היה להצהיר על כך שהוא בעל האדמה מלפני קום-המדינה. אז בעצם המדינה יכולה לקחת לך את החלקה שלך לבנייה ולהזיז את הבית שלך.

בכל אופן כרגע בפתח תקווה או איזשהוא עיר בארץ מרחיבים כביש באמצע העיר, אז כדי להגדיל את הכביש צריך להזיז בתים [להרוס]. אז בעל חלקה פרטית לא נתן להם להזיז אותו כי מן הסתם המדינה לא יכולה לקחת לבעל אדמה פרטית את הרכוש מבלי לשאול.

אז תמיד תנסו לקנות אדמה פרטית ולא איזשהוא אדמה בר-רשות.

נ.ב.

בלבלתי את המוח....

פורסם

קודם כל: טאבו, מבוטא : TABU . זה ספרי רישום נכסי דלא-ניידי (נכסים קבועים שאי אפשר להזיזם) כמו קרקעות ובתים.

המושג נשמר מהתקופה בה הטורקים שלטו בארץ. באותה תקופה חלק גדול מהקרקעות החקלאיות לא היו רשומות בטאבו (ספרי השלטון הטורקי) כדי להמנע מתשלום מס, למרות שבפועל הקרקע שימשה את החקלאי לגידולים שונים. החזקה בפועל והשימוש בפעול במשך דורות היו הוכחה לבעלות או לזכות השימוש הבלעדית, זכות שניתנת גם למכירה לאחר. עם קום המדינה נעשה שימוש רחב במצב זה, כלומר שלא כל הקרקעות היו רשומות בטאבו, למרות שידעו בדיוק מי בעלי הקרקע ולמה לא נרשמה בטאבו ניצלה המדינה כדי לגזול רכוש אחרים (לא יהודים, בעיקר ערבים).

לענין החוק היום:

לא רק שאפשר, אלא המדינה לוקוחת לא רק קרקעות הנמכרות לחכירה לדורות ולמעשה זו זכות שימוש כבעלים לכל דבר, אלא גם קרקעות פרטיות הרשומות בטאבו. בעיקרון המדינה צריכה לפצות את בעלי הקרקע בערך הריאלי שלה. בפועל המדינה לא מפצה בערך הריאלי ולמעשה גוזלת רכוש הבעלים.

כביש 6 בנוי בחלקו על אדמות ששימשו לחקלאות והיו נכסי מדינה בחוק למרות שהיו לפני הקמתה רכוש פרטי ובשימוש מעשי של אנשים שונים (ערבים, בטח שערבים). כאשר הקימו את כביש 6 והיה צריך לדאוג לרווחי החברות המקימות עשו מהר כמה חוקים שיאפשרו לגזול את השטח ולפגוע במדינה. קיבוצים שהשתמשו בשטח לחקלאות קיבלו פיצויים גדולים על זה שלקחו להם את הקרקע שנתנו להם קודם לשימוש בחקלאות.

כל מי שבנה בית בעיר בחלקה שרכש, יודע כי העיריה יכולה להפקיע - להפקיע זה לקחת בלי לתת לבעל הקרקע חצי דבר ורבע פיצוי - עד 40 אחוז מהשטח למה שמוגדר "צרכי ציבור". התקנה הזו נעשתה כדי לאפשר לעיריה להסדיר מדרכות, גינות ציבור, מעברים הדרושים לבטיחות ולחיים תקינים, מוסדות ציבור וכד'. בפועל העיריה משתמשת בחוק הזה כדי לגזול רכוש האזרח, פעמים רבות לטובת העסקים שלה ולפעמים גם יוצא שהאחראי בעיריה עובר אחר כך לעבוד אצל יזם הנדל"ן שפתאום לפני זה קיבל את השטח שנזג בטענה של "צרכי ציבור". לא מזמן היה משפט נגד עיריה מאד ידועה בשרון, בטענה שבמשך 20 שנה לא עשו כלום עם שטח שהפקיעו אבל לבעלי השטח לא נתנו לבנות ולא לעשות כלום ועוד לקחו מהם מסים על השטח. השופט הורה לעיריה להחליט ולהתחיל לבנות לצרכי הציבור או לנהחזיר את הקרקע. אז העיריה נטעה כמה עצים וטענה שזה עצים לטובת הציבור. אחרי כמה זמן פתאום מכרו את השטח לאיזה קבלן שהקים וילות ועשה כמה מיליונים. מענין רק כמה קיבל המניאק בעיריה שהסדיר את העברת הקרקע השדודה לקבלן הזה.

לא מזמן גזלה מדינת ישראל את ביתו ורכושו של אדם שהקדיש חייו במשך 30 שנה במערכת הביטחון, ולמעשה זרקה אותו לרחוב, כדי להכין השטח לסלילת כביש 531 בקטע שמול החטיבות על גבול כפר מלל. זה נעשה על בסיס "פקודת הדרכים" מימי המנדט הבריטי שמסיבות של כדאיות המדינה לא דואגת לבטל. הפקודה מאפשרת לשלטון לקחת מה שמתחשק לשלטון, כלומר למושחת התורן הנמצא בשלטון ודואג לחברים שלו.

השכנים שלו קיבלו סכומי עתק כפיצויים בעת שהוגדרו חלקותיהם לשימוש לצורך הכביש, אפילו שאז לא היה מדובר בבית מגורים אלא בחלקה לשימוש חקלאי שמזמן כבר לא שימש לחקלאות אלא השכירו אותו לכל מיני בעלי עסקים ומחסנים. אבל אז היה מדובר בשכנים ובחברים של אריק שרון, (מלך ישראל והאתרוג של הימין בישראל כל עוד היה במרכז המושחתים הנקרא גם מפלגת הליכוד), שבהיותו ראש מינהל מקרקעי ישראל סידר לחברים שלו מכפר מל"ל פיצויים נדיבים. זה לא כלל את האדם עליו סיפרתי, שלא היה מהחברים של אריאל שרון, אז המדינה זרקה אותו לדירה בשכונת עליה בכפר סבא בתור "פיצוי" על קרקע ובית מגורים אותו בנה במו ידיו לפני 20 שנה. הביאו שמאי מטעם המדינה שקבע פיצוי של 60 אחוז מהערך האמיתי של הבית אם לא היו בונים שם כביש ועוד אמרו שלא מגיע לו כי הבית לא שווה עכשיו שבונים שם כביש. הבנתם? קודם המדינה דופקת את האזרח בכך שעושה כביש על הבית שלו, אחר כך מסרבת לפצות אותו כמגיע לו בטענה שעכשיו הבית שלו כבר לא שווה כמו שהיה לפני שהמדינה דפקה אותו......

וגם את הפיצויים האלו הוא יקבל רק אחרי שישלם עליהם את המס , שאותו צריך לממן בעצמו קודם לקבלת הכסף.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שדיי הבנתי..

אבל בוא נעשה קצת סדר בבלגן...בשביל להיות בטוח!

למעשה המדינה יכולה לקחת כל חלקה או שטח שרק מתחשק לה שיכול לכלול פיצוי או לא

חוץ משטחים "פרטים" שהם נרכשו עוד מלפני קום המדינה..

נכון?

פורסם

לא חשוב מתי נרכש השטח.

יש כמה חוקים המאפשרים למדינה להשתלט על השטח.

אם נותנים פיצוי או לא ואיזה חלק אפשר להפקיע זה תלוי באיזה חוק משתמשים כדי לקחת.

כל חוק ששמו "פקודת.........." הוא חוק מימי המנדט הבריטי שנעשה בזמנו כדי לשלוט באכולוסיה של נתינים, לא אזרחים.

פורסם
  • מחבר

אז בסופו של דבר המדינה יכולה לקחת כל מה שרק רוצה ללא כל מה שהוא הסביר לי בהתחלה עם 95 שטח של המדינה ו5 אחוז פרטי..

זה לא קשור?

פורסם

כן ולא.

חלק קטן משטח המדינה רשום כשייך באמת לאנשים פרטיים.

רוב שטח המדינה הוא בבעלות של המדינה. זה כולל שטח שהיה בבעלות פרטית בעבר המדינה השתלטה עליו, וזה כולל שטח שלא היה שייך לאיש ונרשם בבעלות המדינה.

אבל המדינה נותנת זכות שימוש לדורות וזה נקרא "חכירה לדורות" והזכות הזו ניתנת למכירה. מכאן שאדם שקונה זכות שימוש לדורות כמו שהיה בעלים לכל דבר, ברגע שהמדינה אומרת לו שיסתלק מהשטח היא למעשה גוזלת ממנו את הזכות ששילם בעדה.

יש הבדלים באופן ניהול ההפקעה וברמת הפיצוי.

אין מניעה לקחת מאדם שפרטי שטח פרטי שלו, כמו שאין בעיה לדרוש מאדם פרטי להסתלק משטח מדינה שהוא שילם בעד הזכות להשתמש בו ל-99 שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים