עבור לתוכן

מור-לוי והלוח אם שלי...

Featured Replies

פורסם

היי!

לפני כחודש נדפק לי הלוח-M57SLI-S4 בזמנו (לפני כשנה) הלוח עלה 120$ שנכון לאז זה היה 580-600 שקל...

שחתי אותו למור-לוי (יבואני GIGABYTE ו ASUS) עם מכתב מפורט של מה דפוק...במקרה הזה זה היה סלוט 0 של הזיכרון והPCI-E הראשון.

לאחר כשבוע קיבלתי מהשליח קופסה חומה הייתי בטוח שזה הלוח שלי ואני מבסוט פותח את הקופסה ואז נפלו פניי...

מה שהיה בפנים זה זבל שעונה לשם-GA-M61VME-S2

הייתי בשוק! אמרתי לשליח שיקח את זה ומהר וצירפתי מכתב לנציגה שלנו שאני הבאתי לה לוח ברמה פי 1000 יותר גבוהה וקיבלתי לוח ב 180 שקל בלחץ.

והשליח נסע..

יומיים אחריי אני מקבל את אותו לוח רק באריזה מקורית(לא חומה מעפנה)..ואז התעצבנתי עלייה...

ואמרתי לבוס שלי שיתקר אליה..

הוא מתקשר אליה והיא אומרת שאין את הלוח שלי במלאי...(כן הוא דיי ישן) אז אמרנו לה סבבה..שתתן לוח שווה ערך...לדוגמה זה:GA-M750SLI-DS4

שעולה נכון להיום כ650-700 שקל...היא אמרה שהיא לא תחליף כי הזיכוי שהיא יכולה לתת לי זה 300 שקל גג...WTF???

אז אמרנו לה שתביא לי אותו לוח מחו"ל..עבר עוד שבוע..

ומחר אני הולך להתקשר ולאמר לה שתיתן לי זיכוי ותתן לי את ה GA-M750SLI-DS4 בתוספת מחיר...כי נשבר לי הז*ן מהם...

מה דעתכם?

NIKILLER

• תגובות 32
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שחובתם לתת לך את אותו הלוח שנדפק לך, זה כל עניין האחריות.

הם אולי יכולים להציע לך הצעה של שדרוג בתוספת מחיר וכו' - החלטהש להם.

מצד שני אתה מצפה שהיא תזכה אותך כיום בכ-600 ש"ח (או שתתן לך משו שעולה כך) על לוח שעלה לפני שנתיים 600 ש"ח? איפה ההתישנות של הלוח? השימוש שעשית בו? ירידת המחיר הטבעית ?

הלוח שלך היום שווה 200-300 ש"ח ועל זה היא צריכה לזכות אותך פחות או יותר. נתתי דוגמא בדיון אחר על המעבד שהיה לי, 3800 כפול ליבה של AMD שלפני שנתיים וחצי עלה לי 2100 ש"ח. אם היה הולך לי במסגרת האחריות נראה לך הגיוני שהיתי מבקש (בהנחה שהם היו היבואנים של אינטל גם, רק לשם הדוגמא) Q9550 ועוד זיכוי של כ-500 ש"ח לפי אותו עיקרון?

פורסם
  • מחבר

אני יודע ראיתי את הת'רד ההוא...אבל פשוט זה מעצבן אותי...

אני כבר שלושה שבועות על לוח מסכן שבקושי מריץ את הויסטה...לא יוכל לעשות כלום עם המחשב חוץ ממסן ואינטרנט וזה מטריף!!!

אני יודע שהיא לא אמורה לזכות אותי המלוא המחיר אבל לפחות תאמר את זה..מה שעצבן אותי זה שהיא לחה לי לוח בשקל וחצי ומזה התבאסתי מזה...

:S

פורסם

אני לא אומר שזה בסדר, אבל תנסה להבין גם את החנות שגם צודקת חלקית במקרה הזה.

בכל אופן, נסה ללחוץ ללוח יותר טוב. אם תראה שלא הולך תראה מה אתה יכול לקבל בתוספת מחיר

פורסם

אל תתבאס יותר מדי גם ככה הלוח שלך לא משהו, יש לי גם אחד כזה, רק הדגם 55 ולא 57 והמאוורר של הצ'יפסט התחיל לעשות רעשים ונאלצתי לנתק אותו וככה אני עובד ואם ישרף אז שישרף כי זה עושה רעש מעצבן רצח ואי אפשר לנקות את זה כי בגיגהבייט עובדים גאונים פשוט והמבנה שלו הוא בנוי ככה שאין מה לעשות יצטבר שם תמיד אבק שיגרום לרעשים, פעם אחת זה קרה לי מזמן עיצבן אותי רצח והצלחתי לנקות, הפעם אני לא מצליח לנקות, כנראה שהאבק מתחת למאוורר תקוע ואי אפשר להוציא את המאוורר החוצה (מוזר אה?), מה עושים במצב כזה?

רק שאני יודע שפעם הבאה כשאני קונה לוח, אני קונה משהו זול רצח שכולם ייחנקו, מצידי שיהיה עליו כ.מסך אונבורד. גם ככה בלוח הזה שיש לי אין שום תועלת, גם האוברקלוק על הפנים שכמעט הרס לי את הכונן הקשיח (כן תקע אותו והיה לי מזל שחיברתי לספק כח אחר לפני שתכננתי לנסוע להחליף) וגם הוא מריץ את הזכרון יותר איטי ממה שהם, במקום 800 על 737 בלבד וגם יש לו רק 2 חיבורי PCI שזה פשוט דפוק רצח ונמאס לי מהשטויות שהיצרנים האלה דוחפים לנו!

פורסם

מצד שני אתה מצפה שהיא תזכה אותך כיום בכ-600 ש"ח (או שתתן לך משו שעולה כך) על לוח שעלה לפני שנתיים 600 ש"ח? איפה ההתישנות של הלוח? השימוש שעשית בו? ירידת המחיר הטבעית ?

הלוח שלך היום שווה 200-300 ש"ח ועל זה היא צריכה לזכות אותך פחות או יותר. נתתי דוגמא בדיון אחר על המעבד שהיה לי, 3800 כפול ליבה של AMD שלפני שנתיים וחצי עלה לי 2100 ש"ח. אם היה הולך לי במסגרת האחריות נראה לך הגיוני שהיתי מבקש (בהנחה שהם היו היבואנים של אינטל גם, רק לשם הדוגמא) Q9550 ועוד זיכוי של כ-500 ש"ח לפי אותו עיקרון?

וזהו!

פורסם

נכון הוא צודק, הם חייבים לתת לך אותו מוצר במסגרת האחריות או מוצר מסידרה דומה, למשל אסור לתת להם לוח שלא דומה בתכונות שלו ללוח הקודם.

בכל מקרה אין אף אחד שיעקוף את זה והכל תלוי ביחסים בינך לבין היבואן.

פורסם

במסגרת האחריות אתה צריך לקבל לוח זהה או דומה בתכונותיו ללוח שהיה לך.

לפיכך, תעזוב את מחיר הלוח בצד, ודרוש לוח התכונות שחשובות לך.

למשל, אתה יכול לדרוש לוח התומך במעבדי Phenom, תומך ב-SLI וב-Firewire.

הכי טוב, פשוט כתוב מכתב לספק, ובו אתה מפרט את הטענות שלך. מחיר המוצר לא רלוונטי.

פורסם

מה הקשר לזה שהוא השתמש? האחריות בעיקרון אמורה להבטיח, שבמקרה שיש איזשהו דפקט בלוח, כל עוד זה לא משהו שהמשתמש גרם לו, לתת לוח לוח זהה או חדש יותר מאותה רמה (נגיד להחליף לוח עם ציפסט 975 ב975/X38/X48) כן, זה אחריות של היבואן/יצרן לכל מוצר שלא תקין שנימכר.

זה שבארץ, כל דבר מתנהל כמו שכונה זה משהו אחר, ואתה צריך לצעוק לעשות בלאגן, כדי שבמקרה הטוב יתנו לך אותו מוצר משומש/מוצר זול יותר.

ביטוח לעומת זאת, מעבר למה שכוללת האחריות, מכסה גם תקלות שניגרמו ע"י הלקוח.

פורסם

לא אמרתי שלא צריכים לתת לו משהו שווה ערך, אבל לא מבחינה כספית.

לוח שעלה לפני שנתיים 600 ש"ח לא יכול להיות מוחלף בלוח שעולה כיום 600 ש"ח

פורסם

לא אמרתי שלא צריכים לתת לו משהו שווה ערך, אבל לא מבחינה כספית.

לוח שעלה לפני שנתיים 600 ש"ח לא יכול להיות מוחלף בלוח שעולה כיום 600 ש"ח

זה ברור מאליו

לפי דעתי

הוא צריך לדרוש את המקסימום פצוי כספי עליו

להוסיף עוד 100-200

ןלצאת עם לוח קטתני שווה 600

אז יצא לך ''טרייד-אין'' נחמד ....

פורסם

אין להם במלאי? בעיה שלהם.

הם צריכים לתת לו לוח בעל כל הפיצרים שהלוח הקודם, בחינם.

פורסם
  • מחבר

וואוו לא ציפיתי לכ"כ הרבה תגובות...

הכל*ה שם לא רוצה לשמוע כלום...

doscape אין לי מאוורר לצ'יפסט אז שום דבר לא מפריע..והלוח ההוא היה מצויין החזיק OC עצבני וSLIים רבים בלי להתאמץ רק שהוא נדפק...

וגם אנחנו לקוחות מאוד טובים אצל היבואן הזה...שיחכו לכסף בהזמנה הבאה...הם יקבלו אותו אחרי חודש.... :P

אמרתי לה שתתן לי את ה750SLI במקום כי נכון להיום הוא שווה ערך...אבל היא לא הסכימה...

לי אישית נמאס...

מחר אני מתקשר אליה ואומר לה ברוגע שתתן לי זיכוי ותשלח לוח חדש...(ה-750SLI)...

ושילכו לחפש מי ינענע אותם בני זונ*ת..

פורסם

לדעתי לא יתנו לך לוח 750I ללא תוספת כסף.

אני הייתי מוסיף איזה 200 שקל ללוח כזה, אחרי הכל, הוא מתקדם בהרבה מהלוח הקודם שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים