עבור לתוכן

עזרה ברכישת מחשב נייד בחו"ל (קנדה) לסטודנטית, תקציב: עד 6000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אהלן כולם, נתחיל מהסוף כי אני בטח אשכח: אז תודה רבה וענקית על העזרה.

עכשיו, אני מחפשת מחשב נייד ללימודים אקדמאיים עיוניים לגמרי - הרבה שימוש באופיס ואינטרנט, בלי תכנות, בלי גרפיקה, בלי משחקים, מקסימום סרטים ופוטושופ בקטנה (יש לי מחשב סבבה לגמרי בן שנה בבית).

גודל המסך: חשבתי על 13 או 14 אינטש. 12 טיפה צפוף לי

משקל רצוי: פחות מ-2 קילו. המחשב ירוץ איתי על הגב 4 ימים בשבוע מהלימודים לעבודה ללימודים, ואני די עצלנית. אז משקל נמוך זה אחד הקריטריונים הכי חשובים לי.

נדרש זמן סוללה ארוך מאוד - 8 שעות לימודים כל יום, לא בטוחה איפה יש שקעים ואיפה אין. אשמח אם תציינו האם כדאי לקנות סוללה נוספת בחו"ל, או שאפשר לקנות בארץ אם אין הפרש משמעותי במחירים.

בלוטות, יציאות מיוחדות: לא מבינה בזה

גודל מינימלי של כונן קשיח: לא פחות מ-100 ג'יגה נגיד

צורב DVD: עדיף שכן, לא קריטי

אחריות בינלאומית: כן בבקשה

העדפה לחברה כלשהי: משהו שיחזיק לאורך זמן - 3 שנים מינימום הכוונה, יהיה אמין, ואיכותי, ושירות טוב גם בארץ (במידה ואתם מכירים מניסיון). הלפטופים של דל יפים בעיניי, והייתי רוצה ללכת עליהם, אבל ברור לי שזו לא סיבה מספיק טובה : )

עוד דבר אחד:

קצת מפריע לי שאני אקבל מחשב שמותקנת עליו ויסטה. האם זה דבר הכרחי? לומר לכם את האמת, נראה לי שמערכת ההפעלה הזו לא באה לי טוב, ואין לי סבלנות למחשב שלוקח לו שעה לעלות. זו אחת הסיבות שחשבתי לקחת מק וגמרנו. אני מול מחשב 24/7 ואני אסתדר עם מערכת ההפעלה, אבל המחיר קצת מרתיע אותי וגם אמרו לי שאי אפשר להחליף אצלם סוללה - אז זה לא מתאים לצרכים. אם אני טועה וכן אפשר למצוא מק שיתאים לצרכים שלי- אשמח לשמוע. מאוד מאוד אשמח.

שוב תודה, (זכרתי בסוף.. ) ושבוע טוב לכולם

ולילה טוב בינתיים :sleep:

פורסם

מק לא יעמוד בקריטריונים שציינת. הוא מחשב 13.3" אבל משקלו גבוה מהממוצע למחשב כזה והוא עובר את ה-2 ק"ג בלא מעט (מגיע לכ-2.3 ק"ג). בנוסף, חיי הסוללה שלו לא יהיו גבוהים במיוחד אלא רק ממוצעים. סה"כ, אני פשוט לא ממליצה עליו.

הדרישות שלך מתנגשות קצת. קודם כל את יכולה לפסול מחשבי 14.1", הם לא מגיעים במשקלים כאלו. מחשבי 13.3" שוקלים לרוב בסביבות ה-2-2.2 ק"ג, מעטים מהם שוקלים בסביבות ה-1.9 ק"ג. בנוסף, רובם לא מציעים חיי סוללה מעבר לסטנדרט (לא יותר מ-4 שעות על סוללת 6 תאים).

לחילופין, בתקציב שלך ניתן לקנות מחשבי 12.1" שיתנו משקל מאד נמוך וחיי סוללה הרבה יותר טובים (6 שעות על סוללה סטנדרטית ועד 10 על סוללת 9 תאים שכמובן קלה יותר לנשיאה עקב המשקל הנמוך של המחשב מלכתחילה).

בקשר לאחריות בינלאומית, הנושא בעייתי וסבוך ודורש מעקב בלתי פוסק אחרי השינויים והגחמות התכופות של החברות. באופן עקרוני יש סיכוי טוב בהרבה לקבל אחריות בינלאומית על דגמים עסקיים אבל יש לוודא את סטטוס האחריות לגבי כל דגם בנפרד ולקבל התחייבות מהחברה. דל בדר"כ גמישה יותר בנושא, HP נותנת אחריות בינלאומית לדגמים העסקיים היקרים בדר"כ ואצל לנובו זה משתנה מקונפיגורציה לקונפיגורציה.

האם את מעדיפה להתפשר על גודל המסך או על חיי הסוללה והמשקל?

חריג אחד ב-13.3" הוא ה-Dell E4300 שיהיה קל מאד בשביל גודלו ואולי יהיו לו חיי סוללה טובים מאד (זה מה שאני מצפה מהמפרט והמחשבים האחרים בסדרה אבל עדיין אין מספיק בדיקות כי הוא מאד חדש). זה מחשב מאד יקר באיכות טובה ושכנראה ניתן יהיה לקנות לו אחריות בינלאומית. הוא נכנס בקצה העליון של התקציב שלך אבל עם הרחבת האחריות כנראה יחרוג.

-

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

בהתחשב בשימושים שלהם אני מייעדת את המחשב,

אשמח להעביר את הדיון לניידים בעלי מסך 12", עם חיי סוללה כמה שיותר ארוכים, ומשקל נמוך עד כמה שאפשר.

ותודה על התגובה המפורטת : )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים