עבור לתוכן

שלום, צריכה עזרה לגבי מפרט מחשב HP Pavilion a6423

Featured Replies

פורסם

היי, אני צריכה מחשב די פשוט, בעיקר להורדת שירים וסרטים, צפיה וגלישה.

קיבלתי מפרט, אשמח אם תגידו לי אם הוא מתאים לצרכים שלי (אם אני צריכה משהו יותר בסיסי או יותר משוכלל והאם המחיר מתאים או יקר מידי).

המפרט הוא:

מחשב נייח:

HP Pavilion a 6423

מעבד: Intel Core 2 Dou E4600 2.4GHz

זיכרון:2048 MB

דיסק קשיח: 320GB 7200RPM

כונן אופטי:DVD-WRITER-LIGHT SCRIBE עם תמיכה ב DOUBLE LAYER

כרטיס גרפי-NVIDIA GeForce 8400 HD TURBO CACHE עם טכנולוגית PUREVIDEO

זיכרון גרפי- 256MB זיכרון יעודי עד 1,023 MB זיכרון גרפי זמין כולל

כרטיס רשת: 10/100/100BT

כרטיס קול:high definition audio 7.1

מקלדת ועכבר אלחוטים

תקשורת אלחוטית 802.11b/g

מערכת הפעלה מקורית:WINDOWS VISTA PREMIUM

שנת אחריות במעבדת HP ישראל.

מחיר: 2,700 ש"ח לא כולל מסך.

שאלה נוספת היא, חשוב לי שתיהיה מערכת אוורור טובה, כמה מאוורים צריך שיהיה?

חוץ מזה אני רוצה לקנות מסך,המסך שהציעו לי הוא:

מסך רחב 19"

LG W1952TQ

זמן תגובה: 2MS

מצב תאימות לפורמט: 4:3

רזולוזיה:1440*900

ניגודיות:1:10,000

בהירות:300CD/M2

ממשק: DVI

3 שנות אחריות

עלות: 999ש"ח.

מה דעתכם?

עסקה משלתמת?

אודה לתגובותכם.

פורסם

שלום גם לך,

דבר ראשון חשוב לי להדגיש שהמחשב הנ"ל באתר של HP

מומלץ ב2499 ש"ח - 200 שקל פחות ממה שBUG מציעים, הנה תראי:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06b/12454-12454-3329740-64546-64546-3677047-3728850.html

דבר שני, זה לא סוד שמחשבים שנמכרים תחת מותג אחד(HP,DELL וכו') מתומחרים בקצת יותר ממחשב שמורכב מחלקים שונים.

אני ממליץ שתיכנסי למדור המפרטים ותראי באמת למה אני מתכוון http://hwzone.co.il/specslist/index.php

לדוגמא:לשימושים שלך את יכולה להסתפק במערכת AMD עם 780G-יעיל יותר לשימושים שלך בפחות(1500-2000)

מקווה שעזרתי

פורסם

מחשבי-מותג בד"כ יהיו יקרים יותר ממקביליהם הבלתי-ממותגים, ומאידך, בד"כ לא יהיו עדיפים.

ולהלן מפרט ראשוני (התואם לשימושים שציינת, אך כרגע ללא ציוד-היקפי) - בתצורת AMD - מ-IQPC :

מארז וספק-כוח:

COMPUCASE 6K31 + HEC 300VN-2RX 300W

אחריות: שנה לספק הכוח.

מחיר: ¤238

לוח ראשי:

GIGABYTE GA-MA74GM-S2H

אחריות: שלוש שנים.

מחיר: ¤302

מעבד:

AMD Athlon64 X2 4450e 2.3GHz 1MB-Cache Dual-Core TDP=45W - ADH4450DOBOX - BOX

מחיר: ¤289

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz

מחיר: ¤184

כרטיס רשת אלחוטי :

EDIMAX 802.11G WIRELESS LAN 802.11b/g PCI ADAPTER : EW-7128G

מחיר: ¤90

כונן קשיח:

SAMSUNG 320GB 16MB S-ATA 7200 RPM : HD321LJ

מחיר: ¤239

כונן תקליטורים:

SAMSUNG SH-S223B DVD RW X20 S-ATA BLACK

אחריות: שנה.

מחיר: ¤124

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות

מחיר: ¤75

מערכות הפעלה:

WINDOWS XP HOME - HEB - OEM

מחיר: ¤428

מחיר סופי: ¤1,969

---

והנה אפשרות נוספת - בתצורת Intel :

מארז וספק-כוח:

COMPUCASE 6K31 + HEC 300VN-2RX 300W

אחריות: שנה לספק הכוח.

מחיר: ¤238

לוח ראשי:

GIGABYTE GA-G31M-S2L

מחיר: ¤273

מעבד:

INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX

אחריות: ללא הגבלת זמן.

מחיר: ¤396

קרור למעבד:

GLACIALTECH IGLOO 5073 SILENT FOR INTEL S775

מחיר: ¤52

זיכרון:

TRANSCEND 2048MB (1024MBX2) DDR2 800MHz

מחיר: ¤184

כרטיס רשת אלחוטי :

EDIMAX 802.11G WIRELESS LAN 802.11b/g PCI ADAPTER : EW-7128G

מחיר: ¤90

כונן קשיח:

SAMSUNG 320GB 16MB S-ATA 7200 RPM : HD321LJ

מחיר: ¤239

כונן תקליטורים:

SAMSUNG SH-S223B DVD RW X20 S-ATA BLACK

מחיר: ¤124

שירותי מעבדה:

הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות

מחיר: ¤75

מערכות הפעלה:

WINDOWS XP HOME - HEB - OEM

מחיר: ¤428

מחיר סופי: ¤2,099

* יצויין במפורש כי הלוח-הראשי בתצורת ה-Intel הנ"ל הנו יחסית דל תכונות לעומת מקבילו בתצורת ה-AMD הנ"ל (וזאת ללא קשר כלשהו להתאמתו לשימושים הנתונים או לאיכותו). בחירת לוח-ראשי שקול-תכונות, כגון ה-Intel DG45ID, צפויה "להקפיץ" את מחיר תצורת ה-Intel בכ-250ש"ח (אך לא בהכרח תהיה כדאית, בעיקר בשל ההנחה הסבירה כי לא תיזקקי לפחות למרבית תכונות נוספות אלו).

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה לשניכם על התגובות.

אני מבינה מכם וגם שמעתי את זה מהרבה אנשים אחרים שעדיף לקנות מחשב שמורכב מחלקים של חברות שונות מאשר לקנות מחשב "שלם".

העניין הוא שאני לא מבינה בזה כלום ומה לעשות, בחורה תמימה ופתיה כמוני ( ::)) יכולה ליפול לידיו של נוכל ולקבל חלקים של חברות שונות לגמרי מאלו שהוא הציעה ולא לדעת מזה.

מנסה לומר שאני לא סומכת מספיק על כל מיני טכנאים שיתנו לי את החלקים שהם טוענים שהם נותנים.

קיבלתי מפרט מטכנאי שגם מוכר מחשבים שנראה לי קצת תמוה ביחס למפרטים האחרים שאני רואה, שבד"כ עמוסים בפרטים ובנוסף הוא טוען כי יש אחריות על החלקים אך לא על העבודה, כלומר שאם אצטרך להחליף איזשהו חלק הוא לא יגבה עבור אותו חלק חדש אך כן יגבה עבור העבודה.

מקובל לעבוד ככה?

אשמח לשמוע את דעותיכם.

להלן המפרט:

מארז: 400W ATX KG311-audio mic usb front-אחריות-שנה

מעבד: Intel DUEL CORE 2180E BOX-שלוש שנות אחריות

לוח (אם) אני מניחה: ASUS P5KPL-CM-שלוש שנות אחריות

זיכרון:2048mb 1024X 2 800MB DDR2-אחריות לכל החיים

דיסק קשיח:WD 160 GIGA 16MB SATA2 של western digital- שלוש שנות אחריות

כ.מסך:INTEL 3100 ON BOARD "-"

צורב DVD ASUS SATA2 שנתיים אחריות

כ.קול:מובנה (לא אמור להיות רשום של איזו חברה?)שלוש שנות אחריות

מחיר: 2,500

אגב, אולי זה המקום לשאול...יש לכם אולי המלצות חמות על חנויות שמרכיבות מחשבים שניתן לסמוך עליהן? ?

לגבי המלצתכם על AMD, אני שמעתי על החברה מכאן ומכאן וכיוון שאני לא ממש יכולה לקבוע, החלטתי לא להיות יותר מידי אמיצה וללכת על מה שנראה לי בטוח, שזו החברה שנחשבת לחזקה וידועה בשוק, למרות שאני יודעת שזה יעלה לי ביוקר, תרתי משמע.

hw_joe

לא הבנתי את הערתך בסוף ההודעה, לפי מה שאני מבינה, אחד ממהסיבות שאינטל יותר יקרה זה בגלל שהמערכ' שלה כוללות תוכנות מיותרות?

כמו מה למשל?

המשך יום מקסים!

אני. [br]פורסם בתאריך: 6.10.2008 בשעה 17:45:00

שכחתי להוסיף שהמפרט כולל מסך LCD 17 " של PROVIEW

זהו, תענו בהמוניכם!

פורסם

הבאת הצעת-מפרט מחנות כלשהי, כמוה כהמלצה על אותה חנות.

וכעיקרון, הסתייעות ב-"טכנאים" (עם או בלי מרכאות-כפולות) - ובמיוחד כאלו המציעים הצעות מגונות כמפורט בהודעתך לעיל - וכאלו שלגביהם לא זכית להמלצות חיוביות, ממספר גורמים בלתי-תלויים, בהחלט איננה מומלצת בעבורך. עדיף לברור המלצות על חנות רצינית, ולבקש הצעת-מפרט משם, או משוב על הצעת-מפרט נתונה.

ובעניין ההערה, בסוף הודעתי הקודמת : תכונה, עשויה להיות, למשל, קיומו (או העדרו) של חיבור מסוג מסויים במערכת [לדוגמה : חיבור FireWire - אשר משמש לרוב לחיבור מצלמות-וידאו למערכת].

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי, שוב אני!!! (זו הודעה בהמשכים).

מתנצלת שאני מנג'זת אבל מפאת חוסר זמן וחוסר גישה לנט אני נאלצת לכתוב את ההודעה בהמשכים.

בכל אופן רציתי לשאול, בכללית, כשקונים מחשב, מה הם הרכיבים שהכי חשוב לשים לב לפרטים להם? (נגיד, מעבד, זכרון, דיסק קשיח, יש עוד?)

חוץ מזה, אתם יכולים לתת לי על סמך הצרכים שרשמתי הנ"ל (שזה בעיקר גלישה, הורדת סרטים ומוזיקה, צפיה והאזנה)-

מה המינימום שאני צריכה מכל הרכיבים הנ"ל?

(מינימום מבחינת ביצוע, אבל שעדיין יהיה טוב, על המפרט הראשון מבאג למשל, אמרתם לי שהוא יותר חזק ממה שאני צריכה).

אני נכנסתי לאתרים שרשמתם בהודעות הקודמות אבל זה לא בדיוק אותו מפרט וקשה לי לדעת על מה חשוב לשים דגש ועל מה לא...

המון תודה מראש!

וחג שמח!

פורסם

בשביל הצרכים שציינת את יכולה לקנות מחשב ב1000-1500 שקל בערך, ומסך בעוד 700-900 שקל.

ההמלצה שלי :

מעבד בסיס כמו Intel Core 2 Dou E4600 2.4GHz (כמו שרשמת במפרט)

1GB זיכרון בהחלט מספיק, המחשב הישן שלי עם 192 מגה זיכרון והוא מריץ Windows xp ואפשר לגלוש באינטרנט, שירים,סרטים וכו'...

דיסק קשיח:

תבחרי 160GB או 250GB - תלוי אם את מאלה שאוהבים לאגור הרבה סרטים במחשב גם אחרי שסיימו לראות אותם :)

גודל של סרט זה 700 מגה בממוצע, וגודל של שיר זה 5 מגה בממוצע, ככה שאפילו ב160 GB את יכולה לשים מעל 100 סרטים וכמה מאות שירים...

כונן אופטי: עולה 100 שקל בערך...תקחי

כרטיס גרפי : כרטיס גרפי משמש למשחקים, הוא לא ממש משפיע על שאר הדברים ככה שתקחי את הכי זול - כרטיס שמגיע בתוך הלוח אם(זה נקרא on board).

הכרטיס שרשמת במפרט סתם יקר.

כרטיס רשת:רק אם את צריכה לחבר כמה מחשבים ביחד (זה לא חיבור לאינטרנט), אם את צריכה רק אינטרנט את לא צריכה כרטיס רשת.

כרטיס קול: הכי זול שיש(לא משפיע על האיכות של השירים), גם פה תקחי כרטיס שבא עם הלוח אם.

מערכת הפעלה : תתפלאי אבל את יכולה לחסוך משהו כמו 600 שקל פה...חנויות כמו BUG וOFFICE DEPOT לוקחים ממך עוד כסף על מערכת הפעלה מקורית, בעוד שחנויות אחרות יתקינו לך בחינם או יביאו לך בלי מערכת הפעלה ותביאי טכנאי הוא יתקין לך ב100 שקל (או שתבקשי מהבן של השכן, היום כבר כל ילד בן 8 יודע איך מתקינים מערכת הפעלה).

המערכת הכי חדשה היא windows vista.

בכל אופן, לא הייתי קונה את המחשב שרשמת, הוא יקר כמעט פי 2 ממה שאת צריכה, ואל תחשבי שHP כאלה אמינים...גם עליהם היה הרבה תלונות.

אני מבין את הדאגה שלך מחנויות שכונתיות או טכנאים שמרכיבים לך מחשב, אבל בשביל מחשב בסיסי אין הרבה מקום או אינטרס לגנוב אותך אם גם ככה משלמת איזה 1500 שקל :)

אם בכל זאת את מתעקשת לקנות בחנויות ידועות, יש להם מחשבים גם באלף ומשהו שקל שיותר מתאימים לצרכים שלך.

אזהרה : אל תקני בIvory - גנבים עם תעודות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים