עבור לתוכן

איזו שפה ללמוד?

Featured Replies

פורסם

רציתי ללמוד סינית, אבל אין לי זמן, וירדתי מזה.

אני מחפש שפה שאוכל ללמוד לבד באמצעות קלטות לדוגמא, חשבתי על צרפתית, אבל אני לא יודע איך זה יעזור לי תכלס.. אני רוצה גרמנית, אבל הבנתי שזאת שפה קשה.

אני לא רוצה ללמוד ערבית ורוסית...

רעיונות?

פורסם

צרפתית או ספרדית :) מאוד מאוד יעיל וספרדית היא גם קלה ללימוד

בהצלחה :)

פורסם

סינית= פרויקט של שנים על גבי שנים, אפילו בסין הם מסיימים ללמוד את השפה רק אחרי 7 שנים בבי"ס.

צרפתית או גרמנית אלו 2 השפות הכי שימושיות באירופה, בעיקר צרפתית. איך זה יעזור לך? תוכל לדבר עם בערך 70% מאוכלוסיית אירופה שלא דוברת אנגלית X:

אם תרצה ללמוד/לגור/לעבוד שם, זה מצוין

לך על זה.

פורסם

תלמד ++C, הכי טוב.

פורסם

למה לא ללמוד רוסית או ערבית?

מה רע בלדעת את השפה שמדברים בה במדינה הגדולה בעולם ובעוד מלא מדינות אחרות

ולמה לא ללמוד ערבית? הכי טוב להבין את אלה שחיים מטר ממך,לא?

פורסם

תלמד ++C, הכי טוב.

:bash: :bash: :bash: אלקטרובוק!

תלוי מה אתה רוצה בעתיד..

סינית/צרפתית - הכי מעשי (וטוב למקרה שאתה ניגש לחפש עבודה בחברות היי טק)

אישית לטינית נראה לי הכי במקום..

אתה גם יכול לנסות ללמוד אמהרית אם אתה רוצה ללכת לכיוון של המשרד לקליטת עליה :smile1:

פורסם
  • מחבר

כי אני שונא ערבית, למדתי את זה בחטיבה, ואין לי שום ענין ללמוד את השפה הזאת, אני לא הולך לנהל דו שיח עם ערבים, ואני לא מתכן לחיות בקרבתם (זה שהם השכנים שלנו, זה לא משנה לי, אני לא נתקל בהם)

רוסית, גם, אין לי ענין, אני לא הולך ללמוד רוסית בגלל שחלקם לא רוצים ללמוד עברית, ושוב, אין לי ענין בשפה הזאת.

אז אני מקווה שאני לא פוגע באף אחד, אבל פשוט אין לי ענין ברוסית או בערבית, וידעתי שזה יעלה לכן הבהרתי את זה מהתחלה.

ספרדית, גם...

אז אני חושב שאני אלך על צרפתית, הורדתי איזה אדיובוק שאני חושב שנחשב די טוב, וזה קשה, הוא ישר מלמד מילים ומשפטים ואני לא תופס.

איך צרפתית תעזור לי בחברת הייטק?

פורסם

לא תעזור, אולי בפוקס.

פורסם

עסקים בחו"ל - סינית \ אנגלית.

עסקים בארץ - רוסית ( תלוי במקצוע, לדוגמא עו"ד יכול להרוויח המון כסף אם הוא מדבר רוסית - המוניטין שלו יגדל ובסיס הלקוחות שלו יתרחב פלאים ביחס לעו"ד שמדבר רק עברית ).

סתם לכיף - לא לומדים שפה.

פורסם

עסקים בחו"ל - סינית \ אנגלית.

עסקים בארץ - רוסית ( תלוי במקצוע, לדוגמא עו"ד יכול להרוויח המון כסף אם הוא מדבר רוסית - המוניטין שלו יגדל ובסיס הלקוחות שלו יתרחב פלאים ביחס לעו"ד שמדבר רק עברית ).

סתם לכיף - לא לומדים שפה.

למה לא?

אם יש לך כשרון לזה אז למה לא?

ד"א הכי שווה זה להשיג עבודה כמתורגמן באו"ם

אבל צריך לדעת לפחות 2 שפות בצורה ממש ממש טובה

פורסם

ספרדית.

אחרי זה כשתיסע לדרום אמריקה אתה תהיה המלך של החבר'ה.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שללמוד ספרדית זה די רדוד, כי זאת נהפכה לשפה של פאקצות שרואות טלנובלות, ואני לא אסע לדרום אמריקה לאחר הצבא, אלא לארה"ב :]

אני רוצה ללמוד לדבר כמה שיותר שפות, אז יש לי עברית, ואנגלית, ואני רוצה ללמוד גרמנית וסינית, וכנראה שאעשה את זה לאחר הצבא, אבל רציתי ללמוד בינתיים שפה שתשמש אותי בעתיד, בין אם זה סרטים, או באמת לטוס לאירופה וללמוד להתמצא.

אך אני צריך עצה איך ללמוד לבד, כאמור ניסיתי את האדיו בוקס וזה לא ממש טוב, אם מישהו מכיר דיסק טוב יותר, או אולי ספר... אני אשמח

פורסם

השיטה הכי טובה- תתחיל לראות תוכן באותה השפה עם תרגום.

לגבי סינית- תשכח מללמוד את זה לבד, זה לא "קשה" לעשיה- זה בלתי אפשרי.

צרפתית זו השפה הכי שימושית אחרי אנגלית, אני לא מבין למה לא ללכת על זה X: אם אתה רוצה משהו for the lulz, תלמד יידיש. זה משעשע.

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שאני לא רוצה צרפתית, רק אמרתי שאני מחפש דרך טובה ללמוד לבד, ולא אמרתי שאני רוצה ללמוד סינית לבד, אמרתי שאני אשאיר את זה לאחרי הצבא ::)

אילו סדרות כבר אפשר למצוא בצרפתית עם תרגום?

אני גם לא חושב שזה ממש אפקטיבי

פורסם

אני לומד יפנית, לא קשה במיוחד ומאוד מעניין... אם ירדת מסינית בגלל הקושי ובכל זאת רוצה שפה מזרח-אסייתית, זאת בחירה מצויינת

גם צרפתית זה אחלה, או איטלקית/ספרדית/גרמנית, כל שפה שתלמד תרוויח ממנה

כמובן שזה תלוי לאיזה מטרות

ולבחור שכמה תגובות מעלי, בטח שאפשר ללמוד שפה סתם לכיף, לדעת כמה שפות זה נכס ולך תדע מתי זה יעזור לך בעתיד

עריכה: בקשר לסדרות עם תרגום, זה כן יכול לעזור בשפות עם מבנה מאוד דומה לכאלה שאתה כבר מכיר [כמו שפות אירופאיות או ערבית], אבל ללמוד למשל סינית או יפנית בעזרת סדרות זה דרך ללא מוצא משום שהן שונות בתכלית מעברית או אנגלית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים