עבור לתוכן

עזרה בבנית מפרט שמסוגל להריץ לפחות 4 מכונות וירטואליות,תקציב עד 10K

Featured Replies

פורסם

היח

חברה אני צריך עזרה בבנית מפרט כמו שראיתם למחשב שיוכל להריץ 4 מכונות וירטואליות עם XP על גבי מחשב פיסי אחד.

ללא ציוד היקפי כגון עכבר מקדלת וכו', כרטיס מסך - הכי פשוט שיש.

צריך גם ווינדוס סרבר 2003

--- מה ההבדל הין \workstation לבין ESX server

--האם יש כזו אופציה של ריבוי מעבדים פיסיים על גבי לוח אם אחד?

והאם זה עדיף על פני שני חשבים נפרדים?

--Pagr File - מהו? והאם ניתן להתגבר על מחסום ה3 גיגה זכרון ?

--האם אל פסק יודע לכבות מחשב אם ברקע יש מס' מכונות וירטואליות שרצות כאשר יש מחסור בחשמל?

תודה מראש:P

פורסם

האם צריך תאימות לRACK?

האם המחיר של החלונות 2003 נכלל ב10K? האם המחיר של תוכנות הוירטואליזציה?

האם אתה מצפה להמצלה על מפרט "custom" או להמלצה על מכונה בנויה מראש של Dell/IBM/HP...?

1.

http://en.wikipedia.org/wiki/VMware

2. כן, אבל בארץ אין לזה הרבה שוק כי או שאנשים צריכים מחשבים לעבודה ביתית/משרדית ואז הם לא צריכים ריבוי מעבדים על מחשב; או שזאת חברה שמחפשת פיתרון IT של שרת עם יותר ממעבד אחד ואז הם קונים פיתרון מוגמר מחברה כמו IBM/DELL/HP. אינטל הוציאו את לוח הskull trail שאמור להביא את העולם הזה למשתמשי האקסטרים.

3. אם אתה שואל אם עדיף לקנות שני מחשבים ועל כל אחד להריץ שתי מכונות וירטואליות - או לקנות 4 מחשבים ובכלל לא להשתמש בוירטואליזציה - זה שיקול שלך.

4. אין קשר בין Page File ל"מחסום 3 הג'יגה". מחסום 3 הג'יגה אומר שבמערכת הפעלה חלונות 32 (כולל חלונות 2003 Server x86) תהליך (process) אחד לא יכול להקצות יותר מ3 ג'יגה זיכרון (ברירת המחדל היא 2 ג'יגה, צריך לשנות קונפיגורציה כדי להפוך את זה ל3). הבעייה הזאת נפתרת עם המעבר לx86-64. בעייה שיש בXP ואין ב2003 x86 היא האפשרות לשים במחשב יותר מ3.25 ג'יגה זיכרון. בXP הגבול הוא 3.5 ואילו ב2003 אפשר לשים הרבה יותר (אני חושב ש64 ג'יגה, אבל אם זה חלקי 2 מזה או כפול 2 מזה - זה בכל מקרה לא משנה לך). תלוי כמה זיכרון תרצה לשים במערכת, יכול להיות שאתה צריך את גרסת הenterprise.

5. אין לי מושג.

אני ממליץ לך לשאול גם בפורום "מומחי IT" בתפוז.

פורסם

לגבי סעיף 5 אל פסק יודע לכבות מחשב (אם במחשב יש מכונות וירטואליות או לא זה לא מעניינו)

רב תוכנות האל פסק גם נותנות לך אפשרות להריץ קובץ CMD ובו אתה יכול להוריד ת המוכנות הוירטואליות בצורה מסודרת

לגבי מספר המחשבים - זה נורא תלוי - אם זה משהו שאתה עושה כ-LAB כדי לנסות כל מיני דברים אז לך תשים אפילו 8 מכונות וירטואליות על אותו מחשב

אך אם מדובר בסביבת PRODUCTION אני בכלל נגד וירטואליזציה של יותר משני מכונות על מחשב אחד (יותר מדי ביצים בסל אחד - הסל נופל כל הביצים נשברות)

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

כן אכן מדובר בסביבת עבודה, לא לצרכי ניסוי.ועקרון הוירטואליזציה בא לנצל את כל מאת האחוזים של החומרה ובך לתת 100 אחוז תמורה על כספך.

מישהו מכם התנסה בריבוי XP על מחשב פיסי אחד? איזה מפרט צריך כדי להחזיק דבר כזה?

פורסם

אך אם מדובר בסביבת PRODUCTION אני בכלל נגד וירטואליזציה של יותר משני מכונות על מחשב אחד (יותר מדי ביצים בסל אחד - הסל נופל כל הביצים נשברות)

אתה מדבר על יתירות, שרידות וגיבוי ואין קשר בין זה לבין וירטואליזציה. זה לא משנה כמה אפליקציות או כמה מכונות וירטואליות אני מריץ על השרת שלי - כולן מגובות (איך - תלוי בצורך ובאפליקציה).

אפשר להגיד אחרת: כשבונים מערך גיבוי לא אומרים שיותר גרוע לאבד שרת שמריץ שתי אפליקציות מלאבד שרת שמריץ 4 אפליקציות.

פורסם

אני חולק על דעתך - וזה מנסיון לא מועט

קמצנות על חומרת מחשב היא לא דבר טוב - במיוחד אם מדובר בשרתים שהם ב-PRODUCTION

אני נתתי לך עצה שהיא מבוססת - תעשה עם המידע הזה מה שאתה רוצה

אישית לא הייתי שם 4 שרתי PRODUCTION על מכונה אחת וזה לא משנה כמה היא מוקשחת (RAID , Redundant PSU, Double UPS ראיתי גם כאלה נופלים - ועד שאתה מביא חומרה אחרת עוברת אפילו שעה שבה השבתת ארגון\חברה שלמה ואז תקבל על הראש ואף אחד לא יזכור כמה כסף חסכת על החומרה...)

אם תרצה אפנה אותך ללא מעט מאמרים אשר יעזרו לך לחשב את ה-PERSONAL DOWN TIME ואז התמונה תהיה לך יותר ברורה

לשיקולך,

גבריאל

פורסם

כשכתבתי גיבוי אתה חושב שהתכוונתי לRAID ולספק כוח כפול?

גיבוי זה עוד מכונה שמריצה את אותם אפליקציות Off-site. בדיוק ככה דברים עבדו בצבא, על מכונות וירטואליות עם גיבוי על מכונה אחרת שמופעל כשהמכונה הראשית נופלת. או, 2 מכונות שמריצות את אותה אפליקציה בפי 2 מהspec ככה שאחת יכולה ליפול.

פורסם

אני התייחסתי להקשחת מערכת

אז תכננת FAILOVER זה לא גיבוי - גיבוי מתייחס לנתונים

תכננתי גם כאלה וגם clusters

הכל יורד לכסף בסופו של דבר - ומנסיוני הדבר שהכי חשוב לארגון זה זמן עבודה - ואם הוא מאבד חצי שעה של עבודה כפול מספר האנשים שעובדים + נזק תדמיתי

תעשה חשבון לבד

DR מתייחס לשחזור המערכת

כמה זמן אתה מעריך שייקח לך לחזור לפעולה תקינה מנפילה של מכונה כזו?

שעה? חצי שעה

תחשוב טוב טוב - ותנסה לפתוח קצת את הראש - ולא להתקבע במחשבה שלך... זו הדרך הנכונה למטה...

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים