עבור לתוכן

תלמיד כיתה י' - להשאר או לעבור מפיזיקה?

Featured Replies

פורסם

אתם לא אמורים ללמוד פירוק וקטורי?

אני עכשיו בכיתה י'א וכיתה י' הייתה סינית (אולי בגלל פציעה שלא אפשרה לי לכתוב כמעט חודשיים).

היום בכיתה י'א אני מבין הכל, חוץ מזה בטח אתם בכיתה גדולה של פיזיקה, אצלנו התחלנו 43 תלמידים אז המורה החליט שהוא מלמד,

מי שקולט קולט מי שלא לא, אלו שלא קלטו את החומר ולא קלטו שהוא עושה את זה בכדילהפטר מתלמידים עזבו, היום אנחנו 17....

אם זה לא מעניין תפרוש.

אגב אם נוסחאות זמ"ד אתה לא מבין זה בעיה בכללי... זה אותם נוסחאות של מתמטיקה. זמן כפול מהירות שווה דרך. וכל המשואות שנובעות מזה.

זהו אלו המשוואות היחידות.

• תגובות 43
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רק שתדע שכדי ללמוד הנדסה בכל נושא שהו באוניברסיטה (הנדסת חומרה ועוד כמה דברים) אתה חייב בגרות בפיסיקה

ובכן אני יודע בוודאות שזה לא נכון. אבא שלי לא עשה שום בגרות בפיזיקה והוא מהנדס חומרה.

למען האמת, בתקופתו לא היה צורך אפילו במכינה, אבל היום צריך מכינה לכמה מקצועות אם לא עשית בגרות, וזו ממש לא בעיה לעשות מכינה אם בכל מקרה הראש שלך מתאים למקצוע.

פורסם

אם אתה מתכוון להמשיך לתואר אקדמי שהוא מתחום המקצועות הריאלים, אתה חייב פיזיקה. אומנם אתה לא חייב בגרות בפיזיקה, אבל נכון להיום פיזיקה 1 היא המקצוע הכי קשה שהיה לי ואין לי מושג איך הייתי עובר בלי הנסיון בפיזיקה תיכונית. בנוסף בגרות בפיזיקה תפתור אותך מלקחת קורס קדם\מכינה של פיזיקה תיכונית.

פורסם

אם אתה מתכוון להמשיך לתואר אקדמי שהוא מתחום המקצועות הריאלים, אתה חייב פיזיקה. אומנם אתה לא חייב בגרות בפיזיקה, אבל נכון להיום פיזיקה 1 היא המקצוע הכי קשה שהיה לי ואין לי מושג איך הייתי עובר בלי הנסיון בפיזיקה תיכונית. בנוסף בגרות בפיזיקה תפתור אותך מלקחת קורס קדם\מכינה של פיזיקה תיכונית.

מצטרף להערה הזאת , כל לימוד מקצוע ריאלי מחייב קורס כלשהו בפיזיקה ובגרות כזאת אכן חוסכת לך קורס מבוא.

לא בגרות במדעי המחשב/כימיה/ביולוגיה חוסכת לך קורס באונ' חוץ מהבגרות בפיזיקה.

עד היום (שאני באונ') אני מתחרט שלא המשכתי עם הפיזיקה ובמקום זה עשיתי 5 יח' מדעי המחשב ו5 יח' כימיה , הכימיה אומנם לא הייתה מיותרת אבל מאחר ואני לא לומד לתואר במדעי המחשב הבגרות במדעי המחשב לא עזרה לי בכלל.

פורסם

אני גם באותה "בעיה"

אני שונא פיזיקה לא מתחבר לזה בכלל אבל מבין

אני ב5 יח' כרגע כיתה יא'

אז ממה שהבנתי צריך בגרות בפיסיקה

אבל זה משנה אם זה יחידה 1 או 5 יח'?

פורסם

חומר שונה לגמרי :nixweiss:

וכן רמת ההרחבה והחומר שם ורדודה לגמרי :-\

פורסם

וואו, כי מכינה זה דבר ממש בעייתי לעשות, אה?

אם מכינה תהיה קשה לך יותר מדי, כך גם פיזיקה תיכונית

פורסם

בזבוז זמן, הרי בתיכון גם ככה לא לומדים שום דבר וזה נהיה ברור אחרי שב-3 שיעורים באוניברסיטה\מכללה אתה מכסה את כל החומר שלמדת ב-3 שנים בתיכון. לפחות שילמד פיזיקה ויחסוך את הזמן של להשלים אחר כך.

פורסם

מי שאמר לקנות את הספר של עדי רוזן, צודק בהחלט. אני לומד איתו וההסברים באמת ממש ממש טובים. (המורה לא כ"כ, הוא מלמד כיתה אחרת בשכבה שלנו ואומרים שהוא ממש משעמם). לפותח הת'ארד, באיזה בית-ספר אתה ואיפה אתה לומד פיסיקה?

פורסם

אני יודע שזה חומר שונה

התכוונתי שאם מבקשים בגרות בפיסיקה זה משנה אם זה יחידה 1 או 5 יחידות?

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אומנם תגובה מאוחרת, אבל רציתי לתת לזה קצת זמן לפני שאני עושה החלטה פזיזה.

אני חושב שסיבה נכבדת מהקושי שלי היא המורה העלוב שיש לנו, באמת שכשהוא מדבר אני לא מבין על מה.

אני חושב שאני אשאר, אשבור את הראש קצת מאחר והמקצוע כן מעניין אותי אבל פשוט לא הוסבר לי טוב...

כנראה שאני צריך להסתמך על עצמי בלבד הפעם ולא על המורה, אז אקנה את הספר הזה של עדי רוזן.

תודה לכולם על התמיכה :}

פורסם

יש לי אותו ובעברית יפה חרא ספר אל תקנה אתה לא תבין כלום... זה סתם יבלבל אותך.

ערן.

פורסם

במבט לאחור, כל הפיזיקה התיכונית רדודה לגמרי.

מי שמתקשה עם החומר ולא בונה על תואר אקדמי בתחום צריך לפרוש בהקדם האפשרי.

לא בקטע תבוסתני, פשוט אחר כך הלימודים נעשים קשים בהרבה וחבל סתם לבזבז את הזמן.

ואנחנו עוד נפלנו על המתמטיקה הקלה...מדעני מחשב ומהנדסים סובלים ברמות שאי אפשר לתאר בכלל...

פורסם

אם אתה מתכנן מתישהו במהלך חייך ללמוד לתואר ריאלי כלשהו אז המלצתי בתור אחד שלומד פיזיקה יישומית + הנדסת מחשבים באוניברסיטה העברית, שחובה עליך ללמוד חמש יחידות פזיקה! לא חוזרים היטב על החומר בלימודים הגבוהים ומסתמכים לרוב על ידע קודם. כמו כן אתה חייב את האינטואיציה הפיזקילית מפותחת היטב עמוק אצלך בראש לפני שאתה מתחיל ללמוד קורס בסיסי במכניקה, זה מנסיוני האישי.

בהצלחה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים