עבור לתוכן

תלמיד כיתה י' - להשאר או לעבור מפיזיקה?

Featured Replies

פורסם

מה דעתכם להפסיק להתנשא מעליו? אתם ממש מזלזלים

אף אחד לא התנשא עליו [או מעליו, איך שאתה מעדיף]!

אני לא מכיר אישית את הבנאדם ולכן לקחתי בחשבון את כל המקרים והדגשתי [מה שכנראה לא היה מובן לך] כי הספר יהיה ברור גם לאנשים שלא בעלי קליטה מהירה ושלא הכי מבריקים, בכדי לתת עוד סיבה לכך שהספר הוא טוב.....

• תגובות 43
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם אני לא התכוונתי להיתנשות (או איך שרושמים את זה..).

מישהו הביא פה המלצה לספר של עדי רוזן, אני לומד איתו עכשיו ! כאילו מתחילת שנה, איך יכול ליהיות שיש הבדל בין שני בתי ספר באותה מגמה ?!

באמת ספר טוב.

פורסם

להתנשא :xyxthumbs:

פורסם

מישהו הביא פה המלצה לספר של עדי רוזן, אני לומד איתו עכשיו ! כאילו מתחילת שנה, איך יכול ליהיות שיש הבדל בין שני בתי ספר באותה מגמה ?!

באמת ספר טוב.

קודם כל יכול להיות הבדל בין בתי ספר.

חוץ מזה, זה לא תלוי רק בביץ הספר אלא גם בבן אדם, יש אנשים שמצליחים פחות בפיזיקה מאחרים, ואין צורך לזלזל בצורה כזו. בעצם המשמעות של מה שכתבת היא:

אתה מטומטם. אני גאון.

(כמובן שכתבתי את זה בבוטות יותר מהמשמעות הבסיסית)

פורסם

לדעתי, תישאר.

אני בכיתה י' הייתי מקבל בין 40-60 בפיזיקה בכל המבחנים ועכשיו אחרי כל הבגרויות סיימתי ביצפר יש לי ממוצע 95.4 בפיזיקה בלי שום מורה פרטי או משהו.. ההתחלה תמיד קשה.

בהצלחה.

פורסם

אני לא יודע למה אנשים פה מזיינים תשכל (זה ממש לא אופייני לפורום הזה..) אבל בתור מי שמסיים עכשיו תואר בפיסיקה אני יכול להגיד לך שבגרות בפיסיקה היא לא דרישת חובה לקבלה לתואר מדעי

אני חושב שזה מקצוע מדהים וכל זה, אבל קבלה לתואר היא רק לפי בגרות ופסיכומטרי, ואם יש לך ציונים טובים ועוד בגרות במדעי המחשב, אף אחד לא יגיד לך לעשות מכינה.. אולי יהיה לך קצת קשה יותר בשנה א אם תצתרך ללמוד מכניקה וחשמל אבל זה כבר עניין אחר...

תעשה את השיקולים שלך, אבל תעיף את הקטע של קבלה מהשיקולים....

פורסם

ביולוגיה זה הרבה יותר קשה מפיזיקה,

בחומר שאתה לומד יש ממש מעט נוסחאות, נראה לי שאתה לא מבין מאיפה הגיעו לנוסחאות ולכן קשה לך להשתמש בהם,

תתן לנו תרגיל וננסה להסביר לך.

ערן.

פורסם

לכל מקצעות ההנדסה למינהם צריך פיזיקה. לי לא הייתה בגרות בפיזיקה ולכן עשיתי מכינה של 3 חודשים במכללה בה אני לומד ועברתי על ציון 90 והתקבלתי.

מה שאני מנסה לומר פה זה שאם לא מתאים לך עכשיו תמיד תוכל לעשות אחר כך. ברוב המקצעות שדורשים פיזיקה יש גם מכינה של אותו מוסד, ובזמן מאד קצר (3 חודשים) אתה מסיים חומר של כל התיכון.

אני יודע שבהתחלה זה נראה קשה אבל ברגע שמבינים את זה זה דבר נפלא, לכן אני ממליץ לך להביא פה בעיות או נושאים שאתה לא מבין ואני בטוח שישמחו לעזור לך פה ואז תרגיש אם החומר הזה הרבה יותר בטוח.

פורסם

ביולוגיה זה הרבה יותר קשה מפיזיקה

ממש לא :nixweiss:

פורסם

ממש לא :nixweiss:

:xyxthumbs:

פורסם

אני לא יודע למה אנשים פה מזיינים תשכל (זה ממש לא אופייני לפורום הזה..) אבל בתור מי שמסיים עכשיו תואר בפיסיקה אני יכול להגיד לך שבגרות בפיסיקה היא לא דרישת חובה לקבלה לתואר מדעי

אף אחד כאן לא אמר שזו דרישת חובה (למרות שיש מקומות בהם תאלץ לעבור בחינת סיווג בפיסיקה אם אין לך בגרות בזה - כגון בטכניון). הכוונה שלי, לפחות, היתה שאם פיזיקה של תיכון קשה לו מדי, שישכח מפיזיקה של אוניברסיטה - זה הכל.

פורסם

נו באמת, הילד בכיתה י', בקושי עשה כמה שיעורים בפיזיקה - זה ממש לא אינדיקציה לכלום.

בטח ובטח כשמישהו פה בת'רד הגיב וטען שבכיתה י\יא היו לו ציונים נכשלים ובסיום יב' היה לו ממוצע 90 ומשהו ::)

אז נכון שצריך למקצוע הזה שכל, אבל צריך עוד יותר רצון והשקעה!

פורסם

היי,

אני יודע שזה לא בדיוק המקום לבקש עצות מסוג שכזה, אבל חשבתי שמאחר שיש פה כמה אנשים בגיל נכבד, אולי הם יוכלו לייעץ לי.

אני כעת בכיתה י',

אני במגמות מדעי המחשב ופיזיקה,

5\5 ביחידות מתמטיקה אנגלית.

אבל בקושי התחלנו את השנה ופיזיקה ממש קשה לי.

אני לא יודע אם כדאי לי להשאר ולסבול ולשבור את הראש כל הזמן או לעבור.. לביולוגיה נגיד.

השאלה כמה זה ישפיע לי לטובה בזמן תיכון

וכמה זה ישפיע לרעה אחריו.

לא כיף לך? אתה סובל? עזוב את הפיזיקה. פיזיקה זאת לא דרישת חובה לתואר אקדמי ולא דרישה ממולצת. אני סיימתי תואר בכלכלה ועשיתי בגרות במגמות כמו מוזיקה, מדעי החברה וכימיה. אולי - אם תרצה להתקבל לתואר כלשהו עוד 5-10 שנים, ובמקרה תצטרך לדעת פיזיקה - אז תעשה מקסימום קורס השלמה כזה בכמה חודשים לפני תחילת הלימודים ותשיג את הפטור, ממש לא ביג דיל. אל תסבול 3 שנים ותלמד משהו שהוא גם קשה לך וגם לא מעניין אותך. חוץ מזה, בנוסף לכך שבגרות בפיזיקה היא לא דרישת חובה לקבלת תואר מדעי, הרי שבמקצועות כמו כלכלה, משפטים, מנהל עסקים או פסיכולוגיה (וייתכן שתרצה ללמוד אותם) אין כלל שימוש בפיזיקה.

פורסם

אני אחרי 3 חודשים ברחתי. אם אין לך ראש מתמטי או שאתה לא אוהב להשקיע יותר מידי לטעמי תעזוב כי זה באמת מקצוע קשה. אם אתה טיפוס שאוהב להשקיע תן לזה צ'אנס. אם תמרח את זה בסוף תשאר בלי בגרות.

פורסם

לדעתי כדאי לך לנסות עוד איזה חודש חודשיים ואם לא תצליח עד אז תפרוש

כי הייתה לי אותה בעיה עד שהבנתי את הראש של הפיסיקה (כשלתי בלי להפסיק בי' ובחצי י''א ) ושנה שעברה גמרתי י''ב ויש לי 92 סופי בכל ה5 יח'

רק שתדע שכדי ללמוד הנדסה בכל נושא שהו באוניברסיטה (הנדסת חומרה ועוד כמה דברים) אתה חייב בגרות בפיסיקה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים