עבור לתוכן

תלמיד כיתה י' - להשאר או לעבור מפיזיקה?

Featured Replies

פורסם

היי,

אני יודע שזה לא בדיוק המקום לבקש עצות מסוג שכזה, אבל חשבתי שמאחר שיש פה כמה אנשים בגיל נכבד, אולי הם יוכלו לייעץ לי.

אני כעת בכיתה י',

אני במגמות מדעי המחשב ופיזיקה,

5\5 ביחידות מתמטיקה אנגלית.

אבל בקושי התחלנו את השנה ופיזיקה ממש קשה לי.

אני לא יודע אם כדאי לי להשאר ולסבול ולשבור את הראש כל הזמן או לעבור.. לביולוגיה נגיד.

השאלה כמה זה ישפיע לי לטובה בזמן תיכון

וכמה זה ישפיע לרעה אחריו.

• תגובות 43
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה זאת אומרת קשה לך?

התחלת ללמוד פיזיקה רק השנה? ומה כבר הספקתם?

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת קשה לך?

התחלת ללמוד פיזיקה רק השנה? ומה כבר הספקתם?

קשה לי זה אומר שאפילו עם ספר פתרונות אני לא מבין את הש"ב חח...

הספקנו את הבסיס תאוצה,מהירות,דרך,זמן. יותר מדי נוסחאות.

פורסם

זה תלוי מאוד במקצוע שאתה הולך לבחור באוניברסיטה \ מכללה. פיזיקה כמקצוע מוגבר זה תמיד דבר טוב בתנאי שהציון שם גבוה. בד"כ דורשים את ההגברה הזו כמקצוע חובה לתארים כלשהם במדעים מדוייקים. כמובן, אם הבגרות שלך טובה מספיק, תמיד תוכל להתקבל למקצועות האלו גם ללא פיזיקה בתנאי שתעבור מכינה.

לעומת זאת, אם הכיוון שלך נוטה לתואר במקצוע הומאני (משפטים, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה, מדעי המדינה וכו'), אין שום סיבה שתצטרך פיזיקה כל עוד יש לך ממוצע בגרות גבוה ותוצאה טובה בפסיכומטרי. זה יכול להיות עם פיזיקה או בלי פיזיקה, השאלה האמיתית היא איפה תצליח יותר.

פורסם

^^^^

בדיוק - תלוי מה תרצה בעתיד ?

אם אתה לא מעוניין להמשיך ללמוד (ממש לא מומלץ) - אין צורך בפיזיקה

אם כן - תלוי בסוג המקצוע - כמו שנאמר הומני או מעשי... להומני אין צורך למעשי פיזיקה כמעט חובה בכל המקצועות

פורסם

כשהייתי בכיתה י' למדתי פיזיקה-מוגבר, וביקשתי ממנהל בית הספר שלי שיוציא אותי משם כי חשבתי באותה תקופה שזה לא מעניין אותי, וגם ככה לא אעשה בזה בגרות. הוא לא הסכים, ורק אחרי הרבה תחנונים (וגם הפרות משמעת בשיעורים.. :P) הוציא אותי משם.

בתחילת כיתה י"א משום מה פיזיקה ממש משכה אותי (לא פיזית :) . משחק מילים משעשע.) וביקשתי לעבור שוב למגמת הפיזיקה.

כשאני חושב על זה עכשיו, זה די מעניין לדעת איך עצמים מתנהגים בעולם שלנו (אילו כוחות מופעלים על מכונית בעת סיבוב בכיכר וכו') + תמיד הייתי טיפוס ריאלי, ובשביל ללמוד מקצועות כאלה באוניברסיטה (או מכללה, אבל לא נכנס כרגע לויכוח של מה יותר טוב) יש צורך ברוב המקרים לעשות בגרות בפיזיקה (אנקדוטה מעניינת: בשבועיים הראשונים בלימודי תואר בפיזיקה באוניברסיטה מכסים את כל החומר שלמדת ב 4 שנים בתיכון).

אני יודע שפיזיקה יכולה לעשות לתלמידי תיכון חיים קשים (לדעתי מדובר במקצוע הכי קשה בתיכון), אבל עצה שלי - אל תוותר. תחרוש קצת עכשיו (בחגים) כדי לא לאבד את הקצב של שאר הכיתה בעתיד.

פורסם

אמ.... שמע לא קראתי הכל אין לי ממש כח אבל 2 דברים

1. פיסיקה זה מקצוע מדהים שמאוד משתלם ללמוד

2. אם כבר עכשיו קשה לך פרוש זה ניהיהי משמעותית יותר קשה

אחי זאת החלטה שלך אבל קח בחשבון שאם יש לך כח להשקיע וללמוד כמו שצריך זה ישתלם לך

בהצלחה :)

פורסם

אם אתה לא מתחבר לפיזיקה ואתה חושב שהעומס גדול יותר מדי בשבילך, אין טעם להישאר.

מקסימום במקרים המעטים שצריך בגרות ולא איזה קורס וכדומה, אפשר להשלים.

אם הלחץ גדול מדי, תעזוב, אני אישית אשאר לפחות השנה בפיזיקה, ואם שנה הבאה זה יהיה קשה מדי, אני אעזוב בלי להרגיש רע, אני כרגע בפיזיקה רק בגלל שזה מעניין אותי.

פורסם

פיסיקה זה אחד הדברים היותר טובים שאפשר ללמוד בבית הספר אבל זה מקצוע קשה מאוד. תן לזה עוד זמן מוקדם לקבוע אם כדאי או לא וגם בכיתה י' לא לומדים משהו חשוב בגלל התוכנית המפגרת של מגמת פיסיקה (כיתה י' זה יותר חימום ובדרך כלל גם עם מורה גרוע).

חשוב מאוד שיהיה לך מורה טוב, בלי זה אי אפשר להצליח בפיסיקה.

לדעתי כדאי לך להישאר אבל אם זה לא מעניין אותך לך תלמד משהו אחר, ללמוד משהו שלא מעניין זה הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות וגם מיאש.

פורסם

מה ?! איך קשה לך ?

לפי מה שאתה אומר עכשיו, אתה לומד את מה שאני למדתי ב ט', היה לי ממוצע כמעט 100 בלי להתאמץ...

עכשיו אני בי' והחומר ממש טיפשי.. וכולם אומרים את זה : י' זה קל ו יא' זה המקצוע הכי קשה שאפשר ללמוד בתיכון.

פורסם

המלצה אישית:

קנה את הספר מכניקה ניוטנית של עדי רוזן,אתהתצתרך אותו גם ככה בעתיד.

תלמד ממנו את כל מה שלא הבנת.

ההסברים שם מתחילים מ0 ולדעתי הצורה שבה החומר מוצג שם כ"כ פשוטה שכל כסיל יצליח להבין ומאידך היא מעמיקה מאוד ...

תשלים משם את כל החומר שלא הבנת תסתכל על הדוגמאות ואז תראה בעצמך שהתרגילים לא כ"כ קשים ואתה תבין בדיוק מה אתה עושה ולמה.

אולי אז תתחבר למקצוע הזה.

פורסם

:hizuk:

בנוסף, עדי רוזן הוא זה שכותב את הבגרויות, אז השאלות באותו סגנון.

פורסם

אם אתה לא מבין בשיעור כלום וגם הספר הנ"ל לא עוזר לך - וותר אחי - זה גדול עליך...

פורסם

מה ?! איך קשה לך ?

לפי מה שאתה אומר עכשיו, אתה לומד את מה שאני למדתי ב ט', היה לי ממוצע כמעט 100 בלי להתאמץ...

עכשיו אני בי' והחומר ממש טיפשי.. וכולם אומרים את זה : י' זה קל ו יא' זה המקצוע הכי קשה שאפשר ללמוד בתיכון.

המלצה אישית:

קנה את הספר מכניקה ניוטנית של עדי רוזן,אתהתצתרך אותו גם ככה בעתיד.

תלמד ממנו את כל מה שלא הבנת.

ההסברים שם מתחילים מ0 ולדעתי הצורה שבה החומר מוצג שם כ"כ פשוטה שכל כסיל יצליח להבין-ואם הוא לא יבין? ומאידך היא מעמיקה מאוד ...

תשלים משם את כל החומר שלא הבנת תסתכל על הדוגמאות ואז תראה בעצמך שהתרגילים לא כ"כ קשים ואתה תבין בדיוק מה אתה עושה ולמה.

אולי אז תתחבר למקצוע הזה.

מה דעתכם להפסיק להתנשא מעליו? אתם ממש מזלזלים

פורסם

forgid צודק לחלוטין. לכל אחד יש את הכשרונות שלו ואין שום סיבה לרד על בנאדם בגלל שמקצוע זה או אחר לא מדבר אליו.

אבל - קח בחשבון שאם באמת קשה לך מדי, והדברים נאמרו לא מתוך, נניח, עצלות - אין לך מה לחפש בפקולטות הטכניות באוניברסיטה, גם אם יש לך בסופו של דבר ממוצע גבוה ופסיכומטרי טוב. ברובן תצטרך בכל מקרה ללמוד פיזיקה מחדש, מהיסוד, אבל ברמה גבוהה הרבה יותר (בחלק מהמקרים כנ"ל לגבי כימיה, אם כי מדובר במקצוע קל בהרבה).

לדעתי האישית - אם בגדול אין לך בעיה בלימודים (ואתה מסתדר עם מתמטיקה בסדר) קח מורה פרטי או שמצא מישהו אחר שיסביר לך את החומר שאתה לא מבין בפיזיקה. חבל לוותר רק בגלל שאין לך כוח להשקיע קצת יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים