עבור לתוכן

קורסי פסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

למה שתרצה לעשות את המבחן בכיתה יא'?

מילא בכיתה יב' כדי להתקבל לעתודה, אבל עכשיו?

:nixweiss:

:lol: :lol: :lol:

פורסם

רוב האנשים צריכים מסגרת על מנת ללמוד לפסיכומטרי ומקבלים ציונים גבוהים יותר כאשר הם עושים קורס. הקורסים אמנם עולים לא מעט אבל

בהתחשב בכך שציון הולם יכניס אותך למוסד אקדמאי ויאפשר לך ללמוד מקצוע שיכניס לך כסף, זו השקעה נבונה.

כמובן שיש אנשים שלא עשו קורס, למדו לבד והוציא 700+ אבל הם בטלים בשישים. אל תשכחו שהממוצע במבחן הפסיכומטרי עומד על כ 530.

פורסם

:lol: :lol: :lol:

אוקיי...

אז תביא סיבה אחת למה צריך לקחת את המבחן עוד בתקופת התיכון?

פורסם

כי המוח שלך עדיין לא התנוון עקב השירות הצבאי.

פורסם

אוקיי...

אז תביא סיבה אחת למה צריך לקחת את המבחן עוד בתקופת התיכון?

יש פות דאגות לרוב האנשים בגילאים האלו כמו שנאמר

אני לומד בהיי קיו - ממליץ גם

הבנתי שבשבילי הקורס יותר כדי לתת מסגרת מסויימת כי קשה לי ללמוד לבד מספרים (סוג של עצלנות, עובדה שאני כותב פה במקום ללמוד :screwy:)

חבר שלי הוציא 769 בלי ללמוד... ויש לי חבר שעשה פסיכומטרי 5 פעמים וקיבל באחרון 680 - יש ויש

בגדול תתרגל יותר תצליח יותר. ולא משנה איפה למדת...

פורסם

כי המוח שלך עדיין לא התנוון עקב השירות הצבאי.

רבים יכולים לעשות את המבחן בתקופה שבין סיום הלימודים בתיכון לבין תחילת השירות הצבאי (לדוגמא, מועד אוקטובר).

יש פות דאגות לרוב האנשים בגילאים האלו כמו שנאמר

אילו דאגות?

אם יש לך דאגות בקשר לעשיית המבחן אחרי השירות הצבאי, אז כנראה שיהיו לך דאגות עצומות בקשר ללימודים האקדמאיים, ואני מתכוון בעיקר לפקולטות שקשה להתקבל אליהן, שהלימודים בהם ידועים כקשים ואינטנסיביים.

פורסם

אילו דאגות?

אם יש לך דאגות בקשר לעשיית המבחן אחרי השירות הצבאי, אז כנראה שיהיו לך דאגות עצומות בקשר ללימודים האקדמאיים, ואני מתכוון בעיקר לפקולטות שקשה להתקבל אליהן, שהלימודים בהם ידועים כקשים ואינטנסיביים.

אם אתה לא יודע אז מצבך טוב...

יש אנשים שעובדים/עם בית/עם אוטו/הורים בבי"ח לא עלינו...

פורסם
  • מחבר

רבים יכולים לעשות את המבחן בתקופה שבין סיום הלימודים בתיכון לבין תחילת השירות הצבאי (לדוגמא, מועד אוקטובר).

נכון מאוד, אבל שוב יש תמיד סיכוי קטן שהציון שלך לא יספק אותך ותרצה לעשות מועד שני, אך תהיה מוגבל בגלל הצבא. תמיד טוב להשאיר "מרחב דאגות" שבו תוכל לשפר את הציון, ובגלל זה טוב להתחיל את הלימודים מוקדם.

אילו דאגות?

עשיית המבחן אחרי השירות הצבאי זו בהחלט אופציה טובה לאור העובדה שיש לך "את כל הזמן בעולם" ללמוד, אבל אל תשכח שוב את הסיבה הראשונה - מה יקרה אם תרצה לשפר את הציון? תצטרך לחכות 4 חודשים לכל הפחות, ובעצם לעקב את קבלת התואר שלך ב-4 חודשים, ומה יקרה אם שוב אחרי ארבעת החודשים האלו תרצה לשפר את הציון?

נכון, רוב הסיכויים הם שלא תצטרך לשפר אותו אם תלמד טוב, ושאם תצטרך לעשות את המבחן 5-6 פעמים הצלחתך בתואר תהיה מפוקפקת, אבל השארת "מרחב דאגה" היא אופציה מאוד חכמה, גם לתלמיד שמוציא 400 וגם לתלמיד שמוציא 800, אי אפשר לדעת מה יקרה ומתי.

....... :nixweiss:

פורסם

אוטו - משמעו חובת עבודה...

בנוסף לדבריך - במידה ותצטרך שיפור יכול להיות שתפספס שנת לימודים שלמה - אם תגיש ציון מאוחר ממעוד הרשמה סופי...

פורסם

אז מה זה משנה אם זה יהיה המבחן הפסיכומטרי או הלימודים? שניהם דברים "מדאיגים", רק שהתואר הוא Piece of Cake לעומת הפסיכומטרי.

נכון מאוד, אבל שוב יש תמיד סיכוי קטן שהציון שלך לא יספק אותך ותרצה לעשות מועד שני, אך תהיה מוגבל בגלל הצבא. תמיד טוב להשאיר "מרחב דאגות" שבו תוכל לשפר את הציון, ובגלל זה טוב להתחיל את הלימודים מוקדם.

אם תלמד טוב בתקופה שבין סיום הלימודים לבין הצבא, אתה תוכל למקסם את ציון הפסיכומטרי, ולא תצטרך לעשות עוד מועד.

עשיית המבחן אחרי השירות הצבאי זו בהחלט אופציה טובה לאור העובדה שיש לך "את כל הזמן בעולם" ללמוד, אבל אל תשכח שוב את הסיבה הראשונה - מה יקרה אם תרצה לשפר את הציון? תצטרך לחכות 4 חודשים לכל הפחות, ובעצם לעקב את קבלת התואר שלך ב-4 חודשים, ומה יקרה אם שוב אחרי ארבעת החודשים האלו תרצה לשפר את הציון?

נכון, רוב הסיכויים הם שלא תצטרך לשפר אותו אם תלמד טוב, ושאם תצטרך לעשות את המבחן 5-6 פעמים הצלחתך בתואר תהיה מפוקפקת, אבל השארת "מרחב דאגה" היא אופציה מאוד חכמה, גם לתלמיד שמוציא 400 וגם לתלמיד שמוציא 800, אי אפשר לדעת מה יקרה ומתי.

אם אתה לא מתכוון ללמוד רפואה, סביר להניח שלא תצטרך לעשות עוד פעם את המבחן (ואם אתה כן מתכוון ללמוד רפואה, ואתה לא מגדיר את עצמך כגאון, אז תכין את עצמך נפשית לעשות עוד כמה פעמים את המבחן).

באופן כללי אני מסכים איתך.

אני רק רוצה להגיד, ורבים יסכימו איתי, שהתקופה של התיכון היא תקופה של פעם בחיים, ולא תוכל לחזור אליה.

בזמן שאתה תלמד לפסיכומטרי, חברייך יצאו החוצה ויעשו חיים.

כמו כן, כמעט כל אחד עושה את המבחן בתקופה שלאחר השירות הצבאי (מתי שבדיוק יודעים מה רוצים ללמוד), ובזמן הזה, חברייך ילמדו למבחן הפסיכומטרי וסביר להניח שתשתעמם בלעדיהם.

בנוסף, השירות הצבאי משנה מאוד אנשים. קשה להגיע לבקו"ם ביום הגיוס ולצאת בדיוק אותו בן אדם אחרי שלוש שנים. אם אתה סגור על מה שאתה הולך ללמוד אחרי הצבא, אז לך על זה. אחרת, ביזבזת לעצמך זמן ותקופה שלעולם לא תשוב.

לסיכום, תחשוב טוב לפני שאתה הולך ללמוד למבחן הזה. המבחן לא יברח לשום מקום ותמיד תוכל לעשות אותו.

פורסם
  • מחבר

התקופה של התיכון היא אכן תקופה של פעם בחיים, כמו כל דבר אחר בחיים. אל תשכח שמדובר בקורס פסיכומטרי של חודשיים, והתקופה של התיכון נמשכת 36 חודשים. מבחינתי, אין לי שום בעיה למחוק חודשיים בשביל להיות בשקט נפשי ש"כבר עברתי את הגרוע מכל". בנוגע לעניין עם הצבא, זה לא באמת משנה מה אני ארצה ללמוד - כל עוד יש לי ציון גבוה בפסיכומטרי, כל הדלתות פתוחות, זה לא שנבחנים במבחן הזה כדי להתקבל לפקולטה ספציפית.

בנוסף לכך, בנוגע לשורה האחרונה שלך, המבחן כן בדרך מסוימת יכול לברוח. ישנן שמועות שמתכננים להוסיף פרק של חיבור בעתיד כדי ליישר קו עם המבחנים האחרים בעולם (S.A.T וכדומה), אז מבחינתי - להשקיע חודשיים כדי להרוויח פרק פחות במבחן נשמע די טוב, וכל זה נאמר עוד לפני שהזכרתי שוב את העובדה שיש סיכוי שהמבחן לא ילך טוב ותרצה לעשות אותו שוב, דבר שיכול לגרום לך לעכב את תחילת לימודי התואר שלך (עד כבשנה שלמה). זה לא משנה כמה טוב תלמד, תמיד יש את אותו הסיכוי הקטן שיקרה משהו בסגנון מחלה. נסה להשוות בין חרישה של חודשיים לבין סיכון של עיכוב שנת לימודים בעתיד, ותראה שהמסקנה ברורה.

נ.ב: אני לא מתכוון ללמוד רפואה, תיכננתי על לימודי משפטים.

פורסם

התקופה של התיכון היא אכן תקופה של פעם בחיים, כמו כל דבר אחר בחיים. אל תשכח שמדובר בקורס פסיכומטרי של חודשיים, והתקופה של התיכון נמשכת 36 חודשים. מבחינתי, אין לי שום בעיה למחוק חודשיים בשביל להיות בשקט נפשי ש"כבר עברתי את הגרוע מכל". בנוגע לעניין עם הצבא, זה לא באמת משנה מה אני ארצה ללמוד - כל עוד יש לי ציון גבוה בפסיכומטרי, כל הדלתות פתוחות, זה לא שנבחנים במבחן הזה כדי להתקבל לפקולטה ספציפית.

זה לא ממש משנה מתי תעשה את הפסיכומטרי, מתישהו תצטרך לעשות אותו. לכן, אני לא ממש מבין למה אתה מתכוון כשאתה אומר "כבר עברתי את הגרוע מכל". ה-"גרוע מכל" תמיד יהיה שם, אך המועד יהיה שונה.

ציון גבוה זה דבר יחסי. אף אחד לא אמר שאחרי הצבא לא תוציא ציון גבוה, ולא בטוח שהציון שתוציא עכשיו יבטיח לך מקום בפקולטה למשפטים בעוד 5 שנים. הכל יכול להשתנות.

בנוסף לכך, בנוגע לשורה האחרונה שלך, המבחן כן בדרך מסוימת יכול לברוח. ישנן שמועות שמתכננים להוסיף פרק של חיבור בעתיד כדי ליישר קו עם המבחנים האחרים בעולם (S.A.T וכדומה), אז מבחינתי - להשקיע חודשיים כדי להרוויח פרק פחות במבחן נשמע די טוב, וכל זה נאמר עוד לפני שהזכרתי שוב את העובדה שיש סיכוי שהמבחן לא ילך טוב ותרצה לעשות אותו שוב, דבר שיכול לגרום לך לעכב את תחילת לימודי התואר שלך (עד כבשנה שלמה). זה לא משנה כמה טוב תלמד, תמיד יש את אותו הסיכוי הקטן שיקרה משהו בסגנון מחלה. נסה להשוות בין חרישה של חודשיים לבין סיכון של עיכוב שנת לימודים בעתיד, ותראה שהמסקנה ברורה.

כן, שמעתי על השמועות האלה. אתה צריך לזכור שבפסיכומטרי אתה נבחן מול אנשים אחרים, וכל ציון שתקבל יהיה ביחס לאחרים. אם אתה יודע שאתה לא טוב בכתיבת חיבורים, אז אתה צודק. אך, מפני שאתה הולך ללמוד משפטים, יש לי הרגשה שהחיבור לא יהיה פרק שיוריד לך את הציון (איני מכיר אותך כך שזאת הרגשה כללית ותו לא). בנוסף, אם זה באמת מדאיג אותך, אני מעריך שמכוני הקורסים לפסיכומטרי השונים ימצאו דרך להפוך את החיבור ל-"פסיכומטרי", דהיינו, הם ימצאו טריקים כיצד להפוך את החיבור ליותר טוב, וכך הפערים בין הכותבים הכשרוניים לבין הפחות טובים יתאזן, אך זאת רק הערכה שלי.

נ.ב: אני לא מתכוון ללמוד רפואה, תיכננתי על לימודי משפטים.

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

דעתי היא שאם אתה לא רוצה עתודה תדחה את זה לאחרי\סוף הצבא

אני גם עשיתי בי"א ולא היה לי יותר מידי כוח לזה כי זה פחות מדאיג אותך

בסוף הצבא עשיתי בלי קורס וקיבלתי יותר ממה שקיבלתי בי"א

מבחינת המחיר זה באמת לא שווה לדעתי המחירים של הקורסים היקרים (3000-5000) גם לפני הצבא וגם אחרי אפשר לקחת קורסים של 1000 בשביל מסגרת

אם עדיין חסר חומר תרגול אפשר לקנות ספרים משומשים הם עושים את העבודה מצויין

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים