עבור לתוכן

קורסי פסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

כרגע אני בכיתה יא' ומתכנן לגשת למבחן הפסיכומטרי. אני מחפש המלצות לקורס הכי טוב. כרגע ההתלבטות שלי נעה בין יואל גבע ובין Smart!. אשמח לעזרה, ואם למישהו יש חוויה אישית שיוכל לחלוק - אבקש לכלול גם את הציון שהוא קיבל.

פורסם

מעולם לא שמעתי על Smart! :nixweiss:

אבל יש המון המלצות על HQ

פורסם
  • מחבר

http://demo.besmart.co.il/

כתוב שם שאם לא תקבל את הציון שאליו אתה שואף ("כל ציון" בציטוט מדויק), תוכל לגשת לקורס חוזר בחינם.

פורסם

ברור שהם ייכתבו את זה כי כמות הניגשים החוזרת כנראה תהייה בהרבה יותר קטנה כי אין להם כוח להמשיך.

בכל מקרה, אני למדתי בלחמן והעלתי את הציון שלי במקצת אבל לא קיבלתי את הציון שאליו שאפתי.

אתה צריך לשבת לפחות 3 שעות ביום על שיעורי הבית אם אתה רוצה להצליח, אחרת אין לך סיכויי, זה קשה טילים!!!

בהצלחה.

פורסם

למה שתרצה לעשות את המבחן בכיתה יא'?

מילא בכיתה יב' כדי להתקבל לעתודה, אבל עכשיו?

:nixweiss:

פורסם

בדרך כלל בסוף י"א יבואו אליכם מלחמן ויתנו לכם דיל טוב.

אני בי"ב וסיימתי את הלחמן לפני כמה ימים. היה טוב אבל מאוד קשה וכניראה שאני אגש לפסיכו' פעמיים.

זה דורש הרבה מאוד זמן משהו שלא יהיה לך אם אתה עושה את זה במקביל ללימודים.

אני מרוצה מלחמן אז אני אמליץ עליהם (או על קידום שזה אותו דבר רק בצבע אדום :nixweiss:).

פורסם

מנסיוני, קורסי פסיכומטרי הם בזבוז כסף לכל מי שיש לו טיפה של משמעת עצמית. מי שצריך שידחפו אותו כל הזמן יפיק מהם תועלת. מי שלא, ממש לא זקוק לזה. כמו כן, חלק גדול מהאנשים שהוציעו בגרויות טובות בכלל לא זקוקים לציון פסיכומטרי גבוה במיוחד ויכולים בקלות להסתפק במשהו כמו 700-680, מה שלא באמת דורש קורס הכנה שיאפשר לך לסחוט כל נקודה אחרונה מהציון.

בקיצור, מי שלא עצלן במיוחד או מנסה להתקבל לרפואה, עדיף לו שישמור את הכסף ללפטופ של הלימודים :P

פורסם

מנסיוני, קורסי פסיכומטרי הם בזבוז כסף לכל מי שיש לו טיפה של משמעת עצמית. מי שצריך שידחפו אותו כל הזמן יפיק מהם תועלת. מי שלא, ממש לא זקוק לזה. כמו כן, חלק גדול מהאנשים שהוציעו בגרויות טובות בכלל לא זקוקים לציון פסיכומטרי גבוה במיוחד ויכולים בקלות להסתפק במשהו כמו 700-680, מה שלא באמת דורש קורס הכנה שיאפשר לך לסחוט כל נקודה אחרונה מהציון.

בקיצור, מי שלא עצלן במיוחד או מנסה להתקבל לרפואה, עדיף לו שישמור את הכסף ללפטופ של הלימודים :P

אוי נו באמת.

יש כאלה שגם עם 20 קורסי הכנה לא יוציאו 700, איזה מן דבר זה להגיד? :s07:

קורס הכנה מאפשר למצות את הפוטנציאל של הבן אדם (וכמו כן את הידע שהוא צבר במשך השנים) במבחן הפסיכומטרי.

אין קשר בין הקורס לבין הציון הסופי שאותו הבן אדם ישיג. אין קורס שיאפשר לך להוציא 700, לדוגמה. הקורס מאפשר לך להתכון למבחן וגם ללמוד כמה שיטות שמאפשרות לך לענות על שאלות מהר וטוב יותר.

וקורס פסיכומטרי הוא בזבוז זמן אך ורק עבור בן אדם עם הרבה (מאוד) משמעת עצמית (אני יודע שלא התכוונת באופן מפורש לחלוטין ל"מעט", אבל אני רוצה להדגיש את זה).

פורסם

680 - 700 זה ציון גבוה שלא הרבה מצליחים לקבל. קורס פסיכומטרי הוא בסך הכל מסגרת שמאפשרת למקסם את הפוטנציאל במבחן.

יש אנשים שזקוקים לו יותר ויש כאלה שפחות אבל לרוב הגדול הוא בהחלט עוזר להוציא ציון גבוה יותר.

פורסם
  • מחבר

הרעיון הוא להתחיל את זה כמה שיותר מוקדם. אני לא אוהב לדחות דברים, המחשבה שייש לי לימודים שאני דוחה אותם פשוט לא יושבת לי נוח בראש. בנוסף לכך, גם אם אני אקבל ציון לא מספק ביא', תמיד תהיה לי מסגרת זמן שבה אני אוכל לגשת שוב - להבדיל מלגשת בסוף יב' או אחרי הצבא, שכאשר נכשלים שם - או שאין זמן ללמוד בגלל הצבא, או שצריך לבזבז זמן יקר מחוץ לאוניברסיטה עם התחת על הפסיכומטרי.

בנוסף לכך, ישנן שמועות שיתווסף פרק נוסף לפסיכומטרי (פרק חיבור), ואין לי שום כוונה להתקל באקסטרה חומר אם יש לי אפשרות לעשות את הפסיכומטרי עכשיו. השאלה שאני שואל אינה " האם כדאי לי לגשת ביא' ", מכיוון שאני יודע שכן, אלא השאלה היא מה הקורס הכי טוב, ואיזה המלצות (אישיות) תוכלו לתת לי עליו.

פורסם

אני עשיתי קורס בגבע והייתי מאד מרוצה. המדריך היה בנאדם מלך, והיו אחלה אנשים.

לפי מה שהבנתי הם יקרים (לא בדקתי בכלל מקומות אחרים), אבל אני מרוצה ממה שקיבלתי שם.

תכלס בסופו של דבר רוב שביעות הרצון מקורס כזה נופלת על הכתפיים של המדריך.

פורסם

הציון היה רק דוגמא על מנת להבהיר שלהרבה אנשים הפסיכומטרי לא באמת דורש כלכך הרבה השקעה ו"שיפור" כמו שחברות הקורסים מנסות להגיד לנו ושכדאי לקחת את זה בחשבון. מי שבאמת חייב דחיפה חזקה וצריך להוציא ציון גבוה בצורה משמעותית ממה שהוא מסוגל לו בבחינות לפני תחילת ההכנה אני מסכימה שיש לו שימוש בזה.

ה"שיטות" שהם מלמדים זה לא שום דבר שלא ניתן ללמוד בקלות רבה מספר וזה נראה לי אלמנטרי בשביל מי שמנסה להתקבל לאוניברסיטה שיהיה מסוגל להכריח את עצמו ללמוד מספר ולפתור מבחנים כמה שעות כל יום/ שבוע. לא הייתי מגדירה את זה כמשהו שדורש "הרבה מאד" משמעת עצמית.

*דרך אגב, לגשת בתיכון דווקא נראה לי רעיון טוב מאד. במילא זוכרים את כל המתמטיקה והנוסחאות וכל מה שיש לעשות בחיים בתקופה הזו זה ללמוד בלי עבודה, צבא וטרדות כאלו.

פורסם

עשיתי קורס ביואל גבע לקראת מועד יולי האחרון, ואני מוכרח לציין שאני די מסכים עם tgolin.. כמות הזמן שהשקעתי בלימודים במסגרת הקורס (וגם מחוצה לו האמת) הייתה די מזערית, עד כדי כך שטסתי לחו"ל באמצע ובסך הכל הפסדתי קרוב ל-20% מהשיעורים בקורס. מה שכן, הוא בהחלט עזר לי לרענן את הידע שלי בכל מני כללים גיאומטריים ואלגבריים - אבל זה לא משהו שלא הייתי מסוגל לעשות בעצמי, עם ספר פשוט.

המדריך היה סבבה, הספרים גם סבבה... והציון שקיבלתי (שקשה לי לומר שזה בזכות יואל גבע ספציפית, אלא באופן כללי בזכות המסגרת) הוא ממש סבבה.

פורסם

אפשר להגיד את זה על הכל, נו באמת.

גם לא צריך להגיע לתיכון וגם לא צריך להגיע לשיעורים באונ' (אפשר להצליח בלי זה).

זה לא אומר שעדיף כן לעשות את זה.

פורסם

השאלה היא פשוט האם זה שווה את אלפי השקלים שגובים על זה. להגיע לשיעורים בתיכון עולה בערך אותו דבר כמו ללמוד את החומר לבד ולגשת באקסטרני וכך המצב גם באוניברסיטה, אתה משלם אותו דבר בין אם באת לשיעורים או לא ולכן באמת הגיוני להגיע.

אם מישהו מקבל קורס כזה במחיר מאד נמוך או שיש לו תקציב בלתי מוגבל אז באמת זה נוח ובוודאי יכול רק לעזור. לדעתי המחיר הממוצע של הקורסים האלו פשוט לא הגיוני לתמורה ולכן מדובר, כפי שאמרתי, בבזבוז כסף בשביל חלק נכבד מהאנשים שיכולים לקבל ציון מספיק בהחלט ללא ההוצאה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים