עבור לתוכן

אנטי-וירוס - האם באמת נחוץ?

Featured Replies

פורסם

בתור משתמש בעל חיבור לאינטרנט כמו כולכם, ככל הנראה, גם אני החלטתי שישנה חשיבות מסוימת בהתקנת אנטי-וירוס וFireWall למחשב כי ככה נהוג.

חוץ מזה, הרי שאני ארגיש הרבה יותר בטוח אם תהיה תוכנה שתזלול את כל משאבי המערכת היקרים שלי ותתריע לי על כל שטות שקורית בתעבורת הרשת.

בתחילה, לפני כשלוש שנים, עוד הייתי משתמש בתוכנה הידועה והמוצלחת דאז Norton מבית Symantec.

לאחר מכן, עברתי לKaspersky המוצלחת נכון להיום.

לפני כחודש יצאה הגירסה החדשה, וכמובן שגם אני רצתי להתעדכן (גירסה 8, או פשוט KIS2009).

אך הגירסה הזאת פשוט הוציאה אותי מדעתי עם כמות ההתראות המטורפות, זלילת משאבי המערכת וכו'.

ופשוט כיביתי את הReal-Time Protection, או במילים אחרות - גלשתי ללא שום אנטי וירוס או FW מופעל במחשב.

מאז עבר חודש, ורק לפני רגע שמתי לב שאותה הגנה עדיין כבויה.

כמובן שישר נבהלתי מאחר ואני רגיל לגלוש רק עם ההגנה של האנטי וירוס וכנראה אני יתחרט בעתיד על החלטה זו.

ביצעתי סריקה עם KIS (Deep Scan) ואף עם SpyBot, אולם למרבה ההפתעה לא נמצאה אפילו שגיאה אחת, אפילו לא AdAware קטנטן.

והישר מהסיפור החביב שלי לנושא הטופיק - האם אנטי וירוס באמת נחוץ?

באותו חודש גלשתי ועשיתי שימוש באינטרנט ככולם, גלשתי לאתרי חדשות ואקטואליה, פורומים למינהם וכו'.

ולמרות זאת לא נדבקתי באף וירוס או אפילו רוגלה.

אז האם באמת יש צורך באנטי וירוס או שזהו סתם גימיק שיווקי כדי לספק "הגנה וביטחון" למשתמש בעת הגלישה?

כמובן שלמשתמשים שמורידים קבצים למיניהם ממקורות עמומים או גולשים לאתרי פורנו מפוקפקים יש מקום לחשש מהדבקות. (כמו כן, לאנשים לא זהירים שפותחים לינקים לא מוכרים וסקרנים לגבי קבצים מצורפים באימיילים לא מוכרים).

אך האם לאדם הרגיל והזהיר יש באמת צורך באנטי וירוס?

לדעתי,לא.

מה דעתכם בענין?

פורסם

חח אני בכלל לא משתמש באנטי וירוס\firewall למזלי לא נכנס לי שום זבל למחשב

פורסם

לדעתי כל עוד מעדכנים את מערכת ההפעלה באופן קבועה ולא לוחצים על כל לינק באינטרנט אז אפשר להסתדר בלי אנטיוירוס והפיירוול הוא פשוט בדיחה (תוכנה)

פורסם

אנטי וירוס הציל לי אותי המון פעמים, אפילו היום

אני בתור אחד שגולש ומוריד הרבה, זה אחד הדברים שאני משקיע בהם. קניתי קספרסקרי 2009 חוקי ועובד מצוין.

היום נכנסתי לאתר והוא זיהה שם תמונה שמושתלת בה סוס טרויאני.

פורסם

ל''משתמש רגיל'' יש את הצורך באנטי וירוס ופיירוול.

לא משנה היכן אתה גולש,בכל מקום תמצא תוכנה זדונית.

(בין אם זה וירוסים,רוגלות או תוכנות זדוניות ש''מבקשות'' מהמערכת שלך פרטים אינטימיים).

לא פעם,ולא פעמיים נמצאו בעבר פריצות באתרי חדשות/אקטואליה כגון - נענע,תפוז וואלה וכו' (לדוגמא) והסכנה ממשית.

כיום,רוב תוכנות האבטחה כמעט ולא מנצלים אחוז גדול ממשאבי המערכת (מה שהופך אתם ליותר ויותר כדאיים).

מבחינה אישית -

אני מאמין כי כל משתמש צריך את שני ההגנות הללו במחשב (בין אם זו תוכנה ''מקצועית'' או ל''משתמש הביתי''),

וגם אם לא יעשה בהם שימוש (התוכנה עובדת בהועיל אפילו ללא ידיעת המשתמש).

פורסם

תיראה אני משתמש ב ויסטה כבר שנה,ובלי אנטי וירוס ובלי שום דבר,וירוסים אין,ואני נכנס לאתרים שלא נחשבים בטיחותים,אבל לי אין מידע רגיש על המחשב כך שבזמן אמת אין לי בעיה לפרמט,אבל למי שכן יש,אולי שווה לשקול,אי אפשר לדעת אם סרט או תוכנה שהורדת לא נוגעה,אולי יש לך כול מיני מזיקים ואפילו לי ואני לא יודע?

כמו כן אם אתה קונה באינטרנט שווה שתיהיה לך הגנה,כי אותו מזיק יכול לשבת בשקט במחשב ופשוט לעקוב אחרי מספרי אשראי וכאלה דברים ואתה לא תדע בכלל,הסיכוי הוא נמוך אבל אתה מוכן לקחת את הסיכון?

פורסם

אבל כ"כ קל לפרוץ למשב לא מוגן...

ילד בן 8 שבפעם הראשונה גולש באינטרנט יכול לעשות את זה בקלות.

תוכנות הגנה הן דבר חיוני ביותר לדעתי

פורסם
  • מחבר

שוב, כמובן שלאנשים שמשתמשים בתוכנות שיתוף ומורידים קבצים ממקומות מפוקפקים יש צורך באנטי-וירוס. או שפשוט יסרקו באמצעות FileScanner באמצעות האינטרנט.

לגבי פרצות אבטחה באתרים בטיחותיים, אלה פרצות שלא קורות בחיי היום יום והן די נדירות. הסכנה קיימת, אבל עדיין, לעניות דעתי, אין זאת סכנה שמדרישה התקנת תוכנה לשם כך.

לגבי קבצים חשובים במחשב, כמובן שיש לבצע גיבוי. בלי קשר אם יש ברשותך אנטי וירוס ואם לא.

פורסם

לדעתי anti virus מיותר, אני משתמש בfirewall בלבד, zonealarm אם אתם מתעקשים לדעת :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים