עבור לתוכן

כתבה מעניינת על "Zap"

Featured Replies

פורסם

מזמן היה ידוע שזאפ מכורים ולא שווים דבר :nixweiss:

פורסם

כל עוד לוקחים הכל בפרופורציה - זאפ הוא כלי מעולה

למרות שבסופו של דבר הכל נופל על הצרכן - הוא יכול להשוות מהכיסא מחירים...

פשוט צריך לעשות עבודת מחקר יותר אינטנסיבית...

פורסם

האמת לא מפתיע כלל.

צריך פשוט לא להתעצל ולעשות חיפוש נורמלי דרך גוגל.

פורסם

לא הבנתי ממש מה הכתבה אומרת, לא היה לי כוח לקרוא הכל.

הם אומרים בעצם שזאפ כאילו מכריחה את החנויות לישר קו מחירים וככה המחירים לא יורדים או עולים?

פורסם

האתר ZAP שייך לחברת 'דפי זהב' ומשרת את מערך הפירסום שלה.

עסקים שלא משלמים בעבור הפירסום הזה לא יופיעו באתר ZAP בלי קשר לסחורה ולמחיר שהם מציעים.

מכאן שמי שמופיע באתר ZAP שילם בעבור הפירסום הזה ובעבור ההופעה שלו בפני המחפש המבולבל.

ההתנהלות הזו מסבירה את חוסר הרלוונטיות ל"ביקורות" שמתפרסמות שם ואת חוסר הרצון שלהם להכניס ביקורת שלילית על חנות שמשלמת להם כדי להתפרסם ולמכור.

כעת, כך מסתבר, נחשף עוד פן באופן ההתנהלות של ZAP.

הם המציאו דבר שנקרא "תו יבואן" . הם רוצים להציג בידול של חנויות שמוכרות מיבוא של מה שמוגדר "יבואן רשמי" להבדיל מיבוא "אפור" או גרוע מכך. לנתון הזה יש חשיבות כשמדובר באחריות ושירות, או לפחות צריכה להיות חשיבות במדינה מתוקנת.

אבל מה שהם למעשה עושים זה לעמוד לרשות היבואן שרוצה לשמור על רמת מחירים גבוהה, ומי שמוכר במחיר הנמוך מזה המוגדר על ידי היבואן פשוט לא יסומן כמי שסחורתו מיובאת באופן מסודר על ידי אותו יבואן, בלא קשר לעובדות.

מצג שקרי זה, שלכאורה נועד להרחיק קונים מחנויות שמוצריהן אינם מיובאים על ידי מי שאמור לתת שירות

ואחריות מטעם יצרן המוצר, בפועל מגן על מי שמקפיד על מחירים גבוהים ופוגע במי שמוכר את אותו המוצר המיובא על ידי אותו היבואן - אבל מוריד מחירים.

לכך יש בהיבטים נוספים, חלקם לכאורה בתחום העברייני. כך למשלם הסירוב לכבד אחריות ולתת שירות שהובא בדיברי אחד היבואנים הוא לכאורה עבירה על החוק. כמובן שהוא יכול לסרב לתת בכלל תעודת אחריות וגם בהיבט זה לעבור על החוק .

בוודאי שמה שעושה הנהלת אתר ZAP - אשר הדעת נותנת כי מניעים כלכליים עומדים מאחרוי מעשה זה - אינו תואם את המדיניות המוצהרת ולא את כללי ההגינות הבסיסית. ההתיחסות לעבירות לכאורה על חוק הגנת הצרכן מדגישה את הפן השלילי שבהתנהלות האתר הזה והנהלתו. עובדת היותו מציג עצמו כבעל "תו אמון הציבור" מעיד - לשלילה כמובן - על היושרה של החברה הזו ששמה המלא והנכון כרשום ברשם החברות "חברת אמון הציבור" בע"מ.

פורסם

אין לי שום אמונה בזאפ

קניתי מחנות בנהריה טלפון שכלל "עברית מלאה בתוכנה ובמקשים" וקיבלתי אותו עם לוח מקשים נטול עברית

כתבתי ביקורת שלילית על החנות. זאפ חזרו אלי וביקשו את החשבונית, סרקתי ושלחתי בחוזר.

הביקורת לא פורסמה מעולם.

לעומת זאת כשפירסמתי ביקורת חיובית על חנות, היא התפרסמה בזריזות, בלי חשבונית ובלי שום אסמכתא.

פורסם

יאללה שמישהו ירים את הכפפה יפתח אתר מתחרה אמיתי וטוב..

כבר הוכח הרי שזה אתר שירוויח כסף..

פורסם

חברה, מה שהכתבה מוכיחה (ת'אמת, זה היה די ברור גם לפני), זה שהדבר הזה שנקרא "תו יבואן" זה בולשיט שלא צריך להתייחס אליו כלל וכלל. חוץ מזה, ZAP הוא אחלה אתר.

היה ברור שזה עוד כלי של ZAP לעשות כסף, זה הכל. לצרכן בעל ההגיון המינימאלי זה לא משנה כלום.

לסיכום, אל תתיחסו ל"תו היבואן" כי מקבל את זה רק מי שמשלם לZAP.

פורסם

עדיין לא ברור לי היכן נמצא ה'תו היבואן' המדובר :nixweiss:

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי נכון. לפי מה שהם אומרים, אם אני אקנה מחנות שאין לה תו יבואן, יכול להיות שאני לא יקבל אחריות על המוצר שקניתי, וגרוע מיכך יקבל אחריות שבלתי אפשרי לממש אותה כי היבואן מחרים את אותה החנות.

לכן בעצם אין לי ברירה אלה ליקנות מחנות עם תו יבואן. זו ממש רמאות לשמה.

פורסם

הכתבה אומרת לא להתייחס למה שכתוב באתר אלא לבדוק... בחנות/אנשים שקנו

פורסם

עדיין לא ברור לי היכן נמצא ה'תו היבואן' המדובר :nixweiss:

לך למחירים הגבוהים, שם תמצא אותו.

פורסם

אני לא מציע לפסול לגמרי חיפוש בגוגל ובחנויות שמכירים, אבל חלופה לזאפ שלדעתי יותר טובה היא..

www.SCN.co.il

פורסם

אני לא מציע לפסול לגמרי חיפוש בגוגל ובחנויות שמכירים, אבל חלופה לזאפ שלדעתי יותר טובה היא..

www.SCN.co.il

...אם תשאל אותי העיצוב מזכיר בצורה די מחשידה את זאפ.

שלא נדבר על הבאגים - סדום ועמורה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים