עבור לתוכן

קורס חובשים

Featured Replies

פורסם

שלום , לפני כמה ימים נפלטתי משירות קרבי בחטיבת גבעתי אחרי שהוכשרתי להיות רובאי 02 בלבד , החזרתי את הנשק את כל הציוד עשיתי את כל התהליך של הפליטה לא התאים לי השירות הקרבי.

שאלתי היא : במידה ואני יוצא לקורס חובשים ? ייתכן ויחזירו אותי לשירות עם אופי קרבי או משהו כזה.. או שאני אהיה חובש מרפאה בלבד?

זו אחת האופציות שהשליש הציע לי לעשות וזה מעניין אותי..אני מפחד רק שיידחפו אותי אחרי זה לשטח ודברים כאלה כי בעיקרון אני יכול גם לבחור סתם תפקידים משרדיים , פשוט אני חושב שזו התרומה הכי גדולה .

פורסם

אם יש לך פרופיל 72 ומעלה[מה שסביר להניח שיש לך] אתה יכול להיות משובץ בגדוד קרבי כחופ"ל.

פורסם

בדיוק.

האופציה היחידה בעצם (חוץ ממזל גדול) להתקבל לתפקידים של "ג'ובניקים" היא פשוט להוריד פרופיל ל-64 ומטה.

פורסם
  • מחבר

אבל אי אפשר לשבץ אותי בתפקידים קרביים כי אני מוכשר 02 בלבד..ואני לא חוזר לטירונות אחרי זה או משהו פלטו אותי משירות קרבי לגמרי.

רק לא למז"י , לתפקידי תומך לחימה שיש בבא"ח.

פורסם

מזה פלטו אותי משירות קרבי?

כמה פז"מ יש לך כבר?

כעיקרון זה ממש לא קשור. אני עברתי טירונות,התחלתי קורס קצינים ופרשתי לקראת הסוף. היתי קרוב מאוד להשתבץ כקרבי לחלוטין (למרות שעברתי ממזמן טירונות 02) עד שמצאו לי בעיה שהורידה לי פרופיל.

חבר שלי החליט ללכת לשריון אחרי שפרש (כמוני) מהקורס קצינים ואפילו ויתרו לו על הטירונות ושלחו אותו ישר לאימון מתקדם.

פורסם

אבל אי אפשר לשבץ אותי בתפקידים קרביים כי אני מוכשר 02 בלבד..ואני לא חוזר לטירונות אחרי זה או משהו פלטו אותי משירות קרבי לגמרי.

רק לא למז"י , לתפקידי תומך לחימה שיש בבא"ח.

חופ"ל זה לא בדיוק תפקיד קרבי, אתה כולה מחלק אקמולים וקובע תורים לרופא. אתה מתבלבל נראה לי עם חובש קרבי, שהוא לוחם לכל דבר.

פורסם
  • מחבר

אני אהיה קצת יותר מדויק.

הקרבי לא התאים לי הייתי בדיכאון רצח ראיתי 2 קבניות / 3 פגישות , הם המליצו להוציא אותי. (התגייסתי לפני חודש ושלושה שבועות ועשיתי רק איפוס 25 מטר על תבור)

כרגע פלטו אותי מהקרבי ואני נקרא תומך לחימה , ישבתי מול השליש והוא הציע לי מספר אופציות ביניהן להיות חובש , שאלתי היא אם הם יכולים פתאום בסוף הקורס חובשים לעשות מה שבא להם ולשבץ אותי כחובש בתאג"ד או חובש בסגנון קרבי כזה או אחר.

או שאני אהיה חובש מרפאה /חופ"ל(טירונים)/ משהו אחר.

פורסם

חשבת לשאול את השליש? בכל מקרה אם מזה אתה כל כך דואג אז לא הייתי הולך בכיוון הזה, ובינינו, אם הטירונות הייתה לך כל כך קשה, אז אתה לא תשרוד את הקורס חובשים.

פורסם

אני מניח שמדובר בשליש של הגדוד? מה שעשו זה הוציאו אותך מטירונות קרבית, לא פלטו אותך ממז"י, ולא פלטו אותך מהגדוד, לא משנה לאן תצא, אתה תשאר בתוך הגדוד או לפחות בתוך החטיבה לדעתי.

פורסם
  • מחבר

בתוך החטיבה ככה אומרים..ואם לא אז הכי הרבה באוגדה - אוגדת דרום.

פורסם

אני מאמין שזה יהיה בתוך הגדוד, גדודים לא מוותרים כ"כ בקלות על אנשים שיכולים לתפוס מקום.

פורסם

הוא יכול להיות חובש "רגיל" פשוט שיהיה מוצב בגדוד.

בדיוק כמו שיש רל"ש למשל שבמקום לשבת בקריה יושב בגדוד. זה לא הופך אותו לרל"ש קרבי.

פורסם

חובש רגיל שמוצב בתוך גדוד? כל החובשים בגדודים הלוחמים במיוחד בגבעתי הם לוחמים שסיימו מסלול, כן גם החובשי מרפאה שבעצם שייכים לתאג"ד והם יוצאים לכל פעילות ונמצאים תמיד בכוננות.

ומה זה השטויות האלו לגבי חופלים? חופל בפלוגה לוחמת הוא לוחם לכל דבר אין דבר כזה חופל שהוא לא לוחם (שוב פעם אני מדבר על פלוגות לוחמים)

בקיצור אין לך מה לדאוג עם לא סיימת טירונות אפילו, הסיכוי שישבצו אותך לתפקיד שמתקרב למשהו קרבי שואף לאפס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים