עבור לתוכן

האם קריאת הנתונים מעידה על כשל אפשרי בחומרה?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

בגלל בעיה של ריסטרטים, ולאחר שבבדיקה במעבדה לא נמצאו תקלות חומרה, החלטתי להתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

בנוסף, על פי המלצה שקיבלתי בפורום התקנתי את התוכנה EASY TUNE 5 , שמתאימה ללוח האם הנמצא ברשותי.( GIGABYTE)

בהפעלת התוכנה, נראה על פניו שהטמפרטורות תקינות (אגב האם הנתונים של SYSTEM ו-CPU מתייחסים כבר לכל רכיבי המחשב?), אולם כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת כאן- יש סימני אזהרה אדומים, בקטגוריה של Fans , שאינני מצליח להבין את פישרם.

אז מה זה בעצם אומר? האם הדבר מצביע על כך שמשהו בחומרה, לא מתפקד כשורה?

כמו כן, יש עניין נוסף שקשור ל-OVVER CLOCKING שגם את זה יעצו לי לבדוק.

השאלה כיצד בדיוק ניתן לבדוק את הדבר באמצעות תוכנה זו, או שאולי עדיף בכלל לברר את נושא ה- OVVER CLOCKING באמצעות תוכנה ייעודית, כגון OCCT ?

הערה למנהלים:

יתכן שהחלק השני של ההודעה, ואולי אפילו ההודעה כולה, שייכים לפורום תוכנה.

לא ידעתי בדיוק לאן להפנות זאת, לכן אני משאיר זאת לשיקול דעתכם

תודה רבה

[attachment deleted by admin]

• תגובות 34
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
בהפעלת התוכנה, נראה על פניו שהטמפרטורות תקינות (אגב האם הנתונים של SYSTEM ו-CPU מתייחסים כבר לכל רכיבי המחשב?), אולם כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת כאן- יש סימני אזהרה אדומים, בקטגוריה של Fans , שאינני מצליח להבין את פישרם.

הנתונים של ה-CPU וה-System הם של המעבד והלוח אם בלבד.

המשמעות של סימני האזהרה האדומים, היא שהמאווררים פועלים במהירות נמוכה מדי.

ב-Easy Tune יש אפשרות לשנות בהגדרות את ההגבלה של המהירות. כנראה שפשוט עכשיו ההגבלה אצלך מוגדרת למהירות גבוהה מדי.

זה לא קריטי ולא מצביע על שום תקלת חומרה, שכן זה רק מתריע שהמהירות נמוכה מדי(כל עוד הטמפ' תקינות, אין מה לדאוג)

כמו כן, יש עניין נוסף שקשור ל-OVVER CLOCKING שגם את זה יעצו לי לבדוק.

השאלה כיצד בדיוק ניתן לבדוק את הדבר באמצעות תוכנה זו, או שאולי עדיף בכלל לברר את נושא ה- OVVER CLOCKING באמצעות תוכנה ייעודית, כגון OCCT ?

זו תוכנה לבדיקת יציבות:

מאמצת בצורה כמעט מקסימלית את המערכת, לצורך בדיקת יציבות ו\או טמפ'

תשתמש בתוכנה הזאת אם אתה חושב שיכולים להופיע לך ריסטרטים פתאומיים עקב עומס על המערכת, או בדיקת טמפ'.

עם התוכנה הזאת תוכל לוודא את העניין הזה.

*הנושא מועבר לפורום תוכנה, משום שאין פה כרגע תלונה על תקלה כלשהי שיכולה להיווצר עקב תקלת חומרה.

אם בהמשך זה ישתנה, הת'רד יחזור לפורום הזה.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות, מתן :xyxthumbs:

קודם כל רווח לי שלפחות בינתיים, אין סימנים לתקלות חומרה מהותיות.

רציתי להוסיף בבקשה שתי שאלות:

1.האם תוכנות מהסוג הזה של EASY TUNE 5 , לא אמורות לתת מידע על כל רכיבי המערכת? האם לא חושב לדעת גם את הטמפרטורות של הדיסק הקשיח, וכרטיס המסך?

2. לגבי עניין האוברקלוקינג- כפי שציינתי, גם בתוכנה הזו קיימת אופציה לבדיקת הנושא הזה. האם היא לא אמינה מספיק?

במידה, וניתן לבדוק OVER CLOCKING גם באמצעות EASY TUNE 5 בצורה מספיק טובה, אשמח אם מישהו ידריך אותי כיצד בדיוק צריך לעשות זאת....

פורסם

זאת לא תוכנת ניטור חומרה, היא לא אמורה לתת (ולא נותנת) שום מידע מעבר למה שקשור ללוח אם ולאוברקלוקינג.

היא יודעת לבצע אוברקלוק אבל לא לבדוק בצורה טובה את היציבות של המערכת לאחר ההמהרה.

בשביל לבדוק טמפ' של חלקים אחרים יש תוכנות ניטור חומרה מלאות

ובשביל לבצע בדיקת יציבות למערכת גם כן יש תוכנות יעודיות

תסתכל בסטיקי תוכנות מומלצות יש שם את כל מה שצריך.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה Vatos-Locos

לגבי תוכנה ייעודית לבדיקת יציבות המערכת, אמרו לי ש- OCCT עושה את העבודה בצורה טובה, ואף מתאימה לויסטה.

אם כך, ההתלבטות שנותרה היא לגבי תוכנה מלאה לניטור חומרה.

קראתי בפורום שממליצים על EVEREST, אך באותה עת מסבירים שכדאי להעדיף תוכנה מבית היצרן של לוח האם, היות והיא מדוייקת יותר.

בעקבות כך, פתחתי אשכול לגבי נושא זה, כפי שניתן לראות כאן :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=362715.new;topicseen

כאשר מתן המליץ שם על EASY TUNE 5 , הייתי בטוח שזו בדיוק התוכנה שאני זקוק לה, וכעת אני מבין שזו לא תוכנה מלאה לניטור חומרה.

לפיכך השאלה שלי, האם קיימת תוכנה מלאה לניטור חומרה מבית GIGABYTE או שלהתקין את EVEREST וזהו?

פורסם

אני לא אוהב את שתיהן, תנסה את PCWIZARD.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אני יכול לנסות את PCWIZARD , בתקווה שזו תוכנה "ידידותית" למשתמש 8)

ואז מה לעשות עם EASY TUNE 5? להסיר, או שאין שום בעיה ששתי התוכנות יעבדו יחד במקביל?

אגב, אחת היתרונות של EASY TUNE 5 , שיש שם אפשרות לקבלת התרעה, במקרה וקריאות הנתונים חורגות מהנורמה. זה דבר מאוד חשוב, היות ואם נניח אני צופה בסרט, ופתאום מגיע ריסטרט, הרי שבלי התרעה כזו- לעולם לא אוכל לדעת שהריסטרט נבע בגלל התחממות יתר של המעבד או הדיסק הקשיח. (אנחנו הרי לא מסתכלים כל הזמן, מה קורה עם הטמפרטורות, במיוחד לא במהלך צפייה בסרט..)

לכן השאלה היא, האם ב- PCWIZARD יש אפשרות של התרעה, ובמידה ולא- האם לא כדאי להעדיף תוכנה שכן כוללת תכונה זו?

פורסם
  • מחבר

בבקשה, רק כדי לסגור את העניין הזה, חשוב לי לדעת:

האם PCWIZARD ו- EASY TUNE 5 יכולות לעבוד במקביל ללא שום בעיה ובלי התנגשויות ביניהן?

פורסם

כן

פורסם
  • מחבר

אין כמוך ;D

תודה רבה![br]פורסם בתאריך: 30.09.2008 בשעה 22:26:09

טוב, האמת היא שכבר לא נעים לי לשאול כל כך הרבה, אבל נהוג לומר "לא הביישן , למד", אז הנה בכל זאת :-[ :

התקנתי את PCWIZARD במחשב ה-HP (כ"שפן ניסיונות" לפני התקנה גם במדיה סנטר ;D) .

באמת, התוכנה מראה את נתוני הטמפרטורה של כל הרכיבים (תמונה מצורפת), אבל האם לא אמורים להופיע שם הגבולות המינימאליים והמכסימליים, כדי שאוכל לדעת שהטמפרטורות לא חורגות מהנורמה?

(או לחילופין איזשהו סימון "מרגיע" במידה והכול תקין, "ומזהיר" במקרה חריגה)

כמו כן האם אין אופציה לסדר כך שהתוכנה תתריע כאשר הערכים מתקרבים לחריגה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

אין לשום תוכנה אפשרות לדעת מה הטווח טמפ' התקין לחומרה שלך מכוון שלכל דגם של רכיב יש טווחי טמפ' שונים לגמרי.

דבר שני, אם אתה משתמש בתוכנה הזאת אך ורק לניטור טמפ' ומתחים, אתה יכול להשתמש בגרסא המסורסת שלה למטרה הזאת HWMONITOR

קח בחשבון שגם ב-HWM עדיין העמודות של מקסימום ומינימום הם מה שהתוכנה רשמה מהקריאה שלה ולא גבולות הטווח הבריא לרכיב.

פורסם

התוכנה הזו ודומותיה נועדו בעיקר לניטור החומרה+דרייברים במערכת.. הן פחות טובות בשביל ניטור טמפרטורות.

אם אתה רוצה תוכנה שמתמחה בניטור טמפ' יש את SpeedFan.. תוכל לקבוע שם טמפ' מסוימות שבהן תתקבל אזהרה. אולם, התוכנה כבר עושה את זה מבלי שיגדירו אותה- פשוט כל מעבד (או כל רכיב אחר) עובד בטמפרטורות שלו, ולכן התוכנה לא יכולה לקבוע בשביל כל מעבד. באופן כללי הגדרת ההזהרות בתוכנה די סבירות, אך לפעמים צריך לעשות קצת שינויים.

פורסם

באמת תוכנה מתקדמת יותר עם יותר אפשרויות (ואפשרות להצגת הטמפ' ב-SYSTRAY), הסיבה שאני אישית נרתע מלהמליץ עליה היא שהיא מציגה הרבה פעמים סנסורים לא קיימים (טמפ' גבוהות\נמוכות בצורה מוגזמת) ולא מפרטת בצורה ברורה לאיזה רכיב כל טמפ' שייכת.

פורסם
  • מחבר

תראו, כל העניין הזה של ניטור הטמפרטורות עלה אצלי בגלל הבעיה של ריסטרטים שבגינה נאלצתי להתקין מחדש את מערכת ההפעלה.

האופציה של התרעה היא חשובה, מכיוון שמדובר במחשב מדיה סנטר, שמשמש רובו ככולו לצפייה בסרטים.

ההנחה היא שכאשר צופים בסרט, לא בודקים כל רגע את מצב הטמפרטורות, ואז אם באמת תתרחש חריגה מהנורמות, והמחשב יבצע ריסטרט פתאומי - לעולם לא אוכל לדעת שהסיבה לכך נבעה בגלל אותה התחממות יתר (אלא אם כן, זה יהיה רשום בקבצי הדאמפ)

וכיצד אוכל לברר מהן הטמפרטורות הרצויות? לקחת רכיב, רכיב להיכנס לאתר היצרן, ולחפש שם את ערכי הטמפרטורה שבהן הוא בנוי לעבוד?

פורסם

כמעט הכל אפשרי עם SpeedFan- אתה יכול לקבוע שישמע ביפ ברגע שהמעבד או כל רכיב מגיעים לטמפ' מסוימת.

לגבי טמפ' מקסימליות של רכיבים.. תן סקרינשוט מ-SpeedFan ואנחנו נגיד לך. לפעמים יש צורך להכנס ל-Configure ולראות איזו טמפ' שייכת לאיזה חיישן- זו בעיה בתוכנה כפי שציין Vatos, אבל זו רק בעיה התחלתית, כי ברגע שמגלים מי זה מי- נפתרה הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים