עבור לתוכן

מה לעשות עם הכסף שאני ארוויח ביום כיפור?

Featured Replies

פורסם

זו כבר ההגדרה שלך למסורת, כל אחד יגדיר את זה איך שהוא מרגיש ויפעל לפי מה שהוא חושב, זה לא הופך אותו לטיפש או את ההגדרה שלו למטופשת.

מישהו יותר קיצוני ממך יבוא ויגיד בשביל מה לעשות את כל הסדר הזה בכלל אם גם ככה אחרי זה אתה אוכל פיתות, זה מטופש - וגם הוא טועה :)

העניין הוא שזה לא יקרה כי את ליל הסדר אני עושה מטעמי מסורת והנאה, ולא מטעמי דת.

ברור לי שאם הייתי מקיים את ליל הסדר מטעמי דת, זה היה מטופש כי אני במילא אוכל פיתות למחרת.

זה בדיוק הקטע - שאני לא עושה את זה מהסיבה הזאת.

להדליק נרות ולבנות סוכה זה לא מצווה? אני די בטוח שכן...

rroonnii ?

אבל למה חתכת את המשפט שלי באמצע?

זאת כן מצווה, אבל היא לא פוגעת בסדר היום:

זאת כבר באמת מסורת וכל אחד עושה את זה מתוך תחושת כיף, לא מדובר פה על "מצווה" (שלא נאמר "ציווי/פקודה") שאיזה רב החליט להפיל עליך באמצע החיים ורק פוגעת לך בסדר החיים התקין (אסור לחתוך נייר טואלט בשבת).

אין בעיה לשמור מסורת בדברים נעימים, אנשים עושים את זה גם בלי קשר לדת - בדברים אישיים.

למשל - מסורת של ארוחת ערב משפחתית ביחד עם כולם.

אבל כשזה מתחיל לפגוע בך ולגרום לך לסבול - למה שתעשה את זה אם אתה במילא לא בן אדם דתי ומאמין?

• תגובות 67
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אאאההה נכון

הרי מקבלים שכר בעולם בהא רק לפי המעשים,

בנאדם יכול לא להאמין וסתם לעשות את המצוות והוא יקבל על זה שכר בעולם הבא,

ממש כמו בעבודה שחורה,

הוא לא צריך באמת להתחבר למה שהוא עושה, הוא רק צריך לעשות את זה.

כיתה ב'? עשרת הדיברות..? 'אני ה' אלוהיך, לא יהיה לך ה' אחרים על פני'.

מה שזה אומר זה "תאמין בה', ולא באף אלוהים אחר'... מן הסתם האמונה היא הדיבר הראשון.

Milford Cubicle, ולהדליק נרות לא פוגע לך בסדר היום? לבנות סוכה לא פוגע?

אני מאמין שכל ערב אתה יוצא החוצה ובונה מחסנים, ככה שהסוכה זה 'על הדרך..'?

וכל יום אתה מדליק בבית אווירה רומנטי עם נרות ושמנים ארומטים, ככה שעוד 4 נרות בחנוכיה זה ככה זורם...?

כל דבר פוגע, ועד כמה בנאדם מוכן להקריב מעצמו בשביל לשמור על הצביון היהודי שבו, זו בחירה שלו.

אתה צריך להבין שהויכוח שלנו הוא לא על "אם כן או לא", אלא על כמה. ולכן הוא חסר טעם.

כי כל אחד יגדיר לעצמו את ה"כמה".

פורסם

Milford Cubicle, ולהדליק נרות לא פוגע לך בסדר היום? לבנות סוכה לא פוגע?

אני מאמין שכל ערב אתה יוצא החוצה ובונה מחסנים, ככה שהסוכה זה 'על הדרך..'?

וכל יום אתה מדליק בבית אווירה רומנטי עם נרות ושמנים ארומטים, ככה שעוד 4 נרות בחנוכיה זה ככה זורם...?

כל דבר פוגע, ועד כמה בנאדם מוכן להקריב מעצמו בשביל לשמור על הצביון היהודי שבו, זו בחירה שלו.

אתה צריך להבין שהויכוח שלנו הוא לא על "אם כן או לא", אלא על כמה. ולכן הוא חסר טעם.

כי כל אחד יגדיר לעצמו את ה"כמה".

אני מסרב להאמין שאתה לא מסוגל לקלוט את ההבדל בין שבירת שיגרה חיובית, שעושה לך טוב וגורמת לך להנאה - ובין שבירת שיגרה שרק מציקה לך, מגבילה אותך ומעצבנת אותך.

פורסם

למה אתה מחליט מה גורם הנאה לכולם, ומה מציק לכולם.

למה אתה עוזר לאנשים כאן בפורום? זה סתם מציק, סתם מבזבז לך זמן, וסתם מפריע לך לשגרה.

ומה, לבנות סוכה זה כיף? להתחיל לסחוב סכך וקרשים ומסמרים וכל הברדק הזה... מה כיף בזה?

כל אחד עושה מה שטוב לו, ומה שעושה לו טוב בסופו של דבר. ואם הוא מסיים את יום כיפור ומרגיש טוב

עם זה שהוא צם, אז על הכיפאק.

מה שאתה עושה זה נטו כפייה. אתה מנסה להשליך אתה מה שעושה לך טוב או רע, על כולם.

אתה צריך להבין שלכל אחד דברים אחרים עושים טוב.

למה יש נושאים ותחביבים שאותך לא מעניינים, אבל אנשים אחרים כן נהנים מהם, מה הם טפשים?

הם לא רואים שזה לא כיף?

לא.. פשוט כל אחד מסתכל על העולם אחרת, ואתה סתם נעול על הראיית העולם הצרה שלך ולא מנסה

להסתכל על דברים מנקודת מבט אחרת.

פורסם

אכן.

לכן זה תמיד מצחיק אותי לראות אנשים שלא שומרים שבת אבל כן צמים ביום כיפור וכאלה..

למעשה אתה טועה, יום הכיפורים מוגדר כיום שבת שבתון. הרבה יותר מיום שבת. בכלל זה נוספים האיסורים של יום כיפור, הצום, איסור לרחוץ את עצמך, תפילה נוספת וכו.

פורסם

כך כותב הרב נבצאל [לשעבר רב הכותל] בספרו "שיחות לפרשת השבוע":

"בעניין זה מתהלכת טעות, כאילו יום הכיפורים קדוש יותר משבת, בעוד שההפך הוא הנכון: אין בעולם זמן קדוש יותר מאשר השבת. ומתוך אי שימת לב, נוהגים לבסס את דבריהם על כך שהתורה כינתה את יום הכיפורים: "שבת שבתון" (ויקרא ט"ז ל"א), בעוד שיום השביעי נקרא רק שבת. ובמחילה מכבודם, נעלמו מעיניהם שלושה פסוקים מפורשים בתורה שאחד מהם נאמר בפרשתנו: "וביום השביעי שבת שבתון קודש לה'" (שמות ל"א, ט"ו), "וביום השביעי יהיה לכם קודש שבת שבתון לה' (שם ל"ה ב'), "וביום השביעי שבת שבתון מקרא קודש (ויקרא כ"ג ג'). וכפי שכולנו אומרים בתפילת השבת: "וקידשתו מכל הזמנים" .

לדעתי תשובה מדהימה של הרב בבהירות שלה.

נ.ב

ישנן עוד מספר ראיות כמו

* חומרת הדין של מחלל שבת אל מול מחלל יום הכיפורים - דינו של מחלל השבת חמור יותר.

* חובת היום במספר העולים לספר תורה. - חז"ל הקפידו שבשבת עולי שבעה ,

ואילו בכיפור [שחל בחול] - שישה עולים. - עוד דבר שמעיד על חשיבות היום.

פורסם

הבן-אדם שפתח את הנושא הזה לא בא לפה כדי לשאול איזה רב קבע אם יום שבת יותר חשוב מיום הכיפורים. הוא סה"כ שאל מה הוא יכול לעשות עם הכסף, אז למה לגרור את זה לנושאים דתיים?

-----

אני אישית ממליץ לך לשים את הכסף בצד. למרות שסיפוק רגעי של קניית חפץ כלשהו בהחלט יעשה את הטריק, אני מאמין שברגע שתצטרך את הכסף ויקפוץ לך "אה! יש לי 3000 שקלים שחסכתי מיום כיפור" לראש, הסיפוק יהיה הרבה יותר גדול. בין אם זה לאוניברסיטה, לפסיכומטרי, לרכב או סתם כחיסכון "למקרה חרום", תמיד טוב שיהיה לך אחד כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים