עבור לתוכן

מה לעשות עם הכסף שאני ארוויח ביום כיפור?

Featured Replies

פורסם

זה לא ממש הגיון מעוות. פשוט אתה מסתכל עליו מהצד הלא נכון :)

אני מניח שהאנשים שעושים את זה פשוט עושים את זה מתוך מטרה לשמור על המסורת של החגים והמועדים של הדת.

ולא בגלל הכוונה הדתית של הדבר.

יש מסורת, ויש דת. ולכל אחד משהו אחר יותר חשוב.

• תגובות 67
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כן, זה ההסבר שאותם אנשים תמיד נותנים.

זה עדיין מטופש.

פורסם

קודם כל אנשים חושבים שכיפור זה יותר חמור משבת... בגלל הסביבה.

אבל כל מצוה זה לעצמה, לדוגמא: אדם שמנסה לשמור שבת ובסופו של דבר לקח את הסיגריה והתחיל לעשן [אז הוא חילל שבת פעם אחת] אבל הוא יכול להמשיך לשמור ולא לומר אם כבר חיללתי שבת אז אני כבר לא השמור.

כי אם הוא ידליק שוב סיגרה אז היו לו 2 חילולי שבת ואם הוא יבשל לו ביצה קשה אז עוד חילול שבת [יוצא 3]

כל עבירה וכל מצוה זה לחוד.

לכן אם אדם שומר כיפור [אפילו שזה פחות משבת [רק בכמה דברים מסויימים זה הכל] ]

שימשיך לשמור [הוא לא צריך לומר בגלל שאני מחלל שבת אז אני לא השמור כיפור]

פורסם

כן, זה ההסבר שאותם אנשים תמיד נותנים.

זה עדיין מטופש.

לא נכון.. תחשוב כמה חבל זה יהיה אם בעוד כמה עשרות שנים לא יהיה יותר יום כיפור, או ראש השנה, או פסח, או כל חג אחר.

למה אנשים לא שומרים שבת וכן מקיימים את כל מצוות החגים? עושים סדר בפסח, בונים סוכה, ומדליקים נרות חנוכה?

כי מסורת זה דבר הרבה יותר חשוב מדת להרבה אנשים, והם רוצים לשמור על הצביון היהודי במדינה, ובחיים שלהם.

זה לא אומר שהם צריכים עכשיו להסתובב עם ציצית, להניח תפילין כל בוקר ולשמור שבת.

זה ממש לא מטופש.

פורסם
שימשיך לשמור [הוא לא צריך לומר בגלל שאני מחלל שבת אז אני לא השמור כיפור]

הטפה זולה.

זה לא שהוא חילל שבת "בטעות" ועכשיו הוא לא צריך "לשבור את האמונה שלו" רק בגלל הטעות הזו.

הוא חילל שבת כי השבת על ה*ין שלו, הוא לא מאמין בזה וזה לא מעניין אותו. לכן, אין שום היגיון בקיום מצוות אחרות.

זה כמו שאני אהיה נוצרי ואני עדיין אצום ביום כיפור כי "זה עדיף על כלום".. :nixweiss:

פורסם

יש נוצרים ששומרים שבת...

פורסם

לא נכון.. תחשוב כמה חבל זה יהיה אם בעוד כמה עשרות שנים לא יהיה יותר יום כיפור, או ראש השנה, או פסח, או כל חג אחר.

למה אנשים לא שומרים שבת וכן מקיימים את כל מצוות החגים? עושים סדר בפסח, בונים סוכה, ומדליקים נרות חנוכה?

אני לא רואה שום בעיה בקיום ליל סדר, ואכילת פיתות במשך חול המועד. ה"חמץ" הזה לא יהרוג אותי (בניגוד למה ש-rroonnii בטח מאמין) ולא יהרוס את המסורת.

ומה הסוכה והנרות קשורים לפה? זאת כבר באמת מסורת וכל אחד עושה את זה מתוך תחושת כיף, לא מדובר פה על "מצווה" (שלא נאמר "ציווי/פקודה") שאיזה רב החליט להפיל עליך באמצע החיים ורק פוגעת לך בסדר החיים התקין (אסור לחתוך נייר טואלט בשבת).

פורסם

יש תקנות של חכמים ואתה מצווה בזה כמו איסורים של התורה ממש. כי בתורה עצמה כתוב שחייב ללכת לפי גדולי הדור [של אותו דור]

לכן כל תקנה שהם עושים אנחנו מצווים. [כיום איאפשר לגדור תקנות, זה כבר סיבות אחרות]

לא הבנתי לאן אתה חותר...

מה שייך ציצית ?

אני כתבתי שכל מצוה וכל עבירה זה דבר לחוד, אם אדם שמר כיפור אז הוא יקבל על זה שכר [בלי כל קשר אם הוא לא שומר שבת או לא חרידי וכדו..]

כל אדם עושה מצוות במהלך היום [אפילו שהוא לא מודע לכך, אבל על כל דבר יקבל את שכרו]

לכן בשבת יש בני-אדם שניסו לשמור ונפלו בגלל סיגרה וכדו'.... אז אני אומר שהוא יכול להמשיך לשמור את השבת [הכוונה אותה שבת] כי מה שהוא הדליק סיגריה [זה עבירה אחת בשבת, זה הכל.] ואם הוא יאמר לעצמו אני כבר יחלל את כל השבת [אני אסע לים וכו.. וכו.. אז כל חילול שבת זה מצטבר לו]

פורסם

זה עניין של חובות וזכויות ביהדות בכלל? אם חיללתי שבת אחת אבל שמרתי את זו שאחריה זה מתקזז?

פורסם

תראו יש לכם הרבה בעיות של מושגיים ביהדות, לא פלא שמגיעים למסקנות שגויות.

תנו לי שניה לעשות סדר

המושג גהנום - זה לא כמו שסיפרו לכם בגן שזה אש וכל מיני סיפורים .

מה זה מסורת?

אדם מחויב לפי התורה לא לאכול חמץ כל הפסח, לשמור שבת וכו.. וכו..

[אין קשר חיוב למסורת]

אדם שחילל שבת - ורוצה שזה יכופר לו [ה' סולח על כל העבירות אבל, אדם צריך לקבל על עצמו שהוא מצטער + שלא יחזור לעשות את אותה עבירה]

אם הוא עשה זאת כל חילולי השבת שעשה [נמחקו]

אבל עם הוא משחק [פעם כן פעם לא , אז הוא לא תיקן ]

MasKaR : פשיי לאיזה מסקנות הגעת, טוב תראו יש כאן הרבה בעיות של מושגיים , ויש אנשים שבאמת רוצים לדעת איך זה הולך בדיוק.

[שניה תנו טיפה זמן לענות על כל שאלה ושאלה]

פורסם

אני לא רואה שום בעיה בקיום ליל סדר, ואכילת פיתות במשך חול המועד. ה"חמץ" הזה לא יהרוג אותי (בניגוד למה ש-rroonnii בטח מאמין) ולא יהרוס את המסורת.

זו כבר ההגדרה שלך למסורת, כל אחד יגדיר את זה איך שהוא מרגיש ויפעל לפי מה שהוא חושב, זה לא הופך אותו לטיפש או את ההגדרה שלו למטופשת.

מישהו יותר קיצוני ממך יבוא ויגיד בשביל מה לעשות את כל הסדר הזה בכלל אם גם ככה אחרי זה אתה אוכל פיתות, זה מטופש - וגם הוא טועה :)

או שיש לך תואר שני בהגדרת המסורת היהודית ולא סיפרת לנו? ;)

ומה הסוכה והנרות קשורים לפה? זאת כבר באמת מסורת וכל אחד עושה את זה מתוך תחושת כיף, לא מדובר פה על "מצווה" (שלא נאמר "ציווי/פקודה")

להדליק נרות ולבנות סוכה זה לא מצווה? אני די בטוח שכן...

rroonnii ?

פורסם

יש תקנות של חכמים ואתה מצווה בזה כמו איסורים של התורה ממש. כי בתורה עצמה כתוב שחייב ללכת לפי גדולי הדור [של אותו דור]

לכן כל תקנה שהם עושים אנחנו מצווים. [כיום איאפשר לגדור תקנות, זה כבר סיבות אחרות]

לא הבנתי לאן אתה חותר...

מה שייך ציצית ?

אני כתבתי שכל מצוה וכל עבירה זה דבר לחוד, אם אדם שמר כיפור אז הוא יקבל על זה שכר [בלי כל קשר אם הוא לא שומר שבת או לא חרידי וכדו..]

כל אדם עושה מצוות במהלך היום [אפילו שהוא לא מודע לכך, אבל על כל דבר יקבל את שכרו]

לכן בשבת יש בני-אדם שניסו לשמור ונפלו בגלל סיגרה וכדו'.... אז אני אומר שהוא יכול להמשיך לשמור את השבת [הכוונה אותה שבת] כי מה שהוא הדליק סיגריה [זה עבירה אחת בשבת, זה הכל.] ואם הוא יאמר לעצמו אני כבר יחלל את כל השבת [אני אסע לים וכו.. וכו.. אז כל חילול שבת זה מצטבר לו]

אאאההה נכון

הרי מקבלים שכר בעולם בהא רק לפי המעשים,

בנאדם יכול לא להאמין וסתם לעשות את המצוות והוא יקבל על זה שכר בעולם הבא,

ממש כמו בעבודה שחורה,

הוא לא צריך באמת להתחבר למה שהוא עושה, הוא רק צריך לעשות את זה.

מצטער לבשר לך רוני,

אבל אתה מסכן

ואם אתה או כל מישהו אחר עושה את המצוות רק בשביל "השכר בעולם הבא" הוא מפגר,

וגם אם באמת ( :lol:) יש עולם הבא, אלוהים יתן שכר למי שמגיע, לא למי שעשה הכי הרבה מצוות ועבד שעות נוספות

פורסם

ראיתי את השאלות [אל תגיעו למסקנות מהירות, כי אתם בכלל לא מדייקים ]

אל תשלחו כלום............ בבקשה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים