עבור לתוכן

מה לעשות עם הכסף שאני ארוויח ביום כיפור?

Featured Replies

פורסם

מי אמר שאסור לעבוד ביום כיפור? ונניח שכן (וזה לא נשמע לי הגיוני), ואם נגיד המעסיק שלו נוצרי/מוסלמי, הוא גם צריך לסבול ולסגור את העסק שלו? זה לא הוגן. וגם אם הוא יהודי ולא רוצה לסגור את העסק שלו זה לא הוגן.

"לא הוגן" ::)

שמעת על חוק שעות עבודה ומנוחה? אסור על פי החוק בישראל לאדם יהודי להיות מועסק בשבת אלא על פי היתר מיוחד (לעסקים כמו בתי קולנוע או מסעדות יש כאלה לדוגמא) וזאת ללא קשר לדתו של המעסיק. עובדים לא יהודיים אסור להעסיק ביום המנוחה השבועי של הדת שלהם או ביום מנוחה של דת אחרת (שישי, שבת או ראשון) על פי בחירתם וההסכם עם המעביד. בישראל יש כמה וכמה חוקים שמאלצים אנשים לפעול בהתאם להנחיות דתיות שונות בהתאם למוצאם בדר"כ או סתם כך כי הם תושבי המדינה. ברוך הבא לארץ.

החוק מחיל את אותם הקריטריונים על חגים. העסקה ביום כיפור מותרת רק לעסקים שלהם אישור לכך או לעובדים שאינם יהודים.

• תגובות 67
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^ אז זאת אפליה. זה כמו שבבר-אילן סטודנט יהודי חייב לקחת קורסים ביהדות וסטודנט שאינו יהודי לא. למה ליהודי אסור להיות מועסק בשבת ולמוסלמי כן? מה החוק הבא יהיה? שליהודי אסור לאכול לא כשר? שליהודי אסור לטוס בשבת? מה ההבדל? אם יהודי רוצה לבחור לעבוד בשבת הוא יכול. זה שזה החוק לא הופך אותו להגיוני או סביר. יש המון דוגמאות למשל לחוקים מטומטים במיוחד במדינות שונות בארה"ב שנחקקו לפני יותר מ-100 שנה ונשמרו עד היום (בקנזס למשל אסור לירות בשפנים מסירת מנוע). וההיתר המיוחד הזה הוא בדיחה, יש המון חנויות ועסקים שפותחים בשבת בבוקר או בשישי בערב (בנוסף לבתי קולנוע ומסעדות).

פורסם

You're preaching to the choir

זה שזה "לא הוגן" זו פשוט הצהרה כלכך תמימה בנוגע למציאות בארץ שהיא הדהימה אותי. אין לי כל תמיכה אישית בחוק הזה.

פורסם

כי כבר מזמן הגיע הזמן להפריד דת ממדינה.

פורסם

אני יודע שלא כתוב במפורש - "אל תסעו ביום כיפור".

אבל למה לא להתחשב קצת באלו שכן שומרים על החג?.. בנוסף לכך שקיימת סכנה לפגיעה בילדים עם אופניים. ::)

פורסם

יש המון דוגמאות למשל לחוקים מטומטים במיוחד במדינות שונות בארה"ב שנחקקו לפני יותר מ-100 שנה ונשמרו עד היום (בקנזס למשל אסור לירות בשפנים מסירת מנוע).

עד לקנזס הגעת? אתה יודע שאם אתה זורק מקרר בלי שפירקת לו ת'דלת אתה צפוי לקנס של 5000 לירות?

O_o

פורסם

בעיקרון אני לא ממליץ לך לעבוד ביום כיפור ביגלל בעיות עקרוניות

אבל עם כבר אתה עובד אז אני הייתי ממליץ לך ליקנות xbox עם live .

פורסם

אתם יודעים כמה אנשים עובדים ביום כיפור?

בתי מלון, בתי חולים, שרותי חירום, צבא ומשטרה תורנים בבנקים ובחברות כרטיסי אשראי

עיריות, חזנים ובעלי תפילה בבתי כנסת ועוד הרבה אחרים.

פורסם

^ כן, כולם מקומות עם היתרי עבודה בשעות מנוחה. יש לא מעט כאלה. כדאי, משלמים טוב מאד.

פורסם

^ אז זאת אפליה. זה כמו שבבר-אילן סטודנט יהודי חייב לקחת קורסים ביהדות וסטודנט שאינו יהודי לא. למה ליהודי אסור להיות מועסק בשבת ולמוסלמי כן? מה החוק הבא יהיה? שליהודי אסור לאכול לא כשר? שליהודי אסור לטוס בשבת? מה ההבדל? אם יהודי רוצה לבחור לעבוד בשבת הוא יכול. זה שזה החוק לא הופך אותו להגיוני או סביר. יש המון דוגמאות למשל לחוקים מטומטים במיוחד במדינות שונות בארה"ב שנחקקו לפני יותר מ-100 שנה ונשמרו עד היום (בקנזס למשל אסור לירות בשפנים מסירת מנוע). וההיתר המיוחד הזה הוא בדיחה, יש המון חנויות ועסקים שפותחים בשבת בבוקר או בשישי בערב (בנוסף לבתי קולנוע ומסעדות).

כבר עכשיו יהודי לא יכול לטוס בשבת.

פורסם

בטח שהוא יכול, רק לא באל על תחת השם אל על, אלא באל על תחת השם "סאן-דור".

פורסם

כשאחי היה בן שנה הוא לא הרגיש טוב והיינו צריכים לקחת אותו לבית חולים.

הוא היה חולה ביום כיפור,ההורים שלנו מיהרו לבית חולים,וכמובן,

חרדים זרקו על האוטו אבנים.

אעלק קיפוח נפש דוחה שבת :s07:

פורסם

חחח שליח פיצה ביום כיפור.

זה שובר כל כך הרבה חוקים\מנהגים שזה מגניב לגמרי.

הצעד הבא זה שליח של איטליז שמוכר חזיר ביום כיפור נראה לי לא? :cool2:

פורסם

בטח שהוא יכול, רק לא באל על תחת השם אל על, אלא באל על תחת השם "סאן-דור".

נכון, אבל חוץ מזה יש עוד המון חברות שטסות חוץ מאל-על.

פורסם

עד לקנזס הגעת? אתה יודע שאם אתה זורק מקרר בלי שפירקת לו ת'דלת אתה צפוי לקנס של 5000 לירות?

O_o

אני שמעתי כמה סיפורים על ילדים שנחנקו בתוך מקרר, מן משחק שכזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים