עבור לתוכן

זה אפשרי לבנות מטען USB נייד מ-4 סוללות AA?

Featured Replies

פורסם

קורה לי הרבה שיש לי איזה מכשיר שנגמר לו החשמל (MP4, מחשב כף יד, פלאפונים למיניהם), אבל המשותף לכולם הוא שהם יכולים להיטען דרך ה-USB.

חיפשתי קצת מדריכים על בניית מטען נייד, והיו שם כל מיני מעגלים עם סוללת 9V או 2 סוללות AA, אבל זה היה להתחיל לבנות מעגל שימיר את המתח...

אז השאלה היא: למה פשוט אי אפשר לבנות מטען נייד מ-4 סוללות AA רגילות? הרי 4 סוללות (נטענות, של 1.2V) זה 4.8V, מה שנראה לי יכול לעבוד.

אז לפני שאני מנסה, חשבתי על זה שמטענים רגילים הם מקורות זרם - רשום עליהם למשל 5V, 300mA, אך הסוללות הן מקורות מתח. המורה שלי לאלקטרוניקה אמר לי משהו על זה, שיכול להיות שלסוללות אין הגבלת זרם ולכן כשאני אחבר 4 סוללות למכשיר שלי הזרם שיטעין אותו יהיה גדול מדי והוא ישרף/יתקלקל.

מה דעתכם? נראה לכם שבתוך המכשירים עצמם יש מעגל להגבלת הזרם? או שאסור לבנות את זה?

פורסם

5 וולט להטעין 4 סוללות זה לא מספיק

4ץ8 זהו המתח האפקטיבי אבל בזמן הטעינה מתח הסוללות עולה מעל 1.2

אולי תחבר 2 ו2 ותחשב נגד מגביל זרם הטעינה.

פורסם
  • מחבר

אמ... לא הבנתי מה הכוונה...

אתה אומר שזה אמור להיות 4.8, אבל כשאני אחבר את המכשיר שאני רוצה להטעין זה יעלה מעל המתח הזה?

ולא הבנתי את השורה האחרונה...

פורסם

סוללות נטענות הן 1.2 וולט אבל בזמן טעינה מגיעות עד אפילו 1.4

וזה תלןי במתח המקור 4 סוללות אם תחבר אןתן בטור ל 5 וולט דרך נגד

הטעינה תפסק לפני הזמן.

חבר 2 סוללות בטור דרך נגד לפי חישוב מהו זרם הטעינה מוללה לדוגמה 1.8A

בזרם 180 למשך 14 שעות או 360 למשל 7 שעות.

יש להמנע מצריכת זרם גבוהה מ500MA לזמן ארוך.

את הזוג השני באותה צורה.

5-2.4 חלקי נגיד 0.2 יתן נגד 56 אום אם אתה מוסיף דיודה שהסוללות לא

יתפרקו כאשר המחשב כבוי אז 33 39 אום.

מקווה שהבנת

פורסם

תטעין אותם בעזרת בצל

או בעזרת בטריית 12V

פורסם

קורה לי הרבה שיש לי איזה מכשיר שנגמר לו החשמל (MP4, מחשב כף יד, פלאפונים למיניהם), אבל המשותף לכולם הוא שהם יכולים להיטען דרך ה-USB.

חיפשתי קצת מדריכים על בניית מטען נייד, והיו שם כל מיני מעגלים עם סוללת 9V או 2 סוללות AA, אבל זה היה להתחיל לבנות מעגל שימיר את המתח...

אז השאלה היא: למה פשוט אי אפשר לבנות מטען נייד מ-4 סוללות AA רגילות? הרי 4 סוללות (נטענות, של 1.2V) זה 4.8V, מה שנראה לי יכול לעבוד.

אז לפני שאני מנסה, חשבתי על זה שמטענים רגילים הם מקורות זרם - רשום עליהם למשל 5V, 300mA, אך הסוללות הן מקורות מתח. המורה שלי לאלקטרוניקה אמר לי משהו על זה, שיכול להיות שלסוללות אין הגבלת זרם ולכן כשאני אחבר 4 סוללות למכשיר שלי הזרם שיטעין אותו יהיה גדול מדי והוא ישרף/יתקלקל.

מה דעתכם? נראה לכם שבתוך המכשירים עצמם יש מעגל להגבלת הזרם? או שאסור לבנות את זה?

עזוב ,הסיכון לנזק מכל האילתורים גבוהה מדי .

ראיתי כאן בפורום , מוצר מדף שעושה את זה :

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=359295.0

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים