עבור לתוכן

מהי הרזולוציה הכי גבוהה ל מסך 22" ?

Featured Replies

פורסם

מהי הרזולוציה הכי גבוהה ל 22" ?

נגיד ל 19" יש 1280X1024...

פורסם

רזולוציה אינה מוגבלת בד"כ ע"י המסך אלא ע"י כרטיס המסך.. מה שאתה מתכוון היא רזולוציה טבעית- כלומר שבה המסך עובד ברמה אופטימלית. ובכן, זה משתנה בין מסך למסך. אבל רוב מסכי ה22" WideScreen הם בעלי רזולוציה טבעית 1680x1050.

פורסם

רוב מסכי ה22" WideScreen הם בעלי רזולוציה טבעית 1680x1050.

אמנם אתה צודק, אבל זאת לא השאלה

כרגע, למיטב ידיעתי יש רק את זה: http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/web/LenovoPortal/en_US/catalog.workflow:item.detail?GroupID=38&Code=4433HB2&current-category-id=2FAF239B768947AD95895F826C34447E

לא ראיתי שמוכרים בארץ, אם כי כאן: http://forums.gamer.co.il/gamer2/php/replieslist.php?TopicID=938024&page=0&scrollTo=ReplyAnchor14909209#ReplyAnchor14909209 הבחור טוען שנמכר..

(מצטער על הקישורים הארוכים, לא ידוע לי איך מקצרים אותם..)

פורסם

רזולוציה אינה מוגבלת בד"כ ע"י המסך אלא ע"י כרטיס המסך..

סליחה, אבל זה בולשיט.

לכל מסך יש את הרזולוציה המקסימלית שלו. אם במסך 22" יש לך 1680 על 1050 פיקסלים אתה לא יכול להציג ברזולוציה של 1920 על 1200. למה? כי אתה לא יכול להציג 8 פיקסלים ע"י 7 פיקסלים פיזיים במסך. להיפך אתה דווקא כן יכול (להציג ברזולוציה נמוכה יותר) - פשוט אז רק חלק מהפיקסלים במסך יקבלו ערכים "אמיתיים" מהתוכנה שנותנת את התמונה באותו רגע, בעוד שהשאר יקבלו בד"כ ערכי ביניים כלשהם כדי להשלים את הפערים.

הדבר נכון גם למסכי CRT, למרות ששם אין פיקסלים פיזיים במסך - עדיין יש הגבלות על כושר ההפרדה.

NIKE, נסה לקחת כרטיס מסך חדש יחסית (נניח ה8800GT שלי), שתומך בכל רזולוציה שיש בשוק כרגע, ולהגדיר רזולוציה של מסך 30" על מסך 22". אני תוהה מה תקבל.

פורסם

הדבר נכון גם למסכי CRT, למרות ששם אין פיקסלים פיזיים במסך

בטח שיש.. והם גם יכולים להשרף...

פורסם

בטח שיש.. והם גם יכולים להשרף...

לא. מה שיש לך הן נקודות של חומר זרחני, לפי שלושת צבעי היסוד, המוארים כשפוגעת בהם קרן אלקטרונים בעלת אנרגיה מתאימה (מהתותח הנמצא בחלקו האחורי של המסך). ההבדל הוא שכאן אין לך קבוצה מוגדרת של נקודות המהוות פיקסל יחיד, אלא פשוט כל הנקודות הנמצאות בשטחו של הפיקסל הלוגי לפי הרזולוציה הנתונה פועלות כפיקסל יחיד. זו הסיבה שבמסכי CRT לא תראה מריחות ובעיות תצוגה אם תנסה להגדיר רזולוציה נמוכה יותר - פשוט חלוקת המסך לפיקסלים לוגיים תשתנה.

פורסם

נכון, זה עובד קצת שונה, אבל זה עדיין פיסקלים. פשוט הצורה שהם עובדים ברזולוציות נמוכות יותר שונה.

אבל עדיין המסך מורכב פיזית מנקודות לאורך ולרוחב שמגדירים תמונה מסויימת. וכל נקודה כזאת היא פיקסל בעל גודל נקודה מינימאלי.

זה שאפשר להרכיב כמה נקודות כאלה לפיקסל יותר גדול בצורה יעילה יותר מבLCD לא הופכת אותם ל-לא פיקסלים.

(בסופו של דבר, פיקסל זה Picture Element, ככה שכל נקודה שהיא חלק ממטריצה שמרכיבה תמונה הוא פיקסל :))

פורסם

הויכוח הזה כבר סטה מהנושא מספיק, אבל עדיין:

במסכי לLCD יש לך פיקסלים פיזיים במסך בלי קשר לרזולוציה. במילים אחרות, יש לך תא שטח בעל גבולות מוגדרים שיכול להציג צבע אחד בלבד בכל רגע נתון.

במסכי CRT יש לך GRID של נקודות זרחניות אבל אתה לא תוכל להגיד איפה נמצאים הגבולות של פיקסל יחיד נתון מבלי לדעת את הרזולוציה (כמובן שיש את עניין הגודל המינימאלי שהזכרת, שמתקשר לרזולוציה המקסימלית שהמסך יוכל להציג ושNIKE מסרב להודות בקיומה). רזולוציה בהקשר זה היא עניין של תוכנה, לא חומרה, ולכן עבור רזולוציה שאינה המקסימלית אין לך שום דבר במסך שמגדיר גבולות של פיקסל יחיד - מכאן שאין לך פיקסלים פיזיים.

כמובן, אפשר לדחוף את שני המשמעויות תחת המושג היחיד "פיקסל" - גם "שטח מוגדר בעל צבע יחיד בכל רגע נתון במסך, המוגדר ע"י הדרייבר" (פיקסל לוגי) וגם "שטח כלשהו בפני המסך הכולל גבול פיזי מוגדר מהשטח הזהה שלידו" (פיקסל פיזי). עדיין זה לא אותו דבר.

פורסם
  • מחבר

מכל הבלאגן כאן, הבנתי שהרזולוציה למסכי 22" היא 1650X1050... אז איך יכול להיות שבקרייסיס אני שם על הרזולוציה הזו ואני רואה כזה הכל מכווץ?...

יש לי מסך של MAG 22" רחב...

פורסם

הויכוח הזה כבר סטה מהנושא מספיק, אבל עדיין:

במסכי לLCD יש לך פיקסלים פיזיים במסך בלי קשר לרזולוציה. במילים אחרות, יש לך תא שטח בעל גבולות מוגדרים שיכול להציג צבע אחד בלבד בכל רגע נתון.

במסכי CRT יש לך GRID של נקודות זרחניות אבל אתה לא תוכל להגיד איפה נמצאים הגבולות של פיקסל יחיד נתון מבלי לדעת את הרזולוציה (כמובן שיש את עניין הגודל המינימאלי שהזכרת, שמתקשר לרזולוציה המקסימלית שהמסך יוכל להציג ושNIKE מסרב להודות בקיומה). רזולוציה בהקשר זה היא עניין של תוכנה, לא חומרה, ולכן עבור רזולוציה שאינה המקסימלית אין לך שום דבר במסך שמגדיר גבולות של פיקסל יחיד - מכאן שאין לך פיקסלים פיזיים.

כמובן, אפשר לדחוף את שני המשמעויות תחת המושג היחיד "פיקסל" - גם "שטח מוגדר בעל צבע יחיד בכל רגע נתון במסך, המוגדר ע"י הדרייבר" (פיקסל לוגי) וגם "שטח כלשהו בפני המסך הכולל גבול פיזי מוגדר מהשטח הזהה שלידו" (פיקסל פיזי). עדיין זה לא אותו דבר.

אני לא מסרב להודות בקיומה, לא הייתי בסביבה. טעות שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים