עבור לתוכן

שאלה לגבי תוכנה לניטור טמפרטורות

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

אחת ההמלצות שקראתי בפורום, היא להתקין תוכנה לניטור טמפרטורות של רכיבי החומרה, וזאת בכדי למנוע התחממות יתר שעלולה לגרום לריסטרטים וקריסה של המחשב.

כמו כן ממליצים שזו תהיה תוכנה של יצרן לוח האם.

ברשותי דיסק מקורי של היצרן המכיל את הדרייברים ללוח האם. סביר להניח שאוכל למצוא שם גם את התוכנה הזו לניטור הטמפרטורות, רק העניין הוא שעכשיו כבר התקנתי דרייברים מעודכנים.

לכן השאלה, האם בכל זאת ניתן להתקין את התוכנה מתוך הדיסק, או שעדיף לחפש באתר של היצרן (מה בדיוק אני צריך לחפש?)

לוח האם אצלי זה:

GIGABYTE GA-P35-DS3 rev 1.0

דרך אגב, האם קיימת תוכנה כזו לניטור טמפרטורות, שגם מתריעה בזמן אמת כאשר יש חריגה מסוכנת?

(השאלה נשאלת, כי נניח כאשר אני צופה בסרט, אזי אני לא טורח לבדוק כל הזמן את הטמפרטורות. ואז אם פתאום אני חוטף ריסטרט בגלל התחממות יתר, מאחר ואין התרעה, לעולם לא אוכל לדעת שהריסטרט נבע כתוצאה מאותה התחממות...)

תודה רבה!

פורסם

אתה יכול להוריד ולהתקין את התוכנה בנפרד, היא נקראת Easy Tune 5 מבית Gigabyte.

היא לא תתנגש לך עם שום דרייבר אחר שהתקנת.

בנוסף היא גם מתריעה בזמן אמת כאשר הטמפ' חורגות (אם אני זוכר נכון, אתה גם יכול לבחור קובץ סאונד משלך שיופעל ברגע שזה קורה)

ולא חסר עוד תוכנות אחרות שעושות את כל זה... זה לא משהו מיוחד.

פורסם
  • מחבר

וואי, זה בדיוק מה שחיפשתי, תודה רבה :yelclap:

רק תגיד, האם צריך להגדיר שם משהו כדי שתהיה התרעה מיידית ברגע שהטמפרטורות מתקרבות לערכים מסוכנים, או שזה כבר מוגדר בברירות המחדל של התוכנה?

פורסם

בבקשה :)

אתה צריך רק לשנות ב-"Alert Audio Settings" ל-On(כברירת מחדל - האפשרות הזאת מופסקת)

פורסם
  • מחבר

גדול.

תודה רבה, אחי :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים