עבור לתוכן

לימודי פסנתר . . .

Featured Replies

פורסם

היי . . .

מישהו פה מכיר אולי אתר/ספר שיכול ללמד בחור עם משמעת עצמית גבוהה איך לנגן על פסנתר מ-0 (הבסיס של הבסיס) ?

ובאותו נושא, לא מתאים לי (וגם לא כ"כ ראלי) להתנחל על הפסנתר של דודה שלי, אז חיפשתי פיתרון זול לבעיה.

כמובן שאני לא הולך לקנות פסנתר כנף ב-50K$, אני מחפש תחליף זול ככל שאפשר. מישהו פה יכול להמליץ על מקלדת שמתחברת למחשב ב-USB אוחי (אם קיים כזה בכלל) ?

או לתת את הדעת על המוצר הזה:

http://www.gimmick.co.il/item.asp?id=1750&v=13

שנראה לי מפוקפק לגמריי, אבל זה הפיתרון היחיד שמצאתי (אבל אני לא ממהר לקנות), אז מה אתם חושבים ?

/*

שמעתי שיש הרבה אנשים שאומרים ש"מוזיקה לומדים רק עם מורה", אבל אין לי כסף :silly:, אם אני יתקל בקשיים רצינים, אז אני יעזר טיפה בדודה שלי.

*/

תודה . . . . . :hi:

פורסם

נו באמת, מה זה הסיליקון הזה?! ::)

אם כבר אז תקנה לפחות אורגנית, זה לא יקר, יחסית.

http://zap.co.il/model.aspx?modelid=595959

זה למשל.

היא גם touch sensitive, כך שזה 'מדמה פסנתר'.

פורסם
  • מחבר

ראיתי את זה, אבל השאלה היא האם זה שווה את המחיר ?

כי נראה לימוזר שאוגן עולה 1200+- ופתאום הם באו עם 500, אז מה בעמם ההבדל, על מה ויתרו כדי לאפשר את ההפרשי מחירים האלה ?

פורסם

מהאינטרנט לא תוכל לפתח קאורדינציה לפסנתר. לא תוכל להבין יצירות שתנגן, לא תוכל להיכנס לראש של המלחין שכתב את היצירה, לא יתנו לך פתרונות לבעיות כאלו ואחרות (ויש מלא) לא יתנו לך טיפים שיכולים להיות קריטיים, לא תוכל ללמוד בקיצור כמו שצריך. תוכל ללמוד תאוריה, אבל מה תאוריה שווה בלי פרקטיקה?

והקקה מהסיליקון ששאלת עליו יכול לנגן תו כול שנייה. אתה יודע מה זה תו כול שנייה? יונתן הקטן לא תוכל לנגן מרוב שזה יהיה קטוע ולאט.

יש פסנתרים גם ב5000-10000 של ימאהה או של דיאפסון (חברת בת של ימאהה) שזה מספיק בשביל פסנתר להתחלה.

עם אורגן בחיים לא תוכל להוציא רגש.

פורסם
  • מחבר

ביאסת אותי רצח |:

וד"א, מה כ"כ מיוחדבצליל של הפסנתר שאורגן פשוט לא יכול לחכות אותו ?

פורסם

שהוא אמיתי ולא דגימת קול? :nixweiss:

פורסם

היכולת לשלוט על אספקטים שונים בצליל בזמן אמת. לא תוכל להשיג את זה מצליל מוקלט.

פורסם
  • מחבר

היכולת לשלוט על אספקטים שונים בצליל בזמן אמת. לא תוכל להשיג את זה מצליל מוקלט.

חשבתי שעם ההתקדמות הטכנולוגית של היום כבר יצליחו לעשות משהו \:

פורסם

מסתבר שלא. או שפשוט אין טעם בזה. אני חושב שאנשים פשוט מעדיפים את הצליל המקורי של כל כלי וכלי ואת הגיוון האיסופי והשוני שיש בין כל כלי (מאותו סוג הכוונה). בתור מי שמנגן בסקסופון לא הייתי רוצה שלמורה שלי ולי יהיה בדיוק אותו צליל. לעיתים זה מה שמיחד אותך מהשני.

פורסם
  • מחבר

אוקיי . . .

אז אחרי שהגענו למסקנה הידועה מראש - עדיף פסנתר. נתקלנו בבעיה - תקציב.

אז האם האורגן של Casio שפורסם באשכול מולמץ [ או שלא ] ?, או שיש למישהו המלצה אחרת (עד 500 ש"ח) ?

אני מחפש משהו שיעשה את העבודה בצוה הטובה ביותר, אבל בלי לקרוע לי את הכיס [ די סותר, אבל אני מקווה למצוא משהו בעזרתכם ].

פורסם

תמצא איזה מיני מורה,או איזה חבר שיודע לנגן.זה בשביל בסיס,אח"כ אם תגלה עניין,תקנה אורגנית מעאפנה ב1500 מינוס ומשם מתראה איך עניינים הולכים.

מצטער על הסטייה,אבל איך אתה מעדכן את הנושא?

פורסם

תמצא מורה טוב, תתאמן לנגן אצלו ופעם- פעמיים בשבוע תלך לדודה שלך להתאמן ולחזור.

את הפסנתר שלי קניתי בסביבות העשרת אלפים שקל בזמנו. כמובן שעדיף פסנתר על אורגנית.

פורסם

לפותח הת'רד, אני חושב שכמעט בלתי אפשרי להתחיל לנגן בלי ליווי מקצועי של בעל ניסיון (זה ממש לא משנה אם זאת דודה שלך או מורה מקצועית, לפחות בשלבים הראשונים). תנסה לבדוק אם דודה שלך את האפשרות שהיא תקדיש לך שעה בשבוע ותלמד אותך לנגן - אחרת יהיה לך מאוד מאוד קשה ללמוד. רק קח בחשבון שכדי להגיע לתוצאות תצטרך להשקיע לפחות שעה ביום בחזרות (וזה גם לא הרבה במיוחד).

ולגבי האורגנית, בתקציב של אני יכול להציע את הדגם הזה:

http://www.kley-zemer.co.il/default.asp?catid={0C504EDD-5233-484D-962B-412691270C7E}&details_type=1&itemid={4576C18C-427C-4840-B556-BAC6E9DD135E}

פורסם

עדיף את הקסיו, בין היתר - החיבור למחשב הוא בUSB, בשביל MIDI הוא יצטרך לקנות כרטיס קול, מיותר לדעתי.

פורסם

אם אפשר להשקיע - שיקנה מקלדת שליטה MIDI יד שניה 4 אוקטבות של חברה ידועה (ימאהה, רולנד) וכרטיס קול נורמלי עם MIDI IN.

אם התקציב לחוץ אז אפשר למצוא מקלדת שליטה USB באותו מחיר, אך פחות איכותית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים