עבור לתוכן

זקוק להמלצה ל-LCD למטרות עריכת תמונות ושימוש כטלוויזיה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין במסך חדש אשר ישמש אותי בעיקר לעריכת תמונות (עבודה במרחב הצבע SRGB) וגלישה ומעט לסרטים ולמשחקים איטיים יחסית (RPG).

התקציב המבוקש הוא לא לחרוג בהרבה מ-3500 ש"ח.

מקריאה וחיפוש שכבר עשיתי מצאתי המלצה על ה-Eizo S2431WE וה-NEC LCD2470WNX אבל..

מעבר לחריגה של כ-1000 ש"ח במחיר, הייתי רוצה שהוא ישמש גם כטלוויזיה בחדר בחיבור לממיר HD של HOT ואני לא מצליח להבין האם המסכים הללו תומכים בכך.

בנוסף, אני משתמש בלפ-טופ עם כרטיס מסך nVidia 8600M GT 256MB ואין לי כוונה לשנות אותו בעתיד הקרוב (בהקשר של הרזולוציה המקסימאלית האפשרית). האם הוא מתאים לכך וינצל את כל גודלם או שצריך לרדת בגודל?

האם יש המלצות נוספות שלא יצא לי להתקל בהן (ואם במחיר זול יותר, מה טוב)? מי מבין המסכים שציינתי עדיף לאור הדרישות שלי?

אולי בכלל לרדת לגודל קטן יותר בגלל כרטיס המסך?

תודה,

קובי.

פורסם

במצב בו האיזו קצת יותר זול מ-2470WNX והיות שלאיזו יש אחריות טובה יותר איני חושב שיש מה לחשוב על הנק בתימחור הקיים.

עבור ה-S2431WE תיאלץ להקפיץ את התקציב מ-3500 ל-4300. אם אתה מחבר אל ה-DVI של המסך את הממיר HD בעזרת מתאם/כבל HDMI ל-DVI תוכל לראות שידורים דרכו, אבל אז המחשב ייאלץ להסתפק בכניסה אנלוגית VGA, כך שאיכות הטקסט תידרדר. כפיתרון ניתן לרכוש בנוסף לכבל ה-HDMI-DVI גם מתאם HDMI שיורכב על ה-DVI של הכרטיס מסך ולזגזג בין המחשב לממיר ה-HD עם הכבל, אבל זה לא פיתרון נוח כל כך.

עבור חיבור מחשב בכניסה DVI במקביל לחיבור ממיר HD TV ב-HDMI ה-EIZO HD2441W הוא פיתרון נוח יותר למעצב גרפיקת sRGB בגלל שיש בו 2 כניסות HDMI, אבל הוא יקר יותר.

ה-8600M GT יכול לתמוך ברזולוציה של 1920X1200.

פורסם
  • מחבר

האמת שלמחשב שלי אין בכלל חיבור DVI. בגלל שזה על לפטופ, היציאות היחידות שלו הן VGA ו-S-VIDEO.

מה ההשפעה של חיבור קבוע של המחשב ע"ב VGA לנושא איכות התמונה בעריכת תמונות ע"ג המסך?

כנ"ל לגבי עבודה שוטפת עם המחשב - גלישה ברשת, צפייה בסרטים וכו'?

מכיוון וזה לפטופ, אין אפשרות לשדרג את כרטיס המסך בצורה שזה ישתלם. יכול להיות שלא שווה להשקיע כל כך הרבה כסף במסך עבור אפשרות חיבור קבועה ב-VGA?

שוב תודה,

קובי.

פורסם

על חסרונות של VGA לעומת DVI אפשר לקרוא כאן. תחליט האם השקעה במסך יקר על מנת לעבוד ב-VGA בקביעות מוצדקת. אני לא חושב כך ורצוי לרכוש עבור האיזו מחשב נייח זול עם חיבור DVI מובנה בלוח אם, מחשב שיכול להתאים לעריכה גרפית.

מצד שני, יש לך את הדרישה של חיבור ממיר HD למסך ובמקביל לעבוד עם נייד דרך VGA אז אתה מתפשר פה על איכות תצוגה ממחשב אבל רואה תוכן מממיר ה-HD דרך מתאם HDMI ל-DVI בעת הצורך, אז לא הייתי אומר שזה בהכרח תיעדוף גרוע של המטרות שלך. התיעדוף לא מושלם אולם זה מה שיש, כי אין 24" זול יותר עם כיול צבעים מספק.

פורסם

orleans כרגיל עושה עבודת קודש. ברוח הדיון על DVI יש לי שאלה: משתלם להשקיע כסף בכבל DVI איכותי סטייל Monster עם מסך S2431WH? יהיה שיפור באיכות תמונה בהשוואה לכבל DVI ג'נרי?

פורסם

כבל Monster ל-DVI יתרונותיו סיכוך טוב ועובי באים לידי ביטוי, כשרוצים לחבר מחשב מרוחק מעבר למרחק של 3 מטרים מהמסך ואז האות הדיגיטלי מופיע ללא שיבושים או ארטיפקטים במסך. במרחקי חיבור קטנים מכך לא ניתן להבחין בהבדלים משמעותיים לעומת כבל ה-DVI שמסופק עם המסך.

פורסם

אבל יש הבדלים, נכון? אם כבר קונים כזה מסך עדיף להשקיע עוד 200 - 300 ש"ח בכבל איכותי.

פורסם

לא תראה בכלל הבדלים במרחק חיבור סטנדרטי מכיוון שהאות הוא דיגיטלי.

עד שלוש מטר לא תראה הבדל בכבל DVI, מעל שלוש מטר עיניים מסתבכים בדרך כלל עד 5 מטר ניתן להפעיל רזולוציה של 1024X768

ומעל 5 מטר בדרך כלל רק 800X600 יעבוד ולא יותר מזה. במרחקים גדולים איכות הכבל משפיעה מאוד אך לעיתים רק מגבר DVI

יפתור את הבעיה.

למי שמתעניין מה יקרה אם הוא יחבר כבל DVI של 5 מטר וינסה להעביר עליו 1280X1024 הוא יראה מלא נקודות מהבהבות על המסך

ועוד שלל ארטיפקטים, מנסיון (עגום לצערי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים