עבור לתוכן

איך מקבלים אזרחות אמריקאית?

Featured Replies

פורסם

1) אתה שולח קורות חיים לחברות בארה"ב ואחת מזמינה אותך לעבוד אצלה בארה"ב, היא תצטרך לדאוג לך לאשרת עבודה, כמובן שיש עוד תנאים כמו להוכיח שהיא צריכה -אותך- ולא אמריקאי אם אני לא טועה.

2) החברה שלך בארץ שולחת אותך לעבוד בארה"ב בסניפים אחרים של החברה בארה"ב, גם כאן דואגים לך לאשרת עבודה.

מישהו יכול לפרט איך מקבלים ויזת סטודנט? צריך להתקבל למכללה/אוניברסטה בארה"ב? או שיש עוד תנאים לקבלת ויזת סטודנט?

שתי האופציות שציינת נכונות - אבל לא קשורות לנושא. (קרי: קבלת אזרחות אמריקאית)

ויזת סטודנט:

מתקבלים (על תנאי) למוסד אקדמאי בארה"ב.

קובעים ראיון בשגרירות ארה"ב ומביאים ניירות שמראים שהתקבלתם (על תנאי) עונים על כמה שאלות ומקבלים בחזרה את הדרכון דרך הדואר עם ויזת הסטודנט תוך 3-4 ימים.

בשגרירות עצמה מקבלים גם מעטפה סגורה לשירות ההגירה של ארה"ב (ביקורת גבולות)

כאשר מגיעים לבית הספר - מוסרים להם את הניירות המקוריים שלכם (גליון ציונים, אישורי ממון וכדומה) ואז מקבלים אותכם רשמית ללימודים.

לגבי עבודה:

בשנה הראשונה - רק בקמפוס, עם הגבלה של כ20 שעות בשבוע.

לאחר מכן - מכל מקום, עם הגבלה של כ20 שעות בשבוע.

חופשות בין סמסטרים - עד 40 שעות בשבוע.

לאחר הלימודים יש אפשרות לעבוד שנה שלמה בתחום שלמדתם.

אם עשיתם עבודה טובה, ונכנסתם לחברה בעלת ממון - יש סיכוי שהם ישקיעו בכם כסף רב ויסדרו לכם אשרת עבודה למספר שנים. מאוד לא מובטח ודורש מזל.

אין צורך להאריך אשרת לימודים - היא תקפה ל4 שנים.

פורסם

תודה על הפירוט.

זה נישמע אפשרות לא רעה, אני ינסה להתקבל לאיזה קולג' כניראה אחרי תיכון לא היוקרתיים מידי, אלה שעולים 6-10K$ לשנה, יש לי דודים שאני בא אליהם כל שנה ואוכל לשהות אצלהם, ואנסה לעבוד במקביל.

והתקווה שלי זה להתקבל לעבודה טובה בנושא בארה"ב.

משם הדרך לגרין קארד כבר לא ארוכה.

פורסם

יש לך אזחות אירופאית?

אם כן, אתה לא צריך ויזה ולא נעליים בשביל לעבור לארה"ב, לחיות שם 5 שנים, ולקבל אזרחות.

-תקף רק לגבי מדינה שחברה באיחוד האירופי.

אין דבר כזה.

לא רק שאין דבר כזה, אלא שמחלק מאזרחי המדינות חברות האיחוד נדרשת עד היום ויזה לכניסה לארה"ב, גם כתייר.

(אלו המדינות שהתקבלו לאיחוד שבנת 2004).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים