עבור לתוכן

שאלה| האם לוח האם יכול להשפיע על ביצועי המחשב באופן משמעותי?

Featured Replies

פורסם

יש לי לוח אם די מעפן.

p4m800-m7 של חברת ECS

יש לי 1GB RAM

וצריך להגיע כרטיס מסך hd 3650 512 AGP

עכשיו אני רוצה לשאול, יכול להיות שבגלל שהלוח אם די מעפן, הוא יכול להשפיע על הביצועים של הכרטיס מסך/ או כל דבר אחר באופן כלשהו?

פורסם

מעבד טוב יותר היה מנצל טוב יותר את הכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

לא שאלתי על מעבד שאלתי על לוח אם..

אבל תודה שאתה מנסה לעזור

פורסם

בהחלט כן. אם תראה ביקורות שונות אפילו של לוחות של ASUS ו GIGABYTE" שתי החברות הראשיות כיום לייצור לוחות (גם DFI אבל היא יותר איזוטרית) תראה שאפילו על אותו צ'יפסט יש הבדלים בלוחות עקב איכות רכיבים אלקטרוניים, בקרים עדיפים, טכנולוגיות קירור ופיצ'רים שלפעמים עושים אפילו OC אוטומטי מינימלי חסר סיכון.

עכשיו תשווה שיש לך לוח שאינו תומך ברוב מה שדיברתי בכלל, אתה יכול להגיע להבדל של עד 20% ביצועים במקרים קיצוניים ולרוב זה יהיה משהו בסביבות ה10 אחוז.

בהייחס לזה שלשתי החברות הנ"ל יש לוחות מאוד זולים עד לרמת 400 שקל ללוח, אין כיום הרבה מה לחשוב ועדיף לקנות לוח של חברה מעולה.

פורסם

הוא קנה/קיבל כ.מסך AGP ככה שבכל מקרה אין טעם לקנות לוח חדש תומך AGP.

לדעתי האישית חבל לקנות לוח או מעבד חדש למחשב כזה וכשדמבור בכ.מסך חלש יחסית שאין ממש סיבה שהמעבד יגביל וגם אם לוח שעולה 2000 ש"ח לצורך העניין לא יהיו הבדלים גדולים שבאמת שווים את ההוצאה.

תוכל לראות בביקורת שעשו באתר לגבי לוחות P45 שיש הבדלים בביצועים בין הלוחות אבל לרוב מסתכמים באחוזים בודדים ואף פחות.

לדעתי האישית לוח לא צריך להבחר לפי הביצועים שאולי יתן אלא לפי מחירו, הדרישות ממנו והחיבורים הקיימים.

פורסם

הוא קנה/קיבל כ.מסך AGP ככה שבכל מקרה אין טעם לקנות לוח חדש תומך AGP.

לדעתי האישית חבל לקנות לוח או מעבד חדש למחשב כזה וכשדמבור בכ.מסך חלש יחסית שאין ממש סיבה שהמעבד יגביל וגם אם לוח שעולה 2000 ש"ח לצורך העניין לא יהיו הבדלים גדולים שבאמת שווים את ההוצאה.

תוכל לראות בביקורת שעשו באתר לגבי לוחות P45 שיש הבדלים בביצועים בין הלוחות אבל לרוב מסתכמים באחוזים בודדים ואף פחות.

לדעתי האישית לוח לא צריך להבחר לפי הביצועים שאולי יתן אלא לפי מחירו, הדרישות ממנו והחיבורים הקיימים.

מסכים ומחזק. יש גם יוצאים מן הכלל עם ביצועים מעט פחות טובים - אם משווים לוחות עם אותו צ'יפסט.. אבל אם אותו לוח עונה על כל הדרישות שלך ומתאים יותר טוב מהלוחות האחרים, אז ההפרש ביצועים המינימלי והבלתי מורגש הזה- לא שווה התייחסות בכלל מצידך.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים