עבור לתוכן

לימוד נהיגה - אופנוע

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני מעוניין להתחיל ללמוד לנהוג על אופנוע.

אני בן 17.9(יש לי 18 ב21 לספטמבר), ויש לי רשיון רכב פרטי(דרגה B) מאז ה11/4/08.

אני גר בת"א.

השאלות שלי הן כדלקמן:

1. עשיתי כבר תאוריה והוצאתי טופס ירוק בשביל הרשיון הנוכחי, האם אני צריך לעשות מבחן עיוני שוב?

2. אפשר דוגמא לאופנוע שהוא "עד 125 סמ"ק" ומה המגבלות שלו(דרגה A2)?

3. מה ההבדל בין "עד 125 סמ"ק" ל"עד 33 כ"ס"(דרגה A1)? למה פה מודדים בסמ"ק ופה בכוח סוס?

4. האם בשביל לעשות רשיון לדרגה A1 צריך לעשות קודם רשיון לדרגה A2? כנ"ל לגבי A וA1

5. כמה שיעורי מינימום צריך בשביל לגשת לטסט על אופנוע?(על רכב פרטי דרגה B זה 28)

6. האם לאחר מעבר הטסט ישנן מגבלות כלשהן על הרוכב?(מלווה בטוח אין, בהתחשב בכלי רכב... יש אולי איסור להרכיב עוד מישהו או משהו כזה?)

7. מישהו יכול להמליץ על בית ספר לאופנועים באזור ת"א? חיפוש בגוגל העלה את "חגי אופנועים"(http://www.hagay.co.il/HTMLs/article.aspx?C2004=12569&BSP=12273&BSS110=12569&BSS1217=12591). איך הם?

8. ושאלה לא קשורה וקשורה בו זמנית שכזו - האם אפשר לשמוע מוזיקה תוך כדי רכיבה על אופנוע? באוזנייה/אוזניות וכד'?

תודה מראש לעונים וסליחה על החפירה! ;)

פורסם

מענה לרוב השאלות הטכניות תוכל למצוא באתר של משרד הרישוי. הייתי ממליץ גם לקרוא באתרים כמו פול-גז.

לגבי 2 - קח כדוגמא את Honda LEAD. קטנוע של 125 סמ"ק עם 14 כ"ס. מה הכוונה בשאלה מה המגבלות שלו ?

פורסם
  • מחבר

עד לאיזו מהירות הוא יכול להגיע? גם מבחינה חוקית(כמו למשל שטום-קאר וכל השטויות האלו לא יכולים לעשות מעל 40) וגם מבחינה טכנית(האוטו שלי, דייהטסו סיריון 92 יכולה תאורטית לעשות 200, אבל אם אני אעלה איתה מעל 140 היא תטוס בשמיים ואני אמות, אז לא שווה).

כנ"ל בקטע של יציבות על הכביש וכד'.

אני מחפש משהו עירוני בעיקרון, בעיקר לנסיעות בתוך העיר, אבל גם מחוץ לעיר, כך שקטנוע וספה צעצוע שעושה רק 50 קמ"ש לא מתאים לי.

פורסם

1. עשיתי כבר תאוריה והוצאתי טופס ירוק בשביל הרשיון הנוכחי, האם אני צריך לעשות מבחן עיוני שוב?

לא חושב, אבל תוודא באתר פול גז. אם לא - לך למשרד הרישוי ושיחתמו לך על הטופס הירוק שאתה פטור.

ענו לך כבר

3. מה ההבדל בין "עד 125 סמ"ק" ל"עד 33 כ"ס"(דרגה A1)? למה פה מודדים בסמ"ק ופה בכוח סוס?

כי זו תקופת מעבר בין התקנות הישנות (שנמדדו בסמ"ק ללא כל הגבלת כ"ס) לבין החדשות (שמתייחסות לשניהם).

4. האם בשביל לעשות רשיון לדרגה A1 צריך לעשות קודם רשיון לדרגה A2? כנ"ל לגבי A וA1

לא. אבל בשביל לעבור בין A1 ל A אתה צריך להיות שנה עם רישיון A1.

אתה גם חייב להיות בן 18 בשביל A1

15, אבל אם אתה טוב אז יכולים להגיש אותך לפני ולרשום כאילו עשית 15. אני לא ממליץ.

6. האם לאחר מעבר הטסט ישנן מגבלות כלשהן על הרוכב?(מלווה בטוח אין, בהתחשב בכלי רכב... יש אולי איסור להרכיב עוד מישהו או משהו כזה?)

לא

7. מישהו יכול להמליץ על בית ספר לאופנועים באזור ת"א? חיפוש בגוגל העלה את "חגי אופנועים"(http://www.hagay.co.il/HTMLs/article.aspx?C2004=12569&BSP=12273&BSS110=12569&BSS1217=12591). איך הם?

אין לי מושג, שאל בפול גז

8. ושאלה לא קשורה וקשורה בו זמנית שכזו - האם אפשר לשמוע מוזיקה תוך כדי רכיבה על אופנוע? באוזנייה/אוזניות וכד'?

אפשר אם זה עם רדיו חיצוני (כמו באופנועי טורינג) או באוזן אחת - אבל זה ממש מסוכן ולא מומלץ. כנ"ל דיבורית.

פורסם

עד לאיזו מהירות הוא יכול להגיע? גם מבחינה חוקית(כמו למשל שטום-קאר וכל השטויות האלו לא יכולים לעשות מעל 40) וגם מבחינה טכנית(האוטו שלי, דייהטסו סיריון 92 יכולה תאורטית לעשות 200, אבל אם אני אעלה איתה מעל 140 היא תטוס בשמיים ואני אמות, אז לא שווה).

כנ"ל בקטע של יציבות על הכביש וכד'.

אני מחפש משהו עירוני בעיקרון, בעיקר לנסיעות בתוך העיר, אבל גם מחוץ לעיר, כך שקטנוע וספה צעצוע שעושה רק 50 קמ"ש לא מתאים לי.

בחור, אם אני לא טועה וספות מתחילות מ200 סמ"ק...

פורסם

תשובות:

1. כן, צריך לעשות תיאוריה על אופנוע. תיאוריה של רכב לא תופסת יותר. מידע בפול גז לא מועדכן.

4. לא, אפשר ומומלץ ללמוד ישירות על A1. תוכל לרכב על כלים יותר רציניים.

5. מינימום 10 שיעורים במשך שעה או 15 שיעורים במשך 45 דקות.

6. כן, על פי החוק אתה לא יכול להרכיב בחודשים הראשונים אחרי קבלת הרישיון.

פורסם
  • מחבר

בחור, אם אני לא טועה וספות מתחילות מ200 סמ"ק...

רק מוכיח שאין לי שמץ בנושא, ולכן אני שואל שאלות.

Chymes - תודה על התשובות.

מישהו כאן מכיר את חגי אופנועים האלו?

פורסם

שלום,

אני מעוניין להתחיל ללמוד לנהוג על אופנוע.

אני בן 17.9(יש לי 18 ב21 לספטמבר), ויש לי רשיון רכב פרטי(דרגה B) מאז ה11/4/08.

אני גר בת"א.

השאלות שלי הן כדלקמן:

לא יודע על מה ענו לך ועל מה לא אבל בכל מקרה:

1.יש לך תאוריה לרכב ותופס ירוק לרכב? אתה עדין צריך תאוריה ל A1.

2.אופנוע שהוא 125 סמק? אם התכוונת לדגם אז נגיד CBR125. מגבלות מבחינת המנוע. כל כלי עד 125 סמק או 14.6 כוח סוס נכנס ל A2.

3.כמו שראית בתשובה הקודמת, גם A2 נמדד בכ"ס.

4.לא. בין A1 לA צריך ותק של שנה על A1. מA2 לA1 זה מינימום של 8 שיעורים במקום 15.

5.קיבלת תשובה כבר (15)

6.אסור לך להרכיב חודשים.

7. לא מכיר מורים באזור ת"א.

8.כן. לפי החוק מותר רק עם אוזניה אחת.

בהצלחה וברוך הבא לעולם הדו"ג!

פורסם

למי שיש רישיון על רכב המינימום שיעורים שלו באופנוע הוא 8

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים