עבור לתוכן

אני צריך עזרה בפיזיקה. תוכלו לעזור?

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין מה צריך לעשות בתרגיל הזה

[attachment deleted by admin]

פורסם

זוהי שאלה מפיזיקה אטומית מהחומר של 5 יחידות לימוד בתיכון.

זהו אחד הנושאים היותר קלים בפיזיקה ואם אתה לא יודע את זה, סימן שעוד לא למדתם את זה בכיתה, אני טועה?

בעקרון השאלה שואלת: איזה סוג של קרינה השתחררה כאשר יסוד מסוים עם מספר פרוטונים ונוירונים מסוים התפרק לאטום מסוג אחר עם מספר אחר של פרוטונים?

מאיפה הבאת את השאלה?

פורסם
  • מחבר

תוכל לפתור סעיף אחד ולהסביר מה עשית?

פורסם

וואי אני ממש לא זוכר...

כנס לפה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%AA_%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90

אבל אתה צריך לדעת שלמרות שזה נושא קל יחסית, אי אפשר ללמוד אותו על רגל אחת, צריך ללמוד מספר או משהו, אחרת לא באמת תבין אותו..

אתה לומד פיזיקה לבד?

תוכל להיעזר גם באתר הבא

http://62.90.118.184/

פורסם

זה חומר בפיזיקה גרעינית וכמו שנאמר זה אחד הקלים.

בעיקרון יש לך שלושה סוגי תהליכים שאתה צריך לדעת עליהם(ישנו גם את תהליך ביתא פלוס שאתה אמור רק להסביר אותו באופן תיאורטי).

* התפרקות אלפא - זה כאשר הגרעין פולט גרעין הליום בעל שני פרוטונים ושני נייטרונים הנקרא חלקיק אלפא.

*התפרקות ביתא מינוס- זה אשר נייטרון בגרעין מתפרק לפרוטון אחד ולאלקטרון אחד זה יוצר מצב שבו מספר הפרוטונים גדל ואילו מספר הנייטרונים קטן(לאלקטרונים אין שום חשיבות לענייין הנוקליאונים) . פה לאלקטרון קוראים חלקיק ביתא מינוס

*ביתא פלוס- זה תהליך הפוך לביתא מינוס ככה שרק הZ קטן (הפרוטונים) חלקיק ביתא מצטרף ומתאחד עם פרוטון ככה שמסםר הפורטונים קטן אך מספר הנוקליאונים נשאר זהה

* פליטת גמא- זה לא תהליך של התפרקות אלא מצב שבו אחד מהנוקליאונים עובר ממצב מעורר למצב נמוך יותר . דבר זה יוצר הפרש אנרגיה המבטא בפוטון קרינה הקרוי גמא(אתה צריך לדעת שפליטת גמא היא פליטה מאוד חדקה שיכולה לעבור כמעט בכל דבר). כמו כן בניגוד לשאר התהליכים היסוד איננו משתנה.

התרגיל

א. אתה יכול לראות כי ישנו שינוי ביסוד ועל כן פליטת גמא נפסלה. כמו כן ניתן לראות כי אין שינוי במספר המסה (=הנוקליאונים) ועל כן נפסלה התפרקות אלפא,מה שמשאיר אותנו רק עם התפרקות ביתא. כדי לקבוע איזה סוג של התפרקות זו, מינוס או פלוס, בודקים אם נוסף אלקטרון או לא וקובעים אם זה פלוס או מינוס(בהתאמה). ניתן לראות כי בסעיף זה מספר הפוטנים ירד מה שבראה כי נוסף אלקטרון וע"כ זה התפרקות מסוג אלפא פלוס.

ב. פה אותו דבר שוב אין שינוי ביסוד ואי שינוי במספר המסה. ורואים כי מספר הפרוטנים עלה וע"כ זה התפרקות מסוג אלפא מינוס

ג.ביתא פלוס

ד.עוד פעם יש ינוי ביסוד ולכן אין פליטת גמא אך ניתן לראות כי מספר המסה ירד בארבע ומספר הפרוטנים בשתיים מה שאומר כי זוהי התפרקות מסוג אלפא

החזרת אותי לחומד שחשבתי שאני לעולם לא אשתמש בו עוד

פורסם
  • מחבר

תודה לכל מי שענה :xyxthumbs:, ובמיוחד ל aquarius. לצערי אין לי הרבה זמן באמצע השבוע להשקיע

החזרת אותי לחומד שחשבתי שאני לעולם לא אשתמש בו עוד

לא תשתמש? לא אמורים לשכוח דברים כאלה, לא? בכל מקרה הוכחת שיש לך זיכרון לא רע והסברת בצורה טובה. החומר הזה באמת לא קשה כמו נושאים אחרים בפיזיקה, הבעיה איזה רמה של שאלות יהיו. יכול להיות נושא קל אבל שאלות מסובכות. טוב לדעת שיש פה אנשים טובים שיכולים להסביר. :yelclap::hi:

לכל מי שמבין בחשמל, גלים וכימיה: מכירים אתרים שיש וידאו עם ניסויים? לא למדתי בתיכון במגמה ריאלית ולכן לא חוויתי ניסויים שמקלים על הבנת החומר

פורסם

זה חיסרון גדול שלצערי גם אני לא חוויתי- לראות ניסויים אמיתיים ולא תיאורטיים על דפים, זה משהו שממש הפריע לי שלמדתי פיזיקה.

לצערי האתר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שיש בו ניסויים מצולמים הוא YOUTUBE, אבל אני בספק גדול אם תמצא שם משהו רלוונטי !

פורסם
  • מחבר

דווקא יש שם ניסויים. הבעיה היא שאני מחפש אתר שהניסויים מרוכזים לפי נושאים וכל מה שאני צריך זה לבחור את התת נושא ולראות מה עושים שם. ביוטיוב יש הכל מהכל (מוזיקה, פוליטיקה, בדיחות, תכניות...) אבל אין סדר. אני מקווה שיש פה תיכוניסטים או אפילו בוגרים שמכירים אתרים כאלה. הרי חייב להיות אחד כזה ברשת....

פורסם

אם אני לא טועה בשביל ניסוי בפיזיקה גרעינית אתה צריך חישנים יקרים ואתה לא ממש תוכל לראות את החלקיקים. יש תאוריה פשוטה בנושא. אני זוכר שהיה מספר בוזון , מספר לפטון ומטען (charge ) או משהו כזה והכניסו לנו הרבה נוטרינו למשוואות כדי להפטר מלפטונים ודחפנו פוטונים בשביל להפטר מבוזונים.

בwikipedia יש אפילו את התשובה לה' ואתה אולי מקבל בטה מינוס אבל אתה צריך גם אנטי אלקטרון נוטרינו אחרת מספר הלפטון לא מתאזן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים