עבור לתוכן

מבקש עזרה בשימוש בתוכנה -Acronis True Image Home

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

לפני יומיים רכשתי שני רישיונות לתוכנה 11 Acronis True Image Home

עוד לפני הרכישה הייתה לי התכתבות עם אחד התומכים שלהם, מתוך מגמה לברר האם התוכנה הזו לא מסובכת מדי לשימוש.

לצורך זה ביקשתי שיסביר לי כיצד ניתן ליצור דיסק שחזור, שבכל מקרה של בעיה קריטית במחשב (שבעטיה יהיה צורך לבצע פרמוט והתקנה מחודשת של חלונות), אוכל לחזור לנקודת השחזור התקינה האחרונה, וכל זאת מבלי צורך להתקין מחדש את כל התוכנות, נגנים, מקודדים ופילטרים.

וכך הוא ענה לי:

1) Creation of Acronis bootable disc is very simple:

- Launch Acronis True Image 11 Home

- Insert blank formatted CD/DVD disc

- Click Tools -> Create Bootable Rescue Media -> Next

- Make sure that boxes are marked on Acronis True Image Home (full version) and Acronis Drive Cleanser -> Next -> Dont change anything -> Next -> Select CD/DVD drive -> Next -> Proceed

- That is all

לאחר הרכישה שוחחתי בצ'אט עם תומך אחר, ורק אחרי קרוב לשעה, הוא הסביר לי שאותו BOOTABLE CD (שעליו דיבר התומך הקודם) בעצם לא עושה את הגיבוי עצמו, אלא רק יוצר דיסק של התוכנה עצמה שבה ניתן להשתמש במקרה שלא ניתן לעלות את חלונות.

עד כמה שזה ישמע מגוחך (ואולי בגלל האנגלית הקלוקלת שלי), גם התומך הזה לא הצליח להסביר לי, כיצד ליצור את דיסק השחזור האמיתי.

לאחר מכן שוחחתי עם תומך נוסף, ובנימוס רב הוא הסביר לי שוב כיצד ליצור את אותו BOOTABLE CD שכבר דיברנו עליו.

בצעד של ייאוש, אני פונה אל מומחי הפורום הזה, בבקשה שאולי מישהו ממשתמשי התוכנה (ואני יודע שיש כאלה, כי את ההמלצה על התוכנה הזו-קיבלתי כאן) יוכל להדריך אותי סוף סוף, כיצד ליצור את אותו דיסק שיחזור, שיוכל לחסוך ממני תהליך מייגע של התקנה וקינפוג כל התוכנות והמקודדים הנחוצים לי, במקרה של צורך בפרמוט המחשב והתקנה מחודשת של חלונות...

(אם אינני טועה, דיסק השחזור אמור לחסוך ממני גם את תהליך הפרמוט והתקנת חלונות, אבל בזה אני כבר לא בטוח)

הערה:

מצטער שההודעה שלי התארכה כל כך, פשוט הרגשתי צורך לספר את כל מה שהיה, ואולי זה גם יועיל לאלה שיבקשו לעזור...

תודה רבה!

פורסם

לא ניסיתי, אבל אני משער שכאשר אתה מבצע גיבוי ישנה אפשרות לבחור בצורב בתור היעד לגיבוי. לא?

פורסם

פותח התרד הכוונה שלך היא ליצירת דיסק שמכיל כבר את הגיבוי (IMAGE) על גבי הדיסק ? ולא רק דיסק "הצלה" ואז גיבוי ?

פורסם
  • מחבר

taotao

כן, זאת באמת הכוונה.

דיסק "הצלה" כזה (BOOTABLE CD) אני כבר יודע איך לעשות. אני מניח שזה כפי שהדריך אותי התומך בהוראות שהעתקתי להודעת הפתיחה כאן.

כעת אני צריך לדעת איך יוצרים את דיסק הגיבוי עצמו. זה שתוך דקות ספורות ישחזר לי את המחשב למצב הנוכחי, למקרה של בלאגן בדיסק הקשיח.

nadav.sagi

אני ממש לא מכיר את התוכנה, כך שאין באפשרותי לענות על שאלתך...

פורסם

פותח התרד..ברגע שצרבת את דיסק ההצלה (זה יוצא איזה 50+-MB)..אתה פשוט יכול לצרוב את קובץ הIMAGE של הגיבוי שלך על גבי..

כמובן אם זה קובץ גדול אז תצרוב על DVD....

תבין איך זה מתחלק..דיסק ההצלה מכניס אותך לממשק השיחזור (או מסוף השיחזור) שם אתה בוחר כבר איפה/כמה/למה לשחזר..

אתה יכול ליצור שני דיסקים אחד "דיסק הצלה" השני הגיבוי עצמו..או לצרוב על גבי אותו אחד גם וגם..

פורסם
  • מחבר

taotao

הצלחתי כבר להבין שיש למעשה שני מצבים:

1. וינדוס לא עולה בכלל (או עולה בצורה משובשת) ואז יש צורך בדיסק ההצלה

2. ווינדוס עולה באופן תקין, ואז אני זקוק רק לגיבוי עצמו

עד כאן, זה נכון?

מבחינה לוגית, אני סבור שעדיף ליצור את דיסק הגיבוי בנפרד מדיסק ההצלה, כי אם נניח ווינדוס עולה באופן תקין, אז אין לי צורך בדיסק ההצלה.

כעת אנחנו מגיעים שוב לשאלה המרכזית, כיצד יוצרים את הגיבוי עצמו?

אז ברשותך, הבה נתחיל מהמקרה הפשוט יותר, שזה גם מה שקורה אצלי בד"כ:

ווינדוס עולה בצורה תקינה, אבל יש בעיות שונות במחשב (התנגשויות בין מקודדים למשל), המאלצות אותי לבצע פרמוט והתקנה נקייה של כל המערכת.

אז איך יוצרים דיסק שחזור (IMAGE) למקרה הזה?

אם אפשר בבקשה הסבר מפורט, כי ההבנה שלי במחשבים היא מאוד בסיסית, ומה שאולי נראה טריוויאלי לחלוטין בשביל המשתמש הממוצע/מתקדם, זה לא בהכרח כל כך ברור עבורי...

אגב, לא צריך להיות כל כך רשמיים. אתה יכול לקרוא לי bariko או אבי, שזה שמי האמיתי :)

תודה רבה!

פורסם

חח או קי, אבי אין שלילה בכל הנוגע לחיבור של דיסק ההצלה עם הגיבוי..שכן בדיסק ההצלה אתה בוחר כבר מה לעשות..

ככה שלא מחייבים אותך לשחזר במידי..

בכל מקרה לגבי איך לעשות שיחזור...

יחי גוגל...

http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=Acronis+True+Image+Home&btnG=%D7%97%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A9&meta=

יש שם מדריכים שמסבירים צעד אחרי צעד...

אם אלא מובן לך משהו...שאל כאן..

:xyxthumbs:

פורסם

למה לא לעשות אימג' על כל מערכת ההפעלה, לשים באזור ביטחון ולהגדיר שאפשר יהיה להפעיל את זה לפני שמערכת ההפעלה עולה (F11)? הרבה יותר פשוט

פורסם
  • מחבר

Taotao

קודם כל, מגיעה לי מילת גנאי על כך שבכלל לא חשבתי על האופציה שאולי נכתב מדריך בעברית לתוכנה. :bash:

המדריך שכתב חרמון נכתב עבור גרסה ישנה שכלל לא דומה לגרסה 11, כך שזה לא רלוונטי

המדריך השני מהבלוג של זרזוזיז, כבר נראה הרבה יותר אפקטיבי עבורי:

http://www.tapuz.co.il/blog/viewentry.asp?entryid=1324784

אני עוד צריך לעבור עליו ביתר דקדקנות, בכדי לראות שהכול ברור, לפני שאני מתחיל בתהליך יצירת הגיבוי.

אבל דבר אחד מקדים, שלא הצלחתי להבין, וזה בנוגע לגישה אל מסוף השחזור.

בהתחלה רשום כך:

" במקרה שהמחשב קורס לחלוטין, קיימת אפשרות להגיע ל"מסוף השיחזור" של Acronis True Image Home, ע"י לחיצה על מקש F11 כאשר המחשב מאתחל.

אפשרות זו של הפעלת מסוף השחזור מתוך המחשב, חייבת להיות מוגדרת מראש בתוכנה עצמה ( היא אינה מוגדרת במחדל.

מסוף השיחזור של אקרוניס הפועל מתוך המחשב עצמו, תלוי בתקינות מערכת ההפעלה או בתקינות קובץ האתחול או בתקינות הדיסק הקשיח. מכאן שאין לסמוך שהפונקציה הזו תעבוד בכל מצב. "

לעומת זאת בהמשך רשום כך:

" דיסק אתחול מעין זה, יאפשר לך להגיע אל מסוף השיחזור של Acronis True Image Home גם כשלא מותקנת שום מערכת הפעלה במחשב.

כל שתצטרך לעשות הוא, להגדיר את ה BIOS של המחשב שלך לאתחל מכונן ה CD שלך ולהציב את דיסק האתחול בכונן ה CD. זה הכל."

כלומר לפי ההסבר הראשון חייבים להגדיר משהו בתוכנה, כדי שתהיה גישה למסוף השחזור.

לעומת זאת לפי ההסבר השני, משתמע שאם יצרתי דיסק חירום (הצלה), הרי שלא צריך לעשות שום דבר נוסף מעבר לכך.

אם כך נשאלת השאלה- האם בכל זאת צריך לבצע את אותה הגדרה בתוכנה, או לא?

ואם צריך- אז כיצד לעשות זאת?

אלמוג,

תאמין לי שאני מחפש כמה שפחות לסבך לי את החיים.

אז אם יש דרך ליצור דיסק שחזור בצורה פשוטה יותר, אשמח לשמוע כיצד עושים זאת :)

פורסם

הכוונ ההיא שברגע שיש כשל חמור במערכת הקבצים/מערכת הפעלה וכו..יש סיכוי שאם תגדיר "אשף שחזור (F11)" הוא לא יעבוד בגלל הבעיה הנ"ל..

במקרה של דיסק הצלה..לא משנה אם התוכנה מותקנת או לא..הקבצים הנחוצים נמצאים על גבי הCD/DVD..ולכן לא משנה מה חומרת המצב... ;D

ויותר קל מזה אני לא מכיר... ;D

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אם כך במידה שאני יוצר דיסק הצלה (מה שממילא התכוונתי לעשות), אזי אין לי צורך להיות מוטרד מהעניין הזה.

טוב, הספקתי כבר לעבור על כל המדריך. בעקרון זה נראה די ברור, השאלה רק אם זה תואם לגרסה 11 שברשותי. אבל את זה כנראה שכבר אגלה רק בעת הביצוע.

עוד מספר שאלות:

1. כאשר אני רוצה לעלות חזרה את הגיבוי- האם התוכנה מבצעת גם פרמוט לדיסק הקשיח, והתקנה מחודשת של חלונות, או שאלו פעולות שאני צריך לעשות בעצמי, ורק אחר כך ניתן לעשות RELOAD לגיבוי ששמרתי?

2. האם לא עדיף לשמור את הגיבוי על גבי כונן חיצוני? לפי הדוגמא שבמדריך, יצא לו שם גיבוי בגודל של 40GB, כך שכדי ליצור את הגיבוי על דיסק DVD, יהיה צורך ב- 8 כאלה.

3. בכונן C אצלי מותקנת מערכת ההפעלה, אך יש גם הרבה תיקיות DATA שמכילות כל מיני קבצי מדיה, מסמכים ותמונות. תיקיות אלה כבר שמורות אצלי כגיבוי בכונן החיצוני, ולכן אין לי צורך להכניס אותם לגיבוי האימאג'.

במצב שכזה, האם עדיף עבורי לבחור באופציה של אימאג' סלקטיבי, או שזו אופציה המומלצת רק למשתמשים מתקדמים יותר? במידה ואימאג' סלקטיבי היא אכן האופציה העדיפה עבורי, אני מניח שחובה עליי לסמן את כל התיקיות הנחוצות להפעלה תקינה של מערכת ההפעלה-Program Files, WINDOWS, USERS

האם זה נכון?

4. כותב המדריך ממליץ להתקין את Adobe-Flash-ActiveX לפני הגיבוי. למה זה חשוב בעצם?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

עדכון:

הודות לעזרה שלכם, ביצעתי את הגיבוי הראשון שלי.

אני מניח שרק כאשר יגיע רגע האמת שבו אזדקק לגיבוי- אדע אם הפעולה התבצעה בהצלחה.

רק עניין אחד עוד נותר אצלי בלתי ברור, וזה גם מה ששאלתי קודם-

האם התוכנה מבצעת גם פרמוט לדיסק הקשיח, והתקנה מחודשת של חלונות, או שאלו פעולות שאני צריך לעשות בעצמי, ורק אחר כך ניתן לעשות RELOAD לגיבוי ששמרתי?

אגב, כיצד ניתן לעלות את הגיבוי בשני המצבים האפשריים הבאים?

1. כאשר WINDOWS כלל לא עולה (או שעולה בצורה בלתי תקינה)

2. כאשר עולה בצורה תקינה

תודה רבה

פורסם

קודם כל אתה יכול לבדוק כבר עכשיו - נסה לשחזר את הגיבוי.

אם הגיבוי הוא בצורה של IMAGE של מחיצה/דיסק התוכנה פשוט משחזרת את המחיצה/דיסק למצב של הגיבוי (הכל חוזר לקדמותו. תוכנות, דרייברים, מסמכים, הגדרות). אם הגיבוי הוא של קבצים ותיקיות - רק הם משוחזרים וכל השאר נשאר אותו דבר (אם אין מערכת קבצים לא תוכל לשחזר).

1. כאשר WINDOWS כלל לא עולה ניתן להשתמש ב-BOOT CD או, אם התקנת את האפשרות, במקש F11 לפני הגישה למערכת ההפעלה (במצב של כשל פיסי/מכני לא תהיה אפשרות כזו).

2. כאשר WINDOWS כן עולה ניתן להשתמש באפשרויות הנ"ל ובנוסף דרך הממשק של התוכנה ב-WINDOWS עצמו.

פורסם
  • מחבר

תודה nadav.sagi

תראה, אני לא חושב שזה רעיון כל כך טוב לנסות לשחזר עכשיו את הגיבוי.

כרגע מחשב ה-HP הזה מתפקד כשורה (טפו טפו), כך שאם יצרתי את ה-IMAGE (שאצלי אגב זה לגבי כל המחיצה שבה מותקנת מערכת ההפעלה) בצורה בלתי תקינה, הרי שזה עלול סתם לקלקל וחבל.

לעומת זאת, אם תצוץ בעיה שבגינה שחזור הגיבוי תהיה פעולה מתבקשת, הרי שאז כבר לא יהיה לי מה להפסיד...

אם אפשר בבקשה התייחסות גם לעניין הראשון, שנראה לי מאוד קריטי:

האם יש צורך לבצע פרמוט והתקנה מחדש של וינדוס לפני שימוש בגיבוי, או שאלו פעולות המבוצעות אוטומטית ברגע שבוחרים לשחזר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים