עבור לתוכן

בגרויות, יחידות, הגברות ושאר הירקות...

Featured Replies

פורסם

כעיקרון כרגע הגברתי 2 מקצועות - מדעי המידע ותקשורת, בהיקף של 5 יח"ל. דיברתי עם המון אנשים ( כולל המחנכת ) לגבי תקשורת וכל אחד אומר לי משהו אחר. הדילמה שלי היא שאני רוצה לפרוש מתקשורת להשאר עם הגברה אחת. חלק מאלה שדיברתי איתם (המחנכת נכללת בקבוצה זו) אומרים שהגברה אחת בלבד לא תהווה כבעיה \ מכשול בעתיד בתנאי שההגברה השניה מעולה, דבר שאני יכול להבטיח בעיניים עצומות. אני מתלבט כרגע בנושא של האם שווה לי לקחת את הסיכון (המזערי) של לפרוש מתקשורת, הגברה הכוללת 9 שעות לימוד פרונטאליות + פרויקטים, או שזה סיכון מיותר, ושכדאי לי להשקיע בהגברה?

ידוע לי ששווה בד"כ להתאמץ קצת יותר כדי להמנע מסיכונים מיותרים בעתיד, אבל הבעיה העיקרית היא שאני לא יודע מה בדיוק הסיכון. אם אני מוריד את תקשורת כהגברה, המערכת שלי תהפוך להרבה פחות לחוצה. ללא התקשורת יתבטלו לי שעות שביעיות, שמיניות, תשיעיות ביום ראשון + חמישי, וביום שלישי אני אתחיל בשעה שלישית. הלחץ של המערכת יפחת המון ואני אוכל להשקיע יותר זמן בדברים שיותר חשובים לי, כמו ההגברה השניה.

הבעיה היא, כמו שאמרתי, שאין לי מושג מה הסיכון עצמו, ואתם בתור אנשים שכבר עברתם את חלק התיכון בחיים תוכלו לעזור לי פה המון. האם הגברה אחת (שוב, היא תהיה מעולה ב-99.99%) תהווה מכשול באוניברסיטה בעתיד?

פורסם

מגמה אחת מספיקה כדי להגיע לאוניברסיטה אבל כדי להתקבל לחוגים טובים תיהיה חייב לקבל פסיכומטרי גבוה מאוד

אני ממליץ לך בחום להישאר בשתי מגמות ושאחת תיהיה ראלית - כימיה\פיסיקה\מחשבים

פורסם

גם אני ממליץ להישאר בשתי הרחבות בהיקף של 5 יח"ל.

כמו כן, עדיף שאחת מהן תהיה ריאלית כפי שאמר קודמי[פיזיקה\כימיה\מחשבים\אלקטרוניקה ועוד] - פיזיקה עדיף אם אתה מתכנן ללמוד הנדסה באונ'.

מקסימום אם לא תרחיב פיזיקה 5 יח"ל תצטרך לעשות מכינה של פיזיקה.

פורסם

הבעיה היא, כמו שאמרתי, שאין לי מושג מה הסיכון עצמו, ואתם בתור אנשים שכבר עברתם את חלק התיכון בחיים תוכלו לעזור לי פה המון. האם הגברה אחת (שוב, היא תהיה מעולה ב-99.99%) תהווה מכשול באוניברסיטה בעתיד?

לא יפריע. עדיף לעשות 22-23 יחידות בציונים גבוהים מ-27-28 יחידות בציונים בינוניים. אם הייתי יכול להחזיר את הגלגל לאחור זה מה שהייתי עושה:

* אנגלית 5 יחידות - חובה

* מתמטיקה 4 יחידות לפחות

* פיזיקה 5 יחידות רק ורק אם אתה רוצה ללמוד הנדסה. אם לא תבחר במגמה הומנית קלה.

* איזה מקצוע 5 יחידות שאתה רוצה, רצוי מקצוע קל ומעניין

אני ממליץ שתעשה מאמץ ותרחיב שני מקצועות בציונים גבוהים. אם אתה לא מצליח עזוב את המקצוע הקשה ביותר. אין טעם להישאר ולהקריב מקצועות אחרים בשביל ציון נמוך במקצוע מורחב. המחשבון של האוניברסיטה ממילא ישמיט את הציון אם הוא יפגע בממוצע. בסופו של דבר מה שקובע זה הממוצע של בגרות, לא אם ניגשת לבגרויות "יוקרתיות".

אגב, למה אתם חושבים שכולם רוצים ללמוד הנדסה?

פורסם

מה הבעיה בדיוק?

כתבתי אם הוא מעוניין ללמוד הנדסה בעתיד, לא כתבתי שהוא מעוניין :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אני מתכוון ללמוד משפטים. מדעי המידע זאת הגברה שמבוססת על מחשבים אבל לא על שפות טכנות, אלא מתמקדמת יותר על ניהול מידע במערכות שונות - כמו בניית מערכת שירות לקוחות של אינטרנט מהיר. ההגברה השניה היא תקשורת, ואני רואה אותה כפשוט בזבוז זמן - אם כבר יש לי הגברה של 5 יח"ל בציון ששואף ל-100, למה לעזאזל אני צריך להשקיע המון שעות שבועיות (פרונטליות ופרויקטים) על משהו שאני אזרוק אותו בעתיד?

במיוחד לאור העובדה שמשפטים הוא לא מקצוע שדורש המון ביחס למקצוע ריאלי אחר, ככל הנראה אני פשוט אפרוש ואחסוך לעצמי המון כאבי ראש.

פורסם

אם כך, כל שעליך להוציא הוא למקסם את הציון שלך, במידה ואתה הולך לכיוון של משפטים,

אכן עדיף לך הגברה אחת שכן תוכל למקסם את הציון הסופי.

פורסם

אם ברצונך ללמוד משפטים אתה צריך ממוצע בגרויות מאד גבוה לכן תרחיב את המקצועות הכי קלים שיש. אני ממליץ לעזוב את המגמה ולבדוק אפשרות להרחיב גיאוגרפיה/היסטוריה/ספרות/תנ"ך ל-5 יחידות.

פורסם
  • מחבר

מדעי המידע הוא מקצוע קל מאוד. המקצוע מורכב מ-3 פרויקטים, הבגרות עצמה כוללת בוחנת ששואלת שאלות על התוכן של האתרים עצמם, ומכיוון שבחרתי בנושא הכושר הגופני, נושא שאני בקיא בו מאוד, הציון לא יהווה בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים