עבור לתוכן

איך באמת נוצר הרעש ממכות/הקשות כלשהן?

Featured Replies

פורסם

תמיד רציתי לדעת,

מדוע שנותנים מכה על דבר כלשהו, סתם מכה על הבטן גורמת לרעש היוצא מכך, או הקשה על מקלדת, סטירה וכו'.

ממה נובע הרעש ששומעים?? המכה פולטת אנרגיה כלשהי?

תמיד התעניינתי ואף פעם לא שאלתי בשיעור ביולוגיה :P

פורסם

לא קשור לביולוגיה.

רעש הוא למעשה גל הלם שחולף דרך מדיום מסוים (נניח - דרך אוויר).

כאשר נותנים מכה לחפץ אלסטי, הדופן שלו נעה, מרטיטה את האוויר סביבה, נוצר גל הלם שמגיע לאוזן שלנו ואנו חשים אותו כרעש.

כאשר נותנים מכה קלה לגוף, אתה גם שומע גל הלם שעובר דרך הגוף עצמו ועצמות הגולגולות ישירות אל תוך האוזן.

פורסם

ברגע שאין מדיום מסויים לדוגמה: ריק - לא יעבור גל ההלם כי אין לו מדיום לעבור בעזרתו.

ככל שצפיפות המדיום נמוכה יותר ככה יעבור גל ההלם מרחק גדול יותר - צעקה באוויר הפתוח או צעקה בתוך מקלט...

פורסם
  • מחבר

ממש הזוי תמיד ישבה בי השאלה מדוע זה כך....

תודה על התשובה אגב

פורסם

נתחיל בזה- שיעור פיזיקה מקוצר בנושא- "קול"... איך נוצר קול?

קול הוא תוצאה של תנודות אוויר על ידי גורם כל שהוא. (ברור?)

כאשר לדוגמא נכך תוף ונכה בו אנחנו בעצם מזיזים אוויר והפלסטיק/ עור של התוף רוטט במהירות או לאט יותר- בהתאם לגובה הצליל, צליל נמוך רוטט לאט וצליל גבוה רוטט מהר. את זה אתה יכול לראות בתופים וברמקולים- הבאס הוא שמן וגדול ועמוק והמיד הוא רמקול קטן שנותן דגש על הצלילים הגבוהים.

המשך לדוגמא א' בנושא קול אפשר לראות כאשר נקח גומיה ונמשוך אותה ואז היא תרטוט- יהיה צליל. הצליל הזה נוצר כתוצאה מהרטט של הגומי, תתפוס את הגומי ותעצור את הרטיטה שלו וכך גם הקול יפסיק.

דוגמא נהדרת לזה בצורת החי אפשר לראות על יתושים. הקול המציק של היתושים נוצר כתוצאה מנפנוף הכנפיים שלהם "בסל"ד" גבוה. ככל שהכנפיים קטנות יותר או שהחיה מנפנפת יותר מהר וחזק ככה הצליל יהיה יותר גבוה. את ההבדל אפשר לראות על זבוב ויתוש, זבוב מרעיש בתרד יותר נמוך מזבוב.

קול אי אפשר ליצור בחלל מפני שבשביל ליצור קול כמו שלמדנו צריך אוויר- ובחלל אין אוויר, אין תנודה של גלי אויר. כתוצאה מזה אולי תראה מישהו מכה בפעמון אבל לא יהיה צליל.

זה היה הסבר פשטני וקליל שתוכל להבין ביתר קלות לעומת ההסברים הפיזיקלים היותר מורכבים שנתנו לך שהם מצוינים!

שמיעה נעימה ושמור על הקול שלך! ;D

פורסם

רק הרחבה קטנה,

גלי קול לא חייבים לנוע דרך האוויר, אלא כמו שכבר אמרו כאן גם דרך הגוף שלך

ודרך העצמות שלך (ולכן הקול שלך נשמע שונה מאשר הקול שאתה רגיל אליו אם תשמע

אותו בהקלטה)

למשל גלי קול יכולים לעבור דרך מים, ואפילו טוב יותר מאשר באוויר (הבעיה היא שקצת

מסובך לדבר במים... אבל אם תשים רמקול במים זה ישמע יותר טוב מאשר באוויר)

פורסם

נ.ב

שמתם לב אגב שבכול סרטי המדע בדיוני שבו יש חלליות שטסות בחלל, כולן עושות רעשים מגניבים כשהן טסות. למרות שזה לא הגיוני, זה אפקט מגניב מידי בשביל לוותר עליו.

פורסם
  • מחבר
:xyxthumbs:
פורסם

נ.ב

שמתם לב אגב שבכול סרטי המדע בדיוני שבו יש חלליות שטסות בחלל, כולן עושות רעשים מגניבים כשהן טסות. למרות שזה לא הגיוני, זה אפקט מגניב מידי בשביל לוותר עליו.

אני בטוח ש- 99% מהאוכלוסיה לא שמה לב לזה :kopfpatsch:

פורסם

כמו שאמרו מקודם ולא אמרתי את זה בהסבר שלי.

גלי קול עוברים בסדר מוליכות הבא בצורה הכי טובה.. (מגרוע לנמוך)

אוויר

מים

ברזל

בגלל זה אם יצא לכם לראות סרטים ישנים בהם הייתה רכבת משא כבדה שהייתה במרחק כמה קילומטרים והגיבורים בסרט רצו לדעת אם אפשר לחצות ת'פסים הם הניחו ת'אוזן על הפסים- זו הסיבה.. ;)

פורסם

היו פה כמה דברים לא ברורים שנאמרו, אז הבהרה קלה - גלי קול נעים מהר יותר ככל שהחומר דרכו הם נעים הינו צפוף יותר.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שאם אני אכה על גוש ברזל אני אשמע יותר חזק מאשר על עץ סיבית?

פורסם

מסובך לדבר במים... אבל אם תשים רמקול במים זה ישמע יותר טוב מאשר באוויר)

אני הולך להטביע את ה X-230 שלי :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים