עבור לתוכן

המשטרה ניצלה את תמימותם של הצוללים שהתנדבו לחפש את רוז וסיכנה את חייהם

Featured Replies

פורסם

בתור תושב תל אביב,אני עסקתי שנים בשייט בקיאקים בירקון ,אולם לאחר שהבחנתי שאפילו השפמנונים התפגרו שם בהמוניהם החלטתי להפסיק לאלתר לאחר שהתייעצתי עם קרובת משפחה שעובדת בחברת מקורות ,שהזהירה אותי שבמצב שבו אפילו שפמנונים מתים אסור בשום ואופן להמשיך בשייט קיאקים מפני שאפילו רסס המים שנוצר תוך כדי החתירה במשוטים עלול לחדור לריאות ולגרום לנזקים מצטברים.

למי שלא מבין בנושא :

דגים מסוג שפמנונים הם דגים עמידים ביותר שמסוגלים לחיות במים שמזוהמים במי ביוב כך שכאשר הם מתים בהמוניהם הדבר מהווה אינדיקציה ברורה ומיידית שישנו במים זיהום חמור ביותר ומסכן חיים .

לרוב כששפמנונים מתים ,מדובר בזיהום של מתכות כבדות שגורמות לשורה ארוכה של נזקים לאיברים פנימיים של יצורים חיים ,כולל בני אדם (כליות ,כבד וכיוצא בזה ) .

גם אם החשיפה לא תגרום למוות מידי ,בטווח הארוך ישנו סיכוי גדול מאוד לפתח שורה של מחלות ובעיקר מחלות סרטן כמו סרטן הלוע ,הריאות ,העור ,סרטן הדם וסרטן בלוטות הלימפה.

אני נחרדתי לראות צוללים מתנדבים שיורדים למים הללו ושוהים בהם זמנים ארוכים וזאת ללא צורך אמיתי שהרי יש הודאה של הנאשם ברצח ועדויות נוספות שמחזקות את החשדות נגדו .

זה מוכיח שהלקח מהקישון לא נלמד עד הסוף אם בקלות דעת כזו מנצלים צוללים תמימים שרוצים לסייע ומסכנים את חייהם כאשר יש אלטרנטיבות שלא חושפות את הצוללים למים המזוהמים כמו חליפות אטומות לחלוטין ושימוש נרחב ברובוטים תת מימיים .

בתור אחד שצולל בעצמו, ברור לי כשמש ,שכל מי שצלל שם עם ציוד צלילה ספורטיבי רגיל, בלע כמויות מסוימות של מים, היות ולמעשה אין שום אפשרות להימנע מכך לחלוטין כאשר משתמשים בווסת רגיל (אותו חלק שמכניסים לפה) :

http://dugit.co.il/store/user/product.php?id=944&d_id=

יותר מאשר אני מצטער על רוז (שממילא כבר לא היה ניתן להצילה ) אני מצטער על כל אותם צוללים שככול הנראה חלק גדול מתוכם צפויים בזמן הקרוב לפתח מחלות קשות ולמות מוות איום נורא ומיותר לחלוטין .

אפילו חייל הים (שהתבקש על-ידי המשטרה לעזור בחיפושים) אחרי שבדק את מי הירקון סירב לשלוח את אנשיו לתוך הנהר המזוהם .

גם אם לא היו מוצאים לבסוף את אותו קיטבג אדום שהכיל את גופתה של רוז ,עדיין היה אפשר להכניס את זוג הפסיכופטים לכלא לשנים רבות , בעסקת טיעון.

אולי הם לא היו יושבים 30 שנה בכלא על רצח ,אלא רק 15 שנה על הריגה , אבל זה עדיף עשרות מונים על מוות מיותר ואכזרי הצפוי לעשרות אנשים טובים שרק רצו לעזור, מבלי שאף אחד מהמשטרה טרח לפחות להזהיר אותם מגודל הסכנה הצפויה להם.

פורסם

מחזק

בהתחלת החיפושים אפילו אמרו שיש רק חליפה אחת בארץ שהיא עמידה למים כמו בירקון.

טמטום לדעתי.

פורסם

למרות שאני מסכים איתך, אתה מגזים ברמות.

גם אני צולל, וברוב המוחלט של הצלילות לא קרה שנכנסו לי מים באופן ישיר לפה- עם וסת רגיל לחלוטין.

בנוסף, גם עם זיהום כבד של מתכות כבדות- לא חוטפים סרטן מצלילה אחת של שעה בבור הג'יפה הזה, בשביל לפתח גידול ממאיר או לחטוף זיהום מתכות כבדות מסכן חיים אתה צריך לעשות שם צלילות מצטברות, מה שלא בדיוק קרה במקרה הזה- תחלופת הצוללנים הייתה גבוהה מאוד. אני חותם לך שאף אחד מהצוללנים לא הולך לפתח שום דבר בזמן הקרוב. מה שכן- זה מעלה בצורה גדולה את הסיכוי למחלה מסוג זה בעתיד.

פורסם

המשטרה לא ניצלה תמימות של אף אחד.

זה שיש ציבור מטומטם זה בעיה שלו בלבד. כשיש שריפה אני לא רץ וקופץ ללהבות, כשמישהו מחוסר הכרה ולא נושם אני לא מבצע הנשמה כי אני לא מוסמך לכך כך גם אין שוב סיבה שצולל ספורטיבי עם חליפה רטובה ינסה לצלול בג'יפה של הירקון.

במיוחד אותו צולל מאצ'ו שיצא מהמים ואמר "עברנו את הקישון נעבור גם את זה" - נו מטומטם או מה?...

הנה כמה סיפורים מאנשים מקצוענים שהיו שם ויודעים על מה הם מדברים - http://www.tek-dive.com/phpforum/viewtopic.php?f=4&t=3194

פורסם

המשטרה לא ניצלה תמימות של אף אחד.

זה שיש ציבור מטומטם זה בעיה שלו בלבד. כשיש שריפה אני לא רץ וקופץ ללהבות, כשמישהו מחוסר הכרה ולא נושם אני לא מבצע הנשמה כי אני לא מוסמך לכך כך גם אין שוב סיבה שצולל ספורטיבי עם חליפה רטובה ינסה לצלול בג'יפה של הירקון.

במיוחד אותו צולל מאצ'ו שיצא מהמים ואמר "עברנו את הקישון נעבור גם את זה" - נו מטומטם או מה?...

הנה כמה סיפורים מאנשים מקצוענים שהיו שם ויודעים על מה הם מדברים - http://www.tek-dive.com/phpforum/viewtopic.php?f=4&t=3194

ציבור מטומטם?

לא ידעתי שאנשים טובים שנותנים מזמנם לעזור נקראים בימנו מטומטמים.

נכון אולי הם לא מוסמכים, אבל האשמה היא על המשטרה שנתנה להם אישור לחפש.

לא כולם מודעים לרמת החומציות במי הירקון .

פורסם

היו שם לא מעט צוללים מתנדבים ואני ממש בספק שהם לא שמעו את הסיפורים של הצוללים מהקישון - אם הסכנה הייתה חמורה כמו שאתה מציג אותה הם לא היו מתנדבים והיו מוצאים פתרונות אחרים.

פורסם

ציבור מטומטם?

לא ידעתי שאנשים טובים שנותנים מזמנם לעזור נקראים בימנו מטומטמים.

נכון אולי הם לא מוסמכים, אבל האשמה היא על המשטרה שנתנה להם אישור לחפש.

לא כולם מודעים לרמת החומציות במי הירקון .

עם כל הכבוד, יש משפט שאומר "רוצה לעזור? אל תפריע".

כשאתה לא מוסמך לעשות משהו, פשוט אל תעשה אותו כי רוב הסיכויים שתיפגע או תפגע במישהו גם אם זה לא בכוונה ורק כי רצית לעזור.

אני בספק שיש אנשים שלא מודעים לסכנות הירקון במיוחד אחרי אסון המכביה. לא על כל דבר צריך להיות שלט אזהרה, קצת היגיון בריא, קצת.

המשטרה ביקשה עזרה של צוללנים מקצוענים בחיפוש. היא לא יכולה לעצור כל אחד שרוצה לקפוץ למים עם שנורקל, במיוחד שגם לה אין הרבה מושגים בצלילה.

פורסם

לא ניצלו אף אחד ושום דבר, כמו שמרק פדר אמר בפורום של טק דייב הגיעו צוללים מקצועיים למקום עם חליפות יבשות (איזה מסכנים.. דרייסוט בחום הזה? זוועה)... מסכות על כל הפנים וכו' . אני לא בדיוק מבין בציוד לצלילות HAZMAT אבל הנקודה היא שזה אפשרי וזה גם נעשה, מי שמטורף מספיק כדי להיכנס לירקון עם ציוד סקובה רגיל.. פועל בעיקר משיקולים של אגו ולא שיקולים רציניים. אני חושב שהדיון מהפורום הטכני מסכם את הנקודה בצורה טובה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים