עבור לתוכן

דילמה קשה בנוגע לבחירת מסך

Featured Replies

פורסם

לפני שנתיים רכשתי ליום הולדת מסך Chimei 938D. באותה תקופה לא הבנתי הרבה במסכים, המחיר היה טוב ואם לומר את האמת המסך סבבה לגמרי. בחודשים האחרונים יש לי חשק לשדרג את המסך. אני רוצה מסך יותר גדול ואיכותי, שיהיה תחליף גם לטלוויזיה בחדר. לכן, הגודל הרצוי מעל 22", למרות שגם 22" בהחלט אפשרות טובה. פה התחילו הבעיות. תחום הביניים במסכים נכחד לחלוטין. זה או שאני קורע את הכיס (אבל ממש קורע) וקונה מסך איכותי או שאני רוכש זבל. אין אמצע. המצב כנראה לא ישתנה בעתיד הקרוב וטכנולוגיה חדשה (OLED) לא נראת אפילו באופק. (בקריאה ברשת מדברים על תחילת יצור המוני ב 2012 - 2013) עברתי על הדגמים האיכותיים, קראתי כתבות וביקורות. יש מספר אפשרויות.

בארץ:

Dell 2408WFP - המסך הנבחר בפורום.

Samsung 245T - ביקורת מאד טובה ב-Prad.de, עולה 800 ש"ח יותר מ-Dell, נמצא במספר מצומצם של חנויות בארץ, ככל הנראה ביבוא אפור. (תקנו אותי אם אני טועה)

Nec 2470WNX - המסך הכי יקר ברשימה, לא מצאתי ביקורות, לא יודע איך הוא בהשוואה למתחרים.

Eizo S2231W - המסך האיכותי היחיד ב-22", ביקורת מצויינת ב-Prad.de, עולה הרבה, כמו Dell.

זה מבחינת איכות. אם אני הולך על זבל המחירים יורדים לרצפה. האמת קטגוריה הזאת צריך לבחור את הרע במיעוטו. המסך המוביל, אם אינני טועה, הוא 2243BW. מסך 24" TN סביר לא מצאתי, המלצות יתקבלו בברכה.

בחו"ל:

יש מסך של חברה ג'נרית בשם DoubleSight בגודל 26", פאנל IPS, ב-600$. נגיד עם משלוח ומע"מ אני מביא אותו ב-3,000 ש"ח, שזה מחירו של ה-Dell בארץ. מסך איכותי, מקבל ביקורות מצויינות ברשת, אבל לקנות כזה מוצר מחו"ל זה רולטה רוסית. אם אקח את הסיכון אני יכול לקבל מסך מעולה או להפסיד הרבה מאד כסף, כי אם חס וחלילה המסך יגיע תקול אכלתי אותה.

עכשיו יש בעיה נוספת. על ה-19" הנוכחי לא הבנתי למה מתלוננים על עיוות של הצבעים בכל תזוזה של הראש, כנראה בגלל שעל מסך קטן הבעיה לא מורגשת. לפני מספר ימים התיישבתי מול 22" TN של אחי ופשוט הזדעזתי. כל תזוזה של הראש משנה את הגוונים. סיוט. במשחקים זה לא מורגש כלל, בסרטים גם לא כל כך, אבל בעבודה ברשת/מסמכים זה סיוט. אני לא רוצה ללכת על TN גדול ואחר כך להתאכזב.

המסך המומלץ הוא 2408WFP, אבל אני לא יודע... משהו מפחיד אותי במסך הזה. קודם כל Input lag מאיים ואני משחק הרבה ב-WOW, שנית ל-DELL יש איזה בעיה לייצר מסך טוב מניסיון ראשון. לדגם הקודם יצאו ארבע גרסאות, לחדש מדברים על גרסא חדשה. מפחיד. אני לא רוצה לקנות מסך ב-3,000 רק כדי לגלות שאחרי חודשיים הוציאו גרסה חדשה עם פחות בעיות מהדגם הנוכחי. 245T מושך יותר מהבחינה הזאת, ביקורות מצויינות, Input lag גבוה, אבל נמוך יותר מ-Dell ורבים שרכשו את Dell התאכזבו ועברו ל-245T. כנראה יש משהו במסך.

מצטער על החפירה, אבל אני מקווה שאתם רואים כמה אני שובר את הראש. יש לי חשק לתפשר על איזה TN ולגמור את הסיפור. אם יהיה לא משהו לפחות שילמתי 1,200 ש"ח, לא 3,000.

מה אתם אומרים? יש דגמים מומלצים שאני לא יודע עליהם?

תקציב עומד על 3,500 ש"ח פחות או יותר עם אפשרות לחריגה קטנה. שימושים יהיו בעיקר סרטים ומשחקים, אבל גם לא מעט גלישה ברשת ועבודה ב-Word. (אני מתחיל ללמוד באוניברסיטה השנה, בתקווה)

פורסם

מבין אותך, והייתי כמה חודשים בדילמה די דומה לשלך. אני גם לא מתלהב ממסכי ה-LCD הזולים ורציתי משהו נורמלי שישמש לי גם כטלויזיה בחדר. גם לא רציתי ממש TN בעיקר בגלל שינוי הצבעים בזויות שונות. ואני גם מחכה לטכנולוגיה טובה יותר שתהיה זולה ותהווה מסך טוב. בסוף לפני כשבועיים החלטתי על ללכת על האופצייה הזולה וקניתי מסך 22" TN, דגם ממוצע כיום בשוק, ועם מתאם TV BOX הוא משמש לי גם כטלויזיה. והשינוי צבעים בזויות - כמובן שיש. אבל רוב הזמן אני גם מול אינטרנט, מסמכים וטקסטים(גם מתחיל ללמוד באוניברסיטה באוקטובר, איפה אתה לומד, מחשבים?) - וזה לא ממש מורגש ומפריע - גם קצת בוידאו ומשחקים, בעיקר Pro Evolution Soccer. אז גם בתור אולי פיתרון זמני ל3-4-5 שנים עד שתהיה אופציה טובה יותר, בשבילי זה נראה פיתרון טוב.

פורסם

Chymes, ערוך את הכותרת ככה שתכיל את התקציב שלך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים