עבור לתוכן

מסוק קוברה התרסק בתאונת אימונים, שני אנשי הצוות נהרגו

Featured Replies

פורסם

מסוק קוברה התרסק בשדות עמק יזרעאל, ככל הנראה לאחר שהרוטור ("פרופלור") שלו ניתק ממנו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3594967,00.html

לאחר ההתרסקות נשמעו פיצוצים המעידים שהדלק ו/או התחמושת במסוק התפוצצו.

גם אם לא היה מתרחש פיצוץ, הסיכוי להנצל מתאונה כזאת הוא אפסי.

כולי תקווה שהמסוק השני שטס עם המסוק שהתרסק היה מספיק חכם כדי לנחות רחוק מהמסוק ולא להתקרב אליו מחשש לפיצוצים (שאכן ארעו).

פורסם

יופי, עוד מוות מיותר וטפשי.. למה כל המסוקים האלה נופלים בכלל? מה הם גברים כאילו?

פורסם

למה המסוקים האלה נופלים כל הזמן?

אולי כי זה מה שקורה כשממשיכים להשתמש במסוקים בני 40 שנה בערך... (41, אם נאמין ל-wiki)

פורסם
  • מחבר

מסוקי הקורבה אמינים מאוד, ומבצעים עבודה מצוינת.

למרות גילם המתקדם, עדיין מדובר במסוקים מתקדמים מאוד בעלי יכולות אדירות.

אסור לשכוח שמערך מסוקי הקרב הוא אחד החשובים בצה"ל, מכיוון שהוא משמש למטרות מגוונות וייחודיות הן בשגרה והן במלחמה.

פורסם

לא אמרתי שהם לא חשובים או שהם לא מבצעים מלא משימות מבצעיות (כי הם כן)

זה לא בדיוק נושא שצריך לדבר עליו באינטרנט ככה סתם, ולכן אני לא ארחיב

בנושא, אני רק אחזור ואגיד, שעם כל הכבוד לקוברות הותיקות (ויש כבוד), הגיל

בסופו של דבר עושה את שלו

פורסם
  • מחבר

"גורם בחיל האוויר אמר כי מדובר במסוק אמין מאוד."

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3594997,00.html

יש מסוקים ותיקים יותר בחיל והם עדיין בשירות מבצעי מלא.

אין מה לעשות, אין לך יותר מידי כסף לשפוך על מסוקים חדשים, לכן אתה חייב לתחזק בצורה טובה את הישנים.

אגב, בהשוואה למדינות האיזור ובכלל בעולם, כלי הטייס של חה"א מתוחזקים בצורה מעוררת קנאה.

פורסם

מסוקי הקורבה אמינים מאוד, ומבצעים עבודה מצוינת.

למרות גילם המתקדם, עדיין מדובר במסוקים מתקדמים מאוד בעלי יכולות אדירות.

אסור לשכוח שמערך מסוקי הקרב הוא אחד החשובים בצה"ל, מכיוון שהוא משמש למטרות מגוונות וייחודיות הן בשגרה והן במלחמה.

קוברההההההההההההההההה

פורסם

מה הקשר גם אם המסוק בן 200! הכל בחיל האויר מתוחזק וכל מערכות האויוניקה מוחלפות במערכות שיראליות שמפותחות על ידי רפאל ותע"ש...

בערך ב7 כשהייתי בעבודה חבר שלי קיבל טלפון והודיעו לו (משרת ברמת דוד), לא היה מצב שהם יצאו מזה בחיים כי המסוק המריא עם חימוש מלא.

פורסם

2 הבחורים למדו אצלי בביה"ס. :(

פורסם

אני מכיר כמה מהנדסי אווירונאוטיקה שעובדים בח"א, כפי שציינו מעלה, מטוסי ח"א מתוחזקים באופן מרשים (לתשומת לב הסוכנים האיראנים שקוראים הודעה זאת).

למרבה הצער מטוסי ומסוקי קרב מוטסים הרבה מאוד פעמים "על הקצה" מה שמוביל לתאונות ותקלות.

לאחרונה קראתי קצת על מטוסי קרב ישנים ונתקלתי בנתון מדהים

A less charitable name appeared, "The Flying Coffin" from the translation of the common German public name of Fliegender Sarg. The F-104 was also called Witwenmacher ("Widowmaker"), or Erdnagel ("ground nail") – the official military term for a tent peg.

110 טייסי לופטוופה נהרגו במטוסי F104 במהלך שנות השישים במשימות אימון והלופטוופה איבד כשליש מכלל צי המטוסים מדגם זה. אני מדבר על הלופטוופה ועל מטוס תוצרת ארה"ב, לא על חיל ההגנה האווירי של אבחזיה. רק שתבינו שמצבנו עוד טוב...

פורסם

אחד מהטייסים מהעיר שלי, ראש העין, כל המורות בבית ספר מכירות אותו משום מה .. :S המורה לאזרחות התחילה לבכות באמצע השיעור :'(

פורסם

אין מה לעשות, ככה זה שמעסיקים כל ילד בן 18 בחינם להיות אחראי על חיים של טייס בלי הכשרה מקצועית או משכורת ודרישת כשרון מסויים, זה ימשיך לקרות עוד הרבה. רב הציוד בחיל הוא כבר בן 30+ מה שמוסיף לסיכויים להתרסקות אם לא תקלה טכנית/אנוש.

פורסם

אני מסכים, מרבית החיילים שמתחזקים את אותם מכונות מעופפות הם ילדים בני 18 שעברו כמה חודשי הכשרה.

פורסם

זה לא אומר שהם לא יודעים תעבודה שלהם.

פורסם

אני מסכים, מרבית החיילים שמתחזקים את אותם מכונות מעופפות הם ילדים בני 18 שעברו כמה חודשי הכשרה.

ליתר דיוק, אלה ילדים בני 18 שלמדו בבתי הספר של חיל האויר לפחות 3 שנים ואחרי זה עברו את ההכשרה הדרושה.

וגם שתדע לך בהתחלה עד שאתה לא צובר נסיון, אסור לך לעשות כלום, ויש מספיק ראשי צוות שהם בקבע, ככה שאם אתה לא יודע איך הכל מתנהל אל תגיד סתם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים