עבור לתוכן

האם לחלק עיתונים ברכבת זאת עבודה שיש בה מן ההשפלה?

Featured Replies

פורסם

אני עובד בתור מחלק עיתונים ברכבת ואני מרגיש קצת מושפל עם זה.. למרות שאני יודע שאין בזה שום דבר שפל ויש עבודות יותר משפילות.

או שאולי זה בגלל שיש לי הסמכת טכנאי מחשבים ואני לא עושה איתה כלום כרגע אז המקור של מה שאני מרגיש מגיע מזה...

מה אתם חושבים?

פורסם

מה משפיל בזה? :\

דווקא נשמע עבודה על הכיפאק.. אין עבודה משפילה, כל עבודה מכבדת בעליה :)

פורסם
  • מחבר

תראה... העבודה עצמה נחמדה. אבל אתה כל הזמן צריך לעמוד ולחלק את העיתונים כאילו זה כמו רובוט. אין בזה משהו מועיל אחד חוץ מזה שצריך לכרות עצים בשביל להכין את העיתונים ההמוחזרים האלה. כאילו לפעמים זה קצת מרגיש מטופש.

גם מה שכן אני התרגלתי לעבוד בתוך משרד ולחברים שהיו לי בעבודה הקודמת. שעכשיו הכל בדיוק הפוך. אני עובד לבד בתחנה וגם בחוץ בחום של התחנה.

אפשר להגיד שאני עובד שם מחוסר רצון. אבל אין ברירה אני לומד שיעורי נהיגה שזוללים לי את הכסף. ככה שכל שקל יהיה טוב בשבילי...

פורסם

אז הבעיה שלך היא לא שהעבודה משפילה אותך, אלא שאתה סתם שונא אותה :silly:

או שתחפש עבודה אחרת, או שתשרוד עוד קצת.. זו עבודה זמנית הרי לא?..

When you go through hell - just keep going :)

פורסם
  • מחבר

כן. יש מצב. עכשיו אני אפרט קצת...

העבודה היא במשמרות יש משמרת בוקר מ6 וחצי עד 10 וחצי ויש משמרת ערב מ3 עד 6. בהתחלה עבדתי במשמרת בוקר וזה לא הסתדר לי כי קשה לי מאוד לקום בבוקר וגם אחר כך כל היום משתבש לי משום מה אם אני קם בשעה כזאת. אז אמרתי לאחראי שאני רוצה רק אחרי צהריים. הוא הסכים.

עבדתי גם לפני כמה חודשים בעיתונים ואז עזבתי לטובת עבודה במקצוע שלי. אבל לא הסתדר שמה בגלל סיבות אחרות אז חזרתי בלית ברירה לעיתונים.

אני במקביל עושה גם שיעורי נהיגה ככה שלעבוד חצי משרה זה מסתדר לי מבין?

מה שכן הוא מנסה להיות נחמד אליי ולתת לי שעה או שעה שם וידעתי שיש לזה סיבה כלשהיא ולא סתם מתוך טוב לב. אז היום הוא התקשר אליי ואמר לי אם אני יכול לבוא לעבוד ביום ראשון בבוקר. אמרתי לו בהתחלה ממש בהיסוס שכן. אחרי שעה התקשרתי אליו אמרתי לו שאני לא יכול כי אני לא אהיה בבית בשבת. ואני אחזור רק בראשון בבוקר. את האמת שזה לא נכון פשוט אני ממש ממש אבל ממש לא אוהב לעבוד בבוקר. אז הוא התבאס ואמר מה אני נותן לך דברים ועוזר לך אתה לא יכול לתת בחזרה... איפשהוא הוא צודק. אבל בכל זאת אני בלית ברירה שם ולא טוב לי. מה לעשות :nixweiss:

זהו לגבי עבודה אחרת.. קשה מאוד למצוא עבודה בחצי משרה משהו טוב. הכוונה לא פיזית. בגלל זה אני תקוע לבנתיים.

סליחה על החפירה ידידי פשוט.. יש הרבה על מה לספר :)

פורסם

סליחה על הגסות,

אבל בן כמה אתה?

פורסם
  • מחבר

אני בן 21. וזה בסדר.

תראה גם אולי אתה מבין שאני מפונק או משהו אבל זה לא נכון כי... אין לי בעיה לקום בבוקר ולעבוד ולהתחיל את היום בשעה מוקדמת מהרגיל.

אבל כשאתה עושה משהו בלית ברירה ואתה כל פעם אומר לעצמך אין לי כוח לעבוד יותר בעבודה הזאת זה משפיע עליך מתישהוא. גם אחרי שהתרגלתי לעבוד שנה שלמה בחברה מסודרת ואז זרקו את כל החבר'ה שעבדתי איתם זה קשה מאוד לקום על הרגליים לפעמים ולחפש עבודה.

פורסם

אבל מה לעשות, אי אפשר לחיות מאוויר, צריך כסף בשביל להתקיים...

אלא אם כן יש לך חסכונות ואתה יכול להרשות לעצמך לחיות ללא עבודה עד שתמצא משהו שימצא חן בעיניך,

במידה ואין לך, אתה חייב לעבוד גם בעבודה הכי גרועה ותוך כדי לחפש עבודה שתתאים לך.

ולא היית אמור להיות בצבא לפני שנה?

פורסם

ולא היית אמור להיות בצבא לפני שנה?

מה זה משנה? ואם הוא השתמט אז זה מגיע לו / אתה לא תנסה לעזור לו?

לפותח האשכול , אתה טוען שאתה לא מפונק , אבל לדעתי אתה כן. אתה יכול לקום ? תקום תעבוד. אתה לא בן 15 , אני מתאר לעצמי שיש לך הוצאות חוץ משיעורי נהיגה , ואם אני מצליח לממן לעצמי את השיעורים בזמן י"ב (עובד בערב) אז אני מאמין שאתה (בן אדם שיש לו את כול היום) יכול למצוא עבודה שחורה (מבחינת מה שאתה עושה) במידה דומה שתרוויח בה יותר כסף. אולי לא תיהיה מרוצה אבל לפחות סוף החודש ישאר לך משהו.

גם אני כרגע , עובד כבר עם פחות רצון. מקצצים לי את השעות שבהם אני עובד, אני עובד כשוטף כלים / עוזר טבח כשאני יכול כבר להיות טבח. ולפעמים הבוס מציק , ולפעמים הטבח מציק ולפעמים אין לך כוח בכלל לקום לביתספר - אבל אתה קם , ואחריו אין לך כוח לעבוד , אבל אתה עובד.

אתה לעומת זאת עובד בעבודה של שלוש-ארבע שעות , בין אם זה בבוקר או בצהריים, ואתה מתלונן על זה שקשה לך לקום מוקדם יותר כדי פעם בכמה זמן לעשות משמרת בוקר.

בקיצור , תפוס את עצמך בידיים , תעבוד טיפה בוקר , תמצא אולי עבודה שונה , ותהנה טיפה.

פורסם

"מה זה משנה? ואם הוא השתמט אז זה מגיע לו / אתה לא תנסה לעזור לו?"

כן. אם הוא השתמט אז מגיע לו ואני אישית לא הייתי רוצה לעזור לו.

בהנחה שהוא לא, אני רק אגיד שלהיות ספקן ובררן לגבי עבודות משתלם. אם יש לך אפילו קצת כסף בצד כדאי לך לחיות עליו ולחפש עבודה טובה ומספקת. קצת מאמץ אינטנסיבי ותמצא לך אחלה עבודה.

פורסם
  • מחבר

טוב בגלל כל ההתלהמות פה על נושא הצבא אז אני יכול להגיד שעשיתי שירות לאומי שנה אחת. ואני חושב שעשיתי עבודת קודש. הייתי עוזר לשרת בבית ספר תיכון אדם זקן שהייתי לו לעזר בבית ספר.

"לפותח האשכול , אתה טוען שאתה לא מפונק , אבל לדעתי אתה כן. אתה יכול לקום ? תקום תעבוד. אתה לא בן 15"

זה לא שאני מפונק. פשוט פסיכולוגית אצלי בראש אני לא יכול לעבוד בעבודה הזאת בבוקר. בנתיים בשביל להתגלגל עד סיום השיעורי נהיגה יש לי קצת מרווח מזומנים.

הציעו לי כבר עבודות במקצוע שלי וגם דברים נחמדים אחרים אבל הם תופסים לי את כל השעות שאני יכול לעשות בהם נהיגה. ושוב אתם שוכחים דבר חשוב שאמרתי. אני אחרי פיטורים של עבודה מסודרת בחברה. הבום הזה של לרדת ולחלק עיתונים זה קצת קשה עליי...

אולי אני גם שוגה בחשיבה שלי ואני עלול ללמוד לקח אחר כך על בשרי. אבל אני משתדל להיות מאוזן עם החיים שלי. אני לא רוצה לעבוד בעבודה קשה ואחר כך להישבר ולהודיע שאני לא מגיע. אני רוצה ללכת על בטוח. ניסיתי המון עבודות גם פיזיות גם לא פיזיות והיו לי הצלחות בעבודות פשוט המזל כנראה לא האיר לי פנים ופוטרתי מהעבודות הטובות שהייתי בהם. בכל אופן תודה רבה לכם פה על העזרה התמיכה וההבנה.

פורסם

אין שום דבר משפיל, אני רואה אצלנו בתחנות רכבת מחלקי עיתונים חינמיים כאלה...

ואגב, בבוקר/צהריים אתה עובד, בשאר הזמן אתה יכול ללכת, לעשות קורות חיים ולהתחיל עבודה שמכניסה יותר כסף, או לחלופין עבודה משרדית אם אתה אוהב את זה.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

קורות חיים אני מפיץ בלי להפסיק. אבל שוב. עבודה עם הרבה שעות לא תתאים לי לשיעורי נהיגה... לכן אני מחפש משהו עם פחות שעות ולנסות להסתדר עם מה שיש.

בצהריים בעיתונים אין לי בעיה לעבוד. אבל עוד כמה זמן זה ימשיך אין לי מושג... האחראי שלי אמר שהעיתון של הערב לא יחזיק הרבה זמן.

העיקר שאני יעבור כבר את השיעורי נהיגה והטסט ויהיה לי את הרישיון ביד. יותר מזה אני לא מבקש יותר.

פורסם

אחרי שראתי את כל התארד, אני שואל...

נו! אז מה אתה רוצה??? שירחמו עליך???

אתה רוצה לעבוד? תעבוד!

אתה לא רוצה לעבוד?! אל תעבוד!

אני 3 שנים תורם מהחיים שלי שכדי איזה מטוס לא יתרסק לך על עזריאלי בזמן שאתה אוכל שם..

אני קם כל יום ב 5:30 וחוזר הביתה ב 18:30 ומקבל 350 שקל

ואתה בוכה?

פורסם

מסכים.

אני לא מבין מה אתה רוצה.

רוצה עבודה- תעבוד. לא רוצה- אל תעבוד. :nixweiss:

לחלק עיתונים זו לא השפלה ולא כלום. להיות עצלן ובכיין זו השפלה.

בן אדם צריך לעשות מה שהוא צריך לעשות.

ואני לא מבין מה הקטע של השיעורי נהיגה, אתה מדבר כאילו אלו לימודים אקדמאים. כולה לוקחים שיעור או שיעור כפול איזה שלוש-ארבע פעמיים בשבוע ובדר"כ השעות דיי גמישות. זה בין 4 ל 8 שעות בשבוע- זה ממש לא הרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים