עבור לתוכן

קריאה בקלפים ומה שמסביב.

Featured Replies

פורסם

אוקיי, ת'רד בנושא עוד לא פתחו כאן. (ותאמינו לי, הרצתי חיפוש על הדבר הזה)

מה דעתכם על קריאה בקלפי טארוט וכל מה שמסביב?

יש כאן מישהו שקורא? מה דעתכם בכלל על הנושא?

(ואני מבקש, כל הציניים והאנטי למינהם- תביעו את דעתכם בכיף רק תעזרו לשמור על דיון תרבותי שלא יגרר לספאם ולנעילה בסופו של דבר.)

בכל אופן, אני אישית הייתי די אנטי בנושא בעבר הרחוק, (זה התנגש לי חזק עם ההיגיון)

עד שהחלטתי לנסות לבדוק אותם באובייקטיביות ואפשר לומר שמאז כל הדעה שלי על הקלפים האלו השתנתה בהיפוך של 180 מעלות.

התחלתי ללמוד את הקריאה בהם (סתם כזה חפיפי, לא קורסים והכל) והם עזרו לי המון עם בעיות כלשהן עד היום.

ואני חייב לומר שלקלפים האלו יש דיוק שבחלק מהמקרים גבוהה יותר משלי בנוגע לעצמי\לעבר שלי\הווה שלי.

(על העתיד אני לא שואל כמעט, מהסיבה שאני לא מאמין שאפשר לנבא את העתיד איתם מהסיבה הפשוטה שהעתיד לא קבוע, הוא תמיד משתנה לפי ההווה.)

הדעה הרווחת וההגיונית על איך שחתיכות פלסטיק מסוגלות לספק תשובות לבנאדם ולדעת את העבר\ההווה ואת הנסתר שלו היא שהתשובה לא מגיעה מהקלפים עצמם,

אלא מגיעה מכוחות עליונים כלשהם ומועברת דרך הקלפים, אותה אפשר להבין לפי הסיפור בכל קלף וקלף (לרוב לפי שילוב של 3 עד 6 קלפים בכדי להרכיב סיטואציה שלמה אחת) את התשובה.

ובקיצור, דיברתי מספיק. עכשיו תורכם לדבר. :P

פורסם

לדעתי הכל בולשיט, ועוד המצאה של האדם לעשות כסף קל על חשבון אנשים מפגרים.

פורסם

בסיס בקטע יש לי (מכיר כמה אנשים שמעסקים מזה). אני לא סומך על זה, אבל לא שולל שזה קיים, עד שיביאו הוכחה לכאן או לכאן (מה שלא יקרה...).

קלפי טארוט נחשב עיסוק בכוחות אומנם עליונים, אבל 'טמאים'. כמו כן גם העלאה באוב (העלאת נשמה שמדברת דרך המעלה).

המקביל ה'טהור' של אלו הוא "תקשור". תקשור עם 'מדריך רוחני' שקיים לכל אדם, עם 'נפש תאומה' או עם נשמות (תקשור ולא אוב).

מעבר לזה, אני לא יכול (ויודע) להרחיב יותר. אני יכול לברר על שם של מתקשר אם תרצה להרחיב את הנושא דרך גוגל.

פורסם

כשאמא שלי באה להתחתן, היא הלכה עם חברה לזקנה האזורית שקוראת בקלפים, ושילמה לה כמות מכובדת בגלל השם.

היא אמרה שהיא תתגרש מבעלה הראשון, וילדים יהיו לה מבעלה השני.

בדרך פלא אני פה :cool2:

פורסם

בדיקת DNA, רק בשביל להיות בטוח...

פורסם

לדעתי אילו שטויות שלא אומרות כלום.

בנוגע למי שזה אומר שהוא חווה שזה נכון אני אביא מקרה דומה:

לפני שנים רבות נעשה ניסוי. בניסוי נלקחה קבוצה מסויימת של אנשים, ולכל אחד נתנו את ההורוסקופ שלו לאותו חודש.ההורוסקופ היה מזויף, ולמרות זאת אחוזים גבוהים מאוד(אני חושב 70-90) אמרו כעבור חודש שההורוסקופ תאם את החודש שעבר עליהם.

אם תרצה ותנסה להאמין במשהו תצליח להאמין בכךולראות את זה כנכון.

פורסם

בדיקת DNA, רק בשביל להיות בטוח...

כן תמיד חשבתי שאני דומה יותר מידי לחלבן

פורסם

לא מאמין בזה (או בקריאה בקפה, כף יד, פיקסלים שרופים וסמוחטות על המדרכה)

בעצם, אני לא מבין איך מישהו עם קצת היגיון בקודקודו יכול להאמין בכאלה דברים...

מזכיר לי שרק אתמול אח שלי הקריא לי (בתור שעשוע) את ההורוסקופ שלי מעיתון כלשהו

ואמרתי לו שזה לא הגיוני, כי זה שונה לחלוטין ממה שהיה כתוב בהורוסקופ של עיתון אחר...

ואם כבר בהורוסקופ אנו עוסקים, כמה כבר הכוכבים זזים כל יום שיום אחד אפשר לזכות בלוטו

ולמחרת למות? לא מובן לי כל העסק...

אבל אין על ההומוסקופ של בלייזר...

פורסם
  • מחבר

לדעתי הכל בולשיט' date=' ועוד המצאה של האדם לעשות כסף קל על חשבון אנשים מפגרים.

[/quote']

הקלפים האלו הגיעו מתקופה שאנשים השתמשו בקלפים האלו בינם לבין עצמם, בעיקר.

יותר נכון, שימוש בקלפים האלו היה מקובל במשפחות מלוכה למינהן.

בסיס בקטע יש לי (מכיר כמה אנשים שמעסקים מזה). אני לא סומך על זה, אבל לא שולל שזה קיים, עד שיביאו הוכחה לכאן או לכאן (מה שלא יקרה...).

גם אני די בדעה שלך, רק שאני ראיתי קצת יותר הוכחות שהעלו בי את האמון בקלפים האלו.

בוא נגיד שהוכחות שלא כל כך יכולתי להפריך עם ההיגיון, יותר מדי בשביל צירופי מקרים.

כשאמא שלי באה להתחתן' date=' היא הלכה עם חברה לזקנה האזורית שקוראת בקלפים, ושילמה לה כמות מכובדת בגלל השם.

היא אמרה שהיא תתגרש מבעלה הראשון, וילדים יהיו לה מבעלה השני.

בדרך פלא אני פה :cool2:

[/quote']

כי הקוראת שאמא שלך הלכה אליה היא דמיקולו.

הקלפים משמשים לייעוץ, הערכה של דברים במקרה הכי רחוק- לא ניבוי עתיד.

כמו שאמרתי, העתיד נקבע לפי כל צעד בהווה כך שהעתיד משתנה בכל שניה ושניה.

לדעתי אילו שטויות שלא אומרות כלום.

בנוגע למי שזה אומר שהוא חווה שזה נכון אני אביא מקרה דומה:

לפני שנים רבות נעשה ניסוי. בניסוי נלקחה קבוצה מסויימת של אנשים, ולכל אחד נתנו את ההורוסקופ שלו לאותו חודש.ההורוסקופ היה מזויף, ולמרות זאת אחוזים גבוהים מאוד(אני חושב 70-90) אמרו כעבור חודש שההורוסקופ תאם את החודש שעבר עליהם.

אם תרצה ותנסה להאמין במשהו תצליח להאמין בכךולראות את זה כנכון.

יש די הרבה הבדל בין אסטרולוגיה לבין טארוט. (למרות שתוכל למצוא אסטרולוגיה גם בקלפים)

אני מאמין ששמץ כלשהו מהאסטרולוגיה קיים, משמע שכל מי שנולד בתאריך מסויים יכול (אבל לא חייב, לדעתי לפחות) לקבל תכונות אופייניות.

מעבר לזה- נאדה, אי אפשר לחזות את העתיד, גם הקלפים עצמם לא עושים את זה כמו שאמרתי.

פורסם

מנבאי עתידות ורואים בנסתר, החל מבעלות האוב והאורקלים של ימי קדם, המשך במיסטיקנים של ימי הביניים (נוסטרדמוס כדוגמא מייצגת) ועד הטיפוסים "הרוחניים" עם "העין השלישית" של ימינו (מי אמר זריף ולא קיבל?) כולם חולקים את אותה התכונה.

כל אותם טיפוסים תמיד נותנים עיצות/נבואות שניתן לפענח בכמה דרכים, הם נשארים מעורפלים מעט באופן מכוון, משאירים פתח קטן למילוט ונעזרים בהרבה מאוד מניפולציות פסיכולוגיות. באופן כזה, הם תמיד "צודקים".

פורסם

כמו שכבר נאמר כאן,אם תאמין בזה,זה באמת יתגשם.

על אותו המשקל אתה יכול להתחיל לקרוא בפיקסלים שרופים-תגיד לאנשים שיקנו מסכים ואם הם קיבלו פיקסל שחור אחד זה אומר שתהיה להם שנה רעה

2 בנפרד מישהו מהמשפחה ימות

2 ביחד -תאונה

ולחרטט עוד דברים ותראה שזה יעבוד

פורסם

אחלה.

גם אני די בדעה שלך, רק שאני ראיתי קצת יותר הוכחות שהעלו בי את האמון בקלפים האלו.

בוא נגיד שהוכחות שלא כל כך יכולתי להפריך עם ההיגיון, יותר מדי בשביל צירופי מקרים.

הוכחות? או סיפורים של מישהו ששמע ממישהו?

(בלי להעליב) אתה יודע מה זו הוכחה?

פורסם
  • מחבר

אחלה.

הוכחות? או סיפורים של מישהו ששמע ממישהו?

(בלי להעליב) אתה יודע מה זו הוכחה?

שום סיפורים ושום נעליים, מקרים פרטיים שלי. אני בחיים לא מסתמך על סיפורים ומילים של אנשים, אני בודק כל דבר ודבר.

דברים שבשום דרך אני לא מוצא אפשרות שמתוך 78 קלפים יצא תרחיש כל כך מדוייק (ולפי פירוש של כל קלף וקלף).

תגליות מוקדמות (בהווה ובעבר) שגיליתי בעזרת הקלפים שהתבררו כנכונים אחר כך, למרבה (ולחלוטין למרבה) הפלא.

אני אתן דוגמה-

נניח שאני בחור בן 25, מאושר, מאורס ובדרכי להתחתן.

אני עושה קריאה רחבה בקלפים האלו על הזוגיות החדשה, שבין היתר מציגה לי עמדות כגון- מה מצבי כרגע, מה הרגשתי כרגע, ומה עברי בנושא.

במצב שהקשר בין התשובה לבין מה שיצא בקלפים הוא מקרי לגמרי-

יכול להווצר מצב שבעמדת "מה מצבי כרגע?" אקבל קלף שמייצג מצב קשה, מסכנות ופסימיות בנוגע להמשך, כשבעצם אני בחור מאושר שהולך להנשא לזו שאני רוצה לחיות איתה כל החיים. ובעמדת "מה הרגשתי כרגע?" יכול לצאת קלף שמסמל אכזבה, הרגשה רעה, כשבעצם אין מאושר ממני, מסיבות ברורות.

ובעמדת העבר הקרוב שלי עלול לצאת קלף שמייצג עזיבה של קשר ישן וחיפוש אחר סטוצים כשבעצם עברי הוא ההפך.

אך בחיים לא יצא לי להתקל במקרה בסגנון, הכל תאם. במצב הפוך, יכול להווצר בלאגן בין סיטואציות הקלפים ולהתרחק לחלוטין מהאמת.

מכאן מסקנתי.

genia, זה הגיוני אבל אני יכול להפריך גם את זה מהסיבה הפשוטה ששוב, הקלפים בעיקרם מייעצים, לא מנבאים דברים.

כך שלמשל אם הם מספרים לי דבר או שניים על המתרחש מאחורי הגב בהווה שלי (או מחוץ לתודעה שלי) ועל הקורה בעבר שלי, זה דבר שכבר קרה ולא ניתן לשנותו.

מקווה שהייתי ברור.

פורסם

מנבאי עתידות ורואים בנסתר, החל מבעלות האוב והאורקלים של ימי קדם, המשך במיסטיקנים של ימי הביניים (נוסטרדמוס כדוגמא מייצגת) ועד הטיפוסים "הרוחניים" עם "העין השלישית" של ימינו (מי אמר זריף ולא קיבל?) כולם חולקים את אותה התכונה.

כל אותם טיפוסים תמיד נותנים עיצות/נבואות שניתן לפענח בכמה דרכים, הם נשארים מעורפלים מעט באופן מכוון, משאירים פתח קטן למילוט ונעזרים בהרבה מאוד מניפולציות פסיכולוגיות. באופן כזה, הם תמיד "צודקים".

+1

הם מדברים בצורה מעורפלת שיכולה להשתמע לשתי פנים, בדיוק כמו התנך. שאפשר למצוא בו מה שרק תרצה, הכל מהכל.

פורסם

כמו שכבר נאמר כאן,אם תאמין בזה,זה באמת יתגשם.

על אותו המשקל אתה יכול להתחיל לקרוא בפיקסלים שרופים-תגיד לאנשים שיקנו מסכים ואם הם קיבלו פיקסל שחור אחד זה אומר שתהיה להם שנה רעה

2 בנפרד מישהו מהמשפחה ימות

2 ביחד -תאונה

ולחרטט עוד דברים ותראה שזה יעבוד

היי היי

לפחות תיתן קרדיט למי שהציע את הרעיון...

ואני מסכים עם אלה שאמרו שאפשר לפרש את זה ביותר מדרך אחת, ולכן הם תמיד צודקים, פשוט כי הם לא טועים

(כי הם למעשה לא אומרים כלום...). למשל ניקח את ההורוסקופ של מזל גדי מעיתון כלשהו של היום:

"הרפו את המתח היומיומי המצטבר. השאירו את החגיגות לסוף השבוע ובנתיים התמקדו בעבודה. אם אתם מוצאים שהשגרה

והמסגרת לוחצות עליכם יותר מדי, קחו לעצמכם פסק זמן שיאפשר לכם להתאושש"

לא כתוב כאן כלום... וגדי פשוט נמצא ראשון ברשימה בעיתון שיש לי כאן, זה לא שבכוונה לקחתי את המזל שניבאו לו את

השטות הכי גדולה להיום

בעצם מה שכתוב שם זהה לחלוטין למשהו שאפשר למצוא באיזה עוגיית מזל סינית (כנ"ל מזל טלה [שזה המזל שלי :)] שאין לי

זמן לצטט אותו) ולא שום נבואה או משהו כזה. בשביל זה לא צריך הורוסקופ, סתם פסיכולוגיה בשקל תשעים (+גלידה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים