עבור לתוכן

הצעה למסך לעיצוב גרפי - 1500 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי חבר'ה!

פירסמתי אתמול שאני צריכה מפרט מחשב לחברה שלי שמתחילה ללמוד עיצוב גרפי.

הציעו לי לפתוח תרד פה ולשאול איזה מסך מומלץ לעבודה מסוג כזה על המחשב.

אני מתארת לעצמי שהעבודה היא רבה מול המחשב ולכן צריך מסך איכותי אבל בגבול התקציב.

היא רוצה מסך 19', אתם חושבים שזה מספיק?

העדפה לסמסונג, אבל אם יש מסכים טובים מהם לעיצוב גרפי, נשמח לשמוע גם :)

תודה על העזרה מראש :xyxthumbs:

מורן

פורסם

אני לא מומחה במסכים, בוודאי שלא מסכים לעבודה מקצועית - אבל התקציב שלך מאוד דוחק. יש מסכי 19 מצויינים לשימוש ביתי גם ב1100, אבל כולם TN ולפיכך לא בדיוק מתאימים לעבודה מקצועית מבחינת דיוק צבעים, בעיות ניגודיות וכו'.

פורסם

אכן כמו שאמר vic07 יש בעיה עם התקציב, אבל בפער לא גדול של 120 שקלים אפשר לקנות SAMSUNG 971P שהוא המינימום למסך LCD שמותאם לעיצוב גרפי:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelID=469017

אין בכלל מסך מתאים לגרפיקה עם דיוק צבעים מספיק טוב במחיר יותר נמוך ממנו למעט המסך הבא, במידה וניתן בכלל להשיגו:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=712198

בחריגה של 500 שקלים מהתקציב מסך 20" לא-רחב כגון HP LP2065 עשוי להיות טוב ממנו בדיוק בצבעים ויתרונו העיקרי הוא בתוספת שטח עבודה (46% יותר מזה של 19"). אולם אם עיקר העבודה הוא עם תמונות, שהן עד רזולוציה של 800X600, יהיה יותר נוח לערוך אותן ב-19".

פורסם

לא חשבתי שעוד אראה פה מישהו ממליץ על מסכי CRT :)

פורסם
  • מחבר

לא חשבתי שעוד אראה פה מישהו ממליץ על מסכי CRT :)

כן, גם אני לא ;D

פורסם

תחסוך ותביא EIZO 1932

פורסם

מסכי TN לעולם לא יתנו אותה איכות צבע ודיוק כמו CRT ממוצע. יש להם עומק צבע של 6bit והם מזייפים צבעים חד וחלק.

אפילו ה-LG T710BH, שלא היה מסך איכותי כמו SONY טריניטרון (אך יותר טוב מ-CRT פלטרון שטוח לחלוטין של LG) הציג צבעים יותר אמינים ממסכי TN עם אחידות תאורה טובה משמעותית.

בקשר ל- EIZO S1932SE: הוא מסך מעולה (וקודמו ה-S1931, שאני עובד איתו לפעמים, הרשים יותר מה-T710BH). רלוונטי רק במקרה שלא יימצא 971P או שיש דרישה עבור משחקים מהירים/עבודה עם שני מחשבים לסירוגין (יש לו VGA ו-DVI בזמן שלסמסונג רק DVI יחיד).

פורסם
  • מחבר

תודה על המידע :)

אני אגיד לה כל מה שרשמתם פה והיא תחליט מה היא רוצה.

תודה לכולכם! :yelclap:

פורסם

כן ה1932 החליף את ה1931

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים