עבור לתוכן

המלצות בנוגע לספרים - תואר ראשון בהנדסה.

Featured Replies

פורסם

קודם כל, אציין שההמלצה שלי תהיה כנראה לא רלוונטית- כי לדעתי מומלץ מאוד להשתמש אך ורק בספרים שנמאים בסילבוס של המרצה שמלמד אותך.

אבל אם אתה מתעקש- שיהיה.

בחדו"א אני השתמשתי ב Thomas' Calculus. לדעתי הספר מאוד נוח לקריאה (זה לא קל לקרוא ספרים כאלה באנגלית- ויש לי 150 בפסיכו' באנגלית) ומסביר דיי טוב את הנושאים השונים. לא תמיד הוא מתעמק בהוכחות (חלק מהן נמצאות בסוף הספר כנספחים)- כנהוג בלימודי המת' בהנדסה (עם זאת הספר בהחלט לא שטחי, ממש ממש לא). בעקרון אני יודע שזה אחד הספרים הכי נפוצים בארה"ב ללימודי הנדסה.

מצד שני, אפשר לקחת בחשבון את זה שעשיתי את חדו"א 1 פעמיים וכנראה שהיום נכשלתי במועד ב' בחדו"א 2 (כלומר נכשלתי בקורס).

אז אולי הוא לא כזה טוב. :lol:

בפיזיקה (1+2, לא יודע לגבי פיזיקה מתקדמת), מנסיוני, אין ספר שהוא ממש טוב. האמת? הכי טוב להשתמש בספרים של יורם אשל ב REFERENCE לדברים בסיסיים ואת השאר לקחת מההרצאות.

זה תחום שבו יכולים להסביר ולגשת לדברים בצורה דיי שונה ולכן בו כן מומלץ מאוד ללכת על ספר שבסילבוס.

בגדול, ספרים מומלצים הם Serway - Physics For Scientists And Engineers והספרים השונים של RESNICK.

אני יכול להעיד על כל שברשותי הספר UNIVERSITY PHYSICS של YOUNG& FREEDMAN ובתכל"ס, הוא כמעט ולא עזר לי (הספר דיי דומה לספר של סרווי).

פיזיקה הוא נושא שתלוי בצורה אדירה בתרגול. לקרוא את התיאוריה זה כמעט ולא עוזר בלי הרבה תרגילים עם פתרונות מלאים- ואת זה פשוט אין ברוב הספרים.

עוד עצה:

אני גיליתי שספרים באנגלית (משומשים כמובן) אפשר להזמין דיי בזול מפה: www.alibris.com.

יש שם הכל דיי בזול והמשלוח זול גם. מה שכן- המשלוח הזול שלהם לוקח לפחות חודש, קח את זה בחשבון (אני נגיד הזמנתי עכשיו את הכרך השני של CALCULUS - כלומר הכרך של חדו"א 2, והוא הגיע אחרי הבחינה. :lol:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים