עבור לתוכן

איך גורמים למחשב לבצע פעולות פיזיות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם, יש לי שאלה.

רציתי לדעת איך אפשר לגרום למחשב לבצע פעולות כמו הדלקת אור, בעזרת מכשיר או משהו.

ואל תגידו לי רק שם של המכשיר, אם תוכלו לפרט זה יעזור לי הרבה יותר.

בנוסף אפשר לעשות זה גם פעולות קולויות או שזה כבר מסובך מאוד? (אגב מחיאת כף זה מספיק מבחינתי..)

תודה לכם! :hi:

פורסם

מחיאת כף? איך אתה חושב שהוא יעשה דבר כזה, יצמיח ידיים?

פורסם

הוא התכוון שהוא ימחא כף בישביל שמשהו מסוים יעבוד

המחשב יעשה את הפעולות שהוא יכול דרך הוראה של הבחור

אמממ מסובך מאוד ולא ממש התחום שלי

מאוד יקר בכללי...

פורסם
  • מחבר

אממ, אני יודע שיש תוכנה שעושה משהו במחשב ה=עצמו לדוגמא פותחת אינטרנט כשאתה מוחא כף, אבל השאלה זה איך גורמים לזה להשפיע על משהו.

ואם יש דרך זולה כי אני לא רוצה להשקיע בזה סכום רציני...

פורסם

אכן יש תוכנה שמבצעת פעולות במחשב ע"י מחיאת כפיים. ואתה קובע מספר מחיאות כף לכל תוכנה.

ליתר פרטים תיצור קשר בפרטי...

פורסם

קיימת אפשרות לחבר ליציאה הפרללית (LPT) ממסרים וע"י תוכנה לשלוט בהפעלתם.

צריך טיפה ידע באלקטרוניקה בכדי להרכב את האלמנט הנ"ל.

כתבתי תוכנה שכזו לפני מספר שנים שהמטרה שלה היתה להפעיל נורות LED, אם תיצור קשר בפרטי אחפש ואשלח.

פורסם

יש כזאת תוכנה בוסיטה קוראים לה speach משהו .. שזה בעצם : אתה צריך מיקרופון/אוזניה עם מיקרופון בשביל זה.. המחשב קולט את מה שאתה אומר ומבצע.. לדוגמא: " פתח FIREFOX " וזה פותח.. " CLOSE THAT " וזה סוגר את התכונה/אינטרנט שאתה משתמש בו עכשיו.. אני וחבר שלי השתמשנו בזה וזה עובד מעולה וזה בן זונה אחי!!

פורסם
  • מחבר

יש כזאת תוכנה בוסיטה קוראים לה speach משהו .. שזה בעצם : אתה צריך מיקרופון/אוזניה עם מיקרופון בשביל זה.. המחשב קולט את מה שאתה אומר ומבצע.. לדוגמא: " פתח FIREFOX " וזה פותח.. " CLOSE THAT " וזה סוגר את התכונה/אינטרנט שאתה משתמש בו עכשיו.. אני וחבר שלי השתמשנו בזה וזה עובד מעולה וזה בן זונה אחי!!

לא עוזר לי, תודה בכל אופן.

קיימת אפשרות לחבר ליציאה הפרללית (LPT) ממסרים וע"י תוכנה לשלוט בהפעלתם.

צריך טיפה ידע באלקטרוניקה בכדי להרכב את האלמנט הנ"ל.

כתבתי תוכנה שכזו לפני מספר שנים שהמטרה שלה היתה להפעיל נורות LED, אם תיצור קשר בפרטי אחפש ואשלח.

להפעיל נורת לד לא יעזור לי.

חשבתי יותר בכיוון של לסגור/לפתוח מעגל שיהיה מחובר כמפסק שני.

אבא שלי חשמלאי וראיתי כבר שהוא מרכיב מנורה (לדוגמא) שיש לה שני מפסקים שאתה יכול להדליק מאחד ולכבות מהשני, כאילו הם לא קשורים בכלל.

אז הרעיון זהה לזה, שפותח וסוגר מעגל, אפשר גם לחבר אולי מנוע קטן כזה (או שניים) שיופעל לכמה שניות ברגע שאומרים משהו.

זה אפשרי?

פורסם

לא עוזר לי, תודה בכל אופן.

להפעיל נורת לד לא יעזור לי.

חשבתי יותר בכיוון של לסגור/לפתוח מעגל שיהיה מחובר כמפסק שני.

אבא שלי חשמלאי וראיתי כבר שהוא מרכיב מנורה (לדוגמא) שיש לה שני מפסקים שאתה יכול להדליק מאחד ולכבות מהשני, כאילו הם לא קשורים בכלל.

אז הרעיון זהה לזה, שפותח וסוגר מעגל, אפשר גם לחבר אולי מנוע קטן כזה (או שניים) שיופעל לכמה שניות ברגע שאומרים משהו.

זה אפשרי?

זה עם המפסקים, אין שם שום אלקטרוניקה זה פשוט מכני:

נקווה שהציור יצא טוב:

> _______________

X X

_______________<

האור עובד רק אם שני המפסקים מכוונים על אותו הקו, כשאתה לוחץ על מפסק הוא פשוט מעביר מקו לקו (X זה מפסק ו < זה הקו שהוא פועל עליו)

פורסם

אם היה לך את הכלים המתאימים,או את הסכום הנדרש בכדי לרכוש אותם,הייתי יכול להסביר לך איך לבנות כמעט כל דבר,

להרכיב על המחשב ובכך הוא יוכל לבצע פעולות פיזיות.

בכל מקרה,

בהנחה שאתה עדיין בבית הספר,הייתי מציע לך לפנות למורה המכטרוניקה שלכם,אני בטוח שהוא יהיה מוכן לעזור לך לבנות את אשר ברצונך,

ואף לספק לך את הכלים הדרושים (בהנחה שיש מיותרים,חבילה כזאת עולה 2K).

בהצלחה.

MuTaTiOn.

פורסם
  • מחבר

אין לנו אלקטרוניקה בתיכון (מוזר הא?) אז מן הסתם לצערי גם אין דברים כאלה.

יש דרך להניע מנוע נניח לשנייה?

וGREATTHUNDER, לא הבנתי כלום, אבל לא משנה אבא שלי גם הסביר לי על זה פעם, אם זה יהיה חשוב לי אני אזכר P:

בכל אופן, להניע מנוע קטן (בהנחה שיש לי את המנוע וחיבור לחשמל), יש דרך לעשות את זה בלי שאני אצטרך להוציא מעל 100 ש"ח?

כי מעל 100 ש"ח זה כבר טיפשי להשקיע בזה לדעתי..

פורסם

עבדנו על כזה דבר לפני שנה בכיתה ט' בשיעורי טכנולוגיה שהייתי בו, אז יש לי ידע קליל בנושא..

קודם כל, אתה בונה מעגל ומחשב אותו למחשב מדפסת ישן רחב כזה- 21 פין אם אני לא טועה..

משנה הגדרות חיבור של החיבור הזה במחשב (אם אני לא טועה קוראים ליציאה הזו-LPT) למשהו אחר..

אחר כך בונה תוכנה שתתממשק ותזהה את היציאה הזו במחשב ותדבר עם המנוע וככה תוכל להפעיל ת'מנוע בעזרת המחשב וגם ככה לפהעיל מעגלים ולהרחיב ת'גבולות לבית חכם וכמה שתרצה..

כמובן שבשביל להיתממשק עם המחשב תצתרך תוכנה, את התוכנה שלנו בנינו ב-VB כי ככה המורה שלנו לימדו אותנו.. לדעתי זה חרא של שפה/ דבר.. אבל על טעם וריח אין להיתווכח.. (למרות שזה לא קשור.. :P){אני לא מדבר ברמה מיקצועית על שפות תכנות כי אני לא מבין בזה כל כך ואני לא מתכנת אז כך זאת בחשבון, רק מעט מעט מאוד ב-VB}

אחרי שהיתממשקת עם המנוע והתוכנה זיהתה ת'יציאה הזו אתה יכול לשחק בתוכנה ולקבוע שעות ותיזמונים ושטויות...

בהצלחה! ;)

פורסם

על זה בדיוק דיברתי.

רק שבמקום לחבר LED-ים, כפי שציינתי יש לחבר ממסרים.

שלי כתובה בC#

פורסם

תחפש קצת מידע על בית חכם...

אתה יכול להוריד מספר תוכנות חינמיות שמבצעות את העבודה עם מערכת פשוטה מאוד וזולה...

אתה יכול להזמין טכנאי שמתעסק במערכות בית חכם... אבל אז הוא יוכל אולי לקחת את הבית שלך כתשלום ראשון.... (שלא נישכח את כל השאר כן?) אבל זה בהתאם למה שתבקש

ואופציה שלישית והאופטימלית יותר - תלמד לתכנת עבור חומרה (להשתמש ביציאות של המחשב כגון USB LPT COM רשת, פיירוואיר או כל דבר שתרצה)

ותבנה תוכנה שתתאים אישית לך :) האלקטרוניקה כאן ממש ממש לא מסובכת...

פורסם
  • מחבר

איזה תוכנות חינמיות יש לדוגמא?

אני יודע VB6 לא ממש ברמה אבל יודע, אבל לא בא לי להשקיע שעות בפיתוח סתם.

אם אפשר לינק אל תוכנה חינמית + הסבר איזה כבל לחבר וכו'...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים