עבור לתוכן

צריך קצת ייעוץ בנושא צביעת המארז....

Featured Replies

פורסם

שלום לכם..

אני החלטתי לעשות מודינג מטורף למארז (אף פעם לא ניסיתי אבל החלטתי לנסות) והתחלתי עם צביעה.

הבאסה זה שזיינתי תמארז... הצבע היה לא טוב (היה לי כבר גימור לק אז זה לא נתפס) יצא ממש גרוע- כל נגיעה במארז קילפה חתיכות צבע. המארז נראה ממש מזוויע אז פשוט הורדתי את הצבע עם מדלל והוא הוריד גם חלק מהלק ומהצבע המקורי ככה שעדיין נראה ממש ממש לא טוב.

עכשיו לשאלה שלי: האם יש כזה דבר צבע שיתפס לי על לק-צבע קיים? אם כן אז אם אפשר לדעת איך קוראים לו? אם יש כזה דבר אני מחר על הבוקר רץ לקנות ^_^

תודה והמשך יום נעים.

פורסם

חבל שמיהרת לצבוע את המארז בלי ידע כלשהו בתחום.

דבר ראשון לא נתת שום פרטים על הצבע המקורי של המארז. סוג צבע, סוג גימור וכו'. אבל זה לא כזה משנה. אני לא מכיר צבע שיתפס טוב על פני השטח ללא כל הכנה מוקדמת. ברוב המקרים תידרש לשייף ולנקות את פני השטח של המארז ולאחר מכן לתת שכבה של צבע יסוד להיתפסות טובה יותר של צבע. תחפש מדריכים באינטרנט ותעשה גם חיפוש פה בפורומים בשביל לקבל מושג כללי על מה מדובר.

פורסם
  • מחבר

הצבע המקורי הוא שחור ויש לו גימור שקוף יפה (לשעבר ^_^)

אם יעזור לך הדגם של במארז הוא nzxt hush

אתה אומר אני צריך נייר שיוף? ובאיזה רמה לשייף את זה?

אהה שכחתי: תודה רבה על העזרה ^^

פורסם

שתף אותנו מה סוג המארז שלך ומה צבעת בו ? כלובים , גרילים , פנאל קדמי שלדה או כאלה דברים

בקשר לצבע ששאלת אין דבר כזה צבע שתופס על לקה קיימת כי לקה מתפקידה לדחות חומרים אחרים וזה מה שהיא עושה

וביגלל זה לא נתפס לך בצבע

מה שאני ממליץ לך לעשות זה לעלות תמונה גם של המארז שנדע במה מדובק

מעבר לזה אם אתה רוצה צבע חדש פשוט לך תקנה ספרי ס12 שקל נגיד צבע שחור מאט אל תקנה מבריק כי יהיה לך בעיות עם זה אחרי שיוף

קנה שחור מאט אפור מאט או כול צבע אחר שתרצה

קנה גם כן נייר שיוף 220 קנה לך איזה 4-5 גליונות

צא בחוץ שייף את המארז לחלוטים הכול כולל הכולל

כול המקומות

ושים דגש על מקומות שנראים במיוחד

אחרי ששיפת את הכול קח דלי וסקוץ עם קצת סבון

ספסף את כול המארז טוב שטוף במים ויבש אותו במקום

תן לו אחרי זה חצי שעה בשמש ושהוא יבש לחלוטים רסס שכבה אחרי שכבה עם הספרי

רסס שכבה דקה מאוד גם אם לא הכול התכסה אל תעממיס צבע

רסס בקמצנות שתי שכבות או 3 אפילו עד שתקבל מראה שימצא חן בענייך

בהצלחה

פורסם

לגבי טיפים לצביעה, עד כמה שזכור לי יש פה כמה מדריכים בפורום אך לטעמי הם קצת מופרזים ואפשר להגיע לתוצאות זהות עם הרבה פחות מאמץ.

אני יעבור בקצרה על השלבים

1. אם המארז שלך בא צבוע אין צורך להסיר לגמרי את הצבע. מספיק רק לחספס אותו. אפשר להתחיל עם נייר 180 ולהגיע בהדרגה עד 320, לא יותר

2. נקה ביסודיות את פני השטח של המארז. אפשר להשתמש או באלכוהול רפואי או במים וסבון. אני לרוב משתמש באציטון

3. צביעה בצבע יסוד. את הצבע יסוד יש להתאים לצבע הסופי, אם הם לא מתאימים הם לא יקשרו טוב אחד לשני. אני ממליץ על צבע יסוד משתייף, כך אם עשית פאשלות בצביעה הראשונית אתה תמיד יכול להחליק אותו בשלב מאוחר יותר (אני מדבר על צבע תפוזי או נזילות)

4. אם השתמשת בצבע יסוד משתייף, תחליק אותו עם נייר 320-400, את ה 400 תעשה עם מים

5. צביעה סופית. אם הצבע הוא חד שכבתי (בלי לקה בסוף) הצביעה ב 2 שלבים. קודם ריסוס עדין (עננים) לאפשר לצבע להיתפס על פני השטח. לאחר כ 10-20 דקות שכבת צבע נוספת, מלאה. אפשר לעשות עוד שכבה, אבל בעיקרון אין צורך ביותר מ 2-3 שכבות צבע. לא חייבים לשייף עם נייר 1200-200 בין השכבות כמו שמדריכים מסויימים פה ממליצים. שוב תלוי באיזה צבע משתמשים.

במידה ואתה צובע בצבע דו שכבתי (עם לקה) יש לרסס שכבה אחידה של צבע ולאחר יבוש ראשוני (הצבע יבש למגע) לעבור על הצבא עם הלקה. אין צורך לחכות ליבוש סופי של הצבע, להיפך, כאשר מרססים לקה על צבע טרי יחסית היא נקשרת יותר טוב

6. במידה ויש צורך, לאחר יבוש סופי אפשר לעשות פוליש לצבע. הכוונה היא לשיוף עם נייר 2000 עם מים להחלקה והסרה של אבק ולאחר מכן פוליש וואקס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים