עבור לתוכן

מחשב נתקע/עושה ריסט כל הזמן

Featured Replies

פורסם

שלום לכל המעוניינים

(לא בטוח שאני כותב בפורום הנכון מאחר וזה שייך למיליארד נושאים בערך, מקסימום אני סומך על המודרים)

אתמול המחשב שלי התחיל לעשות ריסט בערך דקה אחרי שהוא עלה כל פעם. אחרי שעשיתי לו shutdown -a ואחרי שני system restore החלטתי שזה כנראה משהו אחר ומאחר ובכל מקרה פרמטתי לפני יומיים, העתקתי בsafe mode את כל הדברים החשובים ופרמטתי שוב (רק את כונן C). פרמוט הלך די חלק, עד הקטע שבו הוא מסיים להתקין דרייברים/הגדרות ראשונות (בערך 10 דקות לתוך ההתקנה), שאז הוא כל פעם עושה ריסט או נתקע.

ניסיתי כבר עם שתי גרסאות של ווינדוז (XP), בשתיהן קורה אותו דבר.

בדקתי את ההרדיסק מהביוס, הוא מדווח שהוא בסדר.

לא מדובר בבעיית קירור, כך מוסרים דובי הקוטב שהתחילו לגור לי על המחשב (מצד שני לכו תדעו, דובי קוטב שקרנים... :hat:)

כרגע אני מתכנן לפרמט גם את D (אחרי עבודת גיבוי) ואז להתקין הכל מחדש, בתקווה שזה יעבוד... לכן:

א' אם יש דרך לפתור משהו מזה בלי פרמוט - boot דרך דיסק וסריקת וירוסים לדוגמא - זקוק אני לקישור :silly:

ב' אם יכול להיות שזה בכלל משהו חומרתי ואיך אני בודק (זכור לי משהו עם memtest, אבל הזיכרון בגילי זה כבר משהו אחר :-[)

ג' האם הפצת לינוקס live cd שיש בתוכה מובנה תוכנת צריבה כלשהי? (זה בשביל לגבות את הדברים, מן הסתם :P)

תודה לכל העוזרים, המעוניינים וכלל ילידי המין האנושי (חוץ ממך, קוואקר טוכטרמן!)

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה

התבבר שזה בגלל שהמעבד היה מטונף, מאז שנוקה זה הפסיק ...

פורסם
  • מחבר

הייתה לי את אותה הבעיה

התבבר שזה בגלל שהמעבד היה מטונף, מאז שנוקה זה הפסיק ...

מה זאת אומרת המעבד היה מטונף? הצטבר אבק בינו לבין הסוקט? משהו אחר? :P

(זה מחשב נייד כך שיהיה קצת קשה לנקות בכל זאת :P)

פורסם

האמת שאני לא ממש יודעת, ידיד עשה את העבודה בשבילי

אבק היה איפה שהוא, זה בטוח :hat:

פורסם

כרגע אני מתכנן לפרמט גם את D (אחרי עבודת גיבוי) ואז להתקין הכל מחדש, בתקווה שזה יעבוד... לכן:

א' אם יש דרך לפתור משהו מזה בלי פרמוט - boot דרך דיסק וסריקת וירוסים לדוגמא - זקוק אני לקישור :silly:

ב' אם יכול להיות שזה בכלל משהו חומרתי ואיך אני בודק (זכור לי משהו עם memtest, אבל הזיכרון בגילי זה כבר משהו אחר :-[)

ג' האם הפצת לינוקס live cd שיש בתוכה מובנה תוכנת צריבה כלשהי? (זה בשביל לגבות את הדברים, מן הסתם :P)

א. BARTPE או RESCUE DISC של קספרסקי

ב. MHDD MEMTEST, קריאת טמפ' דרך הביוס או תוכנות ניטור

ג. שוב BARTPE

מה שלא מובן לך תקרא בסטיקי של פורום תוכנה ובסטיקי של תמיכה טכנית

אם ביטלת את האתחול אוטומטי במקרה של מסך כחול ועדיין המחשב מרסט ולא מציג מסך כחול, יכול מאוד להיות שזאת בעיית חומרה.

שני, רוב הסיכויים שהיה אבק בצלעות הקירור של המעבד מה שגרם לטמפ' לקפוץ ולעשות לך ריסטים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים