עבור לתוכן

נייד בסביבות 5K

Featured Replies

פורסם

שלום

אני מחפש מחשב נייד לבן שלי. המחשב ישמש בעיקר כמחשב ביתי ולא ינוייד הרבה, כך שמשקל של 3 ק"ג זה בהחלט סביר. מסך של 15.4 נראה כאופציה מועדפת.

צרכים: מעבר לאינטרנט/אופיס - מדי פעם תיכנות ופוטושופ, ומשחקים כגון סימס ומשחקי פלאש באינטרנט (אם כי ייתכן שבעוד שנה-שנתיים הוא יתעניין גם במשחקים מעט יותר כבדים).

חשבנו על HP 6860 (כאן: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711807) שבא עם שנתיים אחריות בינלאומית, אבל רציתי לדעת אם יש דגם מקביל של DELL.

התלבטות נוספת: כאן בפורום ראיתי התייחסויות לכרטיסי מסך בעייתיים של Nvidia, אבל לא מצאתי הסבר מפורט לבעייה ולסיכון. האם מישהו יכול להסביר מעט יותר? האם בכלל לשימושים שציינתי יש צורך בכרטיס מסך עצמאי או שה-3100 הסטדנרטי יכול להספיק?

תודה!

פורסם
  • מחבר

עזרה או עצה, מישהו?

פורסם
  • מחבר

תודה. בקשר לטושיבה מהלינק השני שנתת - איך המעבד שלו (Turion 64 X2 TL-62 Dual Core 2.1 GHz) ביחס ל-8100 של אינטל? לפי מה שהבנתי מסקירת המעבדים בפוסט הנעוץ נראה לי שהוא החזק ביותר של AMD, אבל בגלל הבעייתיות של מתן השמות למעבדי AMD, אני לא בטוח שהבנתי נכון.

פורסם

הוא אחד החזקים לנידיים של AMD, אני מעריך שהוא עומד מול ה-T5600 של אינטל בביצועים.

ככלל בניידים אני לא אוהב מעבדי AMD כיוון שהם יחסית צרכנים גדולים של סוללה ומתחממים יותר.

אולם כיוון שאתה אומר שהמחשב יישב כמעט באופן בלעדי בבית מחובר לשקע - לא נורא.

פורסם
  • מחבר

כלומר, לדעתך הוא הרבה יותר חלש מה-8100?

פורסם

אין ברשותי כרגע מספרים מדוייקים, אבל כן - הוא בהחלט חלש מה-8100.

פורסם

מה לגבי HD3200 בשילוב עם ה HD3470?

פורסם

אם הוא לא הולך לנייד אותו כל כך אז למה לקנות נייד?

במחשב שולחני אתה מקבל רכיבים הרבה יותר טובים ומהירים לכסף שאתה משקיע

פורסם
  • מחבר

אם הוא לא הולך לנייד אותו כל כך אז למה לקנות נייד?

במחשב שולחני אתה מקבל רכיבים הרבה יותר טובים ומהירים לכסף שאתה משקיע

ברור שבמחשב שולחני מקבלים "יותר מחשב לשקל", אבל מדי פעם הוא ינוייד בכל זאת. השיקול העיקרי כרגע הוא של מקום בתוך הבית - עם נייד לא כבולים למקום עבודה אחד ואפשר להשתמש במחשב ליד כל שולחן, בכל חדר, על הספה, במיטה וכו'.[br]פורסם בתאריך: 8.09.2008 בשעה 15:26:51

מה זה HD3200? מצאתי כרטיסי מסך של ATI בשם הזה, אבל גם HD3470 הוא כרטיס מסך, לא?

פורסם

מה זה HD3200? מצאתי כרטיסי מסך של ATI בשם הזה, אבל גם HD3470 הוא כרטיס מסך, לא?

שניהם כרטיסי מסך. HD3200 הוא Integrated GPU וה-HD 3470 הוא Dedicated GPU. ה-3470 חזק יותר כמובן.

פורסם
  • מחבר

שניהם כרטיסי מסך. HD3200 הוא Integrated GPU וה-HD 3470 הוא Dedicated GPU. ה-3470 חזק יותר כמובן.

כך חשבתי ... אז אני לא מבין את משמעות השאלה:

אולי הוא מתכוון לאחד הדגמים של טושיבה (A200/A300) שנדמה לי שמשתמשים ב-HD 3470?

בכל אופן, מישהו כאן הציע לי לבדוק את ה-HP DV5-1060, שבו מותקן כרטיס המסך 9200M GS, שלפחות כרגע אינו חשוד כפגום. המחיר גבוה בכמה מאות ש"ח, אך המעבד חזק יותר (8400), הדיסק מעט גדול יותר והסדרה DV5 חדשה יותר. ברור לי גם שה-9200 שייך לסדרה חדשה יותר מה-8400, אבל האם אינו איטי יותר? כרגע זו נראית לנו הברירה המועדפת, אבל לפני שנזמין נשמח לשמוע עוד חוות דעת.

פורסם

מה שהתכוונתי זה ללוח אם עם כרטיס מובנה HD3200 וכרטיס חיצוני HD3470 ובינהם crossfireX

כנ"ל לגבי ה 9200GS אני חושב ביחד עם ה 9400/9300GS, אבל לא בטוח.

פורסם
  • מחבר

מה שהתכוונתי זה ללוח אם עם כרטיס מובנה HD3200 וכרטיס חיצוני HD3470 ובינהם crossfireX

כנ"ל לגבי ה 9200GS אני חושב ביחד עם ה 9400/9300GS, אבל לא בטוח.

איפה ראית ארכיטקטורה כזאת? אני גם לא מבין למה אתה מתכוון ב"כרטיס חיצוני".

עד כמה שידוע לי במחשבי דסקטופ, SLI/Crossfire מחייבים כרטיסים זהים. שמעתי שיש בניידים אפשרות לחלוקת עומס בין כרטיס מסך משולב לכרטיס עצמאי שמורכב על לוח האם, אבל בכל מקרה זה צריך להגיע כך מהיצרן - יש לך דגם ספציפי שבנוי באופן כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים