עבור לתוכן

דיווח בקנדה: "האנלייזר" אהוד טננבאום נעצר

Featured Replies

פורסם

כלי תקשורת בקנדה דיווחו כי הישראלי אהוד טננבאום, "האנלייזר", שפרץ למחשבי הפנטגון, נעצר והואשם במעורבות בגניבת 1.8 מיליון דולר קנדי מחברה בעיר קלגרי. אמו אמרה ל-ynet: "הוא לפעמים בקנדה. לא הצלחתי ליצור איתו קשר"

אהוד טננבאום (29), שכונה בארץ "האנלייזר" - שחדר בין היתר למחשבים במשרד ההגנה האמריקני, נעצר בקנדה יחד עם שלושה חשודים נוספים - בחשד שגנב 1.8 מיליון דולר קנדי מחברה בעיר קלגרי. כך דיווחו היום (ו') כלי תקשורת בקנדה. עוד דווח כי הוגש נגדו כתב אישום. אמו של טננבאום אמרה ל-ynet: "אני יודעת שהוא לפעמים בצרפת ולפעמים בקנדה. ניסיתי ליצור קשר איתו היום, אך לא הצלחתי". במשרד החוץ אמרו כי הם בודקים את הדיווח.

במשטרת קנדה בודקים האם טננבאום קשור לשלושת העצורים האחרים שנעצרו, החשודים שקנו כרטיסי אשראי אשר נטענים בסכום מסוים מראש - ושינו את סכום הכסף שהוטען בהם כדי לרכוש מוצרים או למשוך כסף בבנק. על-פי החשד, טננבאום פרץ למחשבי החברה ושינה את סכום הכסף שנמצא בכרטיס. אז, משכו יתר החשודים כספים מכספומטים בקנדה וברחבי העולם.

במשך שבעה חודשים השתמשו חוקרים בטכנולוגיה ובשיטות בילוש מסורתיות על-מנת לאתר את החשודים. במבצע היו מעורבים השירות החשאי האמריקני, משטרת קלגרי וונקובר וגם כוחות משטרה במונטריאול, שם נעצרו החשודים. הם הועברו לקלגרי לפני כמה ימים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3592620,00.html

פורסם

לא הספיק לו המעצר בפריצה לשרתי הפנטגון.

אבל לפחות הוא נותן לנו כבוד והוא נכנס לרשימת ההאקרים המכובדים שהצליחו לפרוץ לפנטגון ועכשיו גם לבנק גדול בקנדה ;D

פורסם

כה מגניב להיות ברשימת המדינות עם הפושעים החשובים (לא שהוא חשוב אבל...)

פורסם

הוא פשוט אדיוט.

לא ברור לו שכל מדינה מערבית שהוא נכנס אליה תשים עליו מעקב?

עריכה:

הודעה 6000! :D

פורסם

גאוני, אני בעד לייצא את כל העבריינים שלנו לחו"ל.

שמדינה אחרת תשבור איתם את הראש.

פורסם

אפשר לעשות מזה עסק :D

פורסם

אם יעשו את זה ישארו בארץ 10 איש

פורסם

כלי תקשורת בקנדה דיווחו כי הישראלי אהוד טננבאום, "האנלייזר", שפרץ למחשבי הפנטגון, נעצר והואשם במעורבות בגניבת 1.8 מיליון דולר קנדי מחברה בעיר קלגרי. אמו אמרה ל-ynet: "הוא לפעמים בקנדה. לא הצלחתי ליצור איתו קשר"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3592620,00.html

יצא לי להכיר אותו תקופה קצרה

הוא לא ה"חנון האולטימטיבי" כמו שבדרך כלל נראים דמויות אקרים בסרטים

בכלל לא

הוא היה בכלא הישראלי איזה תקופה ואז הקים חברת הבטחה משלו

שאני הכרתי אותו לא התרשמתי בכלל שחסר לו כסף

הוא בטח יכל גם לעשות מעל 1.8 מיליון דולאר (לא דווקא קנדי ) רק על השם שלו

והוא לא נראה עבריין בדם

אם כבר בטח השפיעו אליו גורמים מפוקפקים

והוא לקח את זה בתור אתגר הוא משהו

(אני לא בקשר איתו שנים אז אין לי מושג )

פורסם

אם הוא אכן עשה את זה ויורשע בדין הוא עלול לבלות הרבה שנים בכלא, הונאות אשראי נחשבות לעברות חמורות וגוררות עונשים מרתיעים בין השאר בגלל ההשלכות שלהן על אמון הציבור במערכת ועל הסחר האלקטרוני. שילמד גם שה-FBI ומשטרת קנדה זה לא בדיוק השוטר אזולאי הישראלי...

ואני לא מוצא הרבה "כבוד" במעשים שלו, גנב זה גנב. העובדה שהוא נעזר במחשב ולא במברג או בלום לא הופכת אותו ליותר טוב מאיזה נרקומן שפורץ לחנות או לבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים