עבור לתוכן

כמה שאלות כלליות על החיים, הצבא ומה שבינהם |:

Featured Replies

פורסם

השנה אני מסיים י"ב במגמת אלקטרניקה בטכני.

אני משאר שיש פה די הרבה אנשים שהיו במצב שלי, ואני בטוח שהשאלה נשאלה כאן אלפי פעמים (חיפוש בפורום הניב תוצאות עם מידע סוטר, לא שלם ומבולגן, בגלל זה פתיתי נושא חדש).

איזה בחירה של קורסים יש למי שסיים י"ב במגמת אלקטרוניקה [ אם אפשר טיפה הסבר, מעבר לשמות ] ומה הם בעצם יתנו לי באזרחות.

קראתי קצת על אבנט כחול, שזה קורס שלפי מה שהבנתי הוא מאוד נחשב ועוסק בעיקר בתקשורת, רשתות, נתבים וכו' [ נושא קרוב לליבי ]

אבל הוא פתוח רק לתלמידים שעשו י"ג-י"ד. האם יש אפשרות להתקבל לקורס כחריג בלי להמשיך לי"ג-י"ד (יש לציין שלפי מה ששמעתי, הם עוברים שם קורס CCNA, שזה משהו שאני הולך לסיים עוד השנה עצמאית).

ואם אי אפשר להתקבל בלי י"ג-י"ד, אז שווה להשאר בשבילו ?

וכהמשך לשאלה הקודמת, איזה קורסים [ חוץ מאבנט כחול ] פתוחים לי אחרי י"ג-י"ד ?

ובנושא לא כ"כ שונה, מה דעתכם על מסלול CCIE ? שווה להשקיע ולעשות אותו [ שמעתי שיש בארץ רק 30-40 אנשים עם ההסמכה ] ?

זהו כרגע :)

תודה, ולילה טוב.

עריכה:

אם יש פה בוגרי / טכנאי אבנט כחול, אתם מוזמנים לפרט קצת על הקורס והאפשרוית בו, כי המידע שיש באינטרנט הוא די מעורפל.

פורסם

אני סיימתי השנה יד' בטכני בארשבע, אבנט נפתח רק לבוגרי יד' במגמות אלק' או מחשבים (יותר הקצאות לשני).

אם תפרוש אחרי יג' הקורס היחיד שתגיע אליו תהיה אוויוניקה, כי את כל הקורסים האיכותיים יביאו לבוגרי יד'.

מה שתעשה בצבא עם אבנט זה בעיקר לשבת בחדר שרתים ולתקן ראוטרים מדי פעם, רוב היום זה להתחפשן ובאמת לא לעשות כלום, אם יש לך אופי חזק ללא לעשות כלום, לך על זה.

יפתח לך גם דרג ד', אותו אופי שרות, רק שתעבור קורס ספציפי של דרג ד' כגון דרג ד' מכמים, או F16....

יפתח לך גם כטב"מים דרג ב/א, שכולל בתוכו תחנות/כטב"מים, דרג ב' זה גם בית זונות כמו ד', ודרג א' זה טייסת, אופי השרות שונה לגמרי, רוב היום (והלילה) תהיה עסוק בלבצע עבודות טכניות כאלה ואחרות, ותקבל את הנסיון הרב ביותר.

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש לשבת ולא לעשות כלום. אני מחפש תפקיד שיתן לי נסיון מעשי, שיהיה לי עם מה לצאת לאזרחות.

ואני גם לא מחפש משהו משעמם. מצד שני, אני גם לא מחפש קריעת תחת :silly:

פורסם

בכל מקום אתה תקבל נסיון, סה"כ יש לך 3 שנים לצבור אותו, אבל מה לעשות, באבנט/דרג ב'/ד' זה יותר לשבת ולחכות לתקלות, ובדרג א' זה כולל גם אחזקה שוטפת, ככה שיוצא לעבוד הרבה יותר, מתמקצעים על הרבה יותר מערכות, אבל לא נכנסים לעומק כמו בדרגים ב'/ד' שבהם אתה לומד לתקן משהו ספציפי אחד אבל לעומק.

פורסם
  • מחבר

בנתי.

ואיפה לדעתך השירות יהיה יותר מהנה /מעניין ?

פורסם

היתה לי בחירה בין אבנט, דרג ד, סימולטורים, אוויוניקה וכטב"מים, חפרתי וחפרתי וחפרתי והגעתי למסקנה הזאת, כטב"מ > אבנט > דרג ד' > סימולטורים > דרג ב' > אויוניקה.

לא אישית אין עצבים לשבת ולחכות שמשהו יקרה, השעמום משגע אותי.

בנוסף כטב"מים (זה משלב בתוכו עבודה על המטוס, או על תחנת הבקרה הקרקעית ששולטת עליו, אם תרצה הסבר יותר מפורט שלח ה"פ) זה משהו שמתפתח טכנולוגית נורא מהר עכשיו, ודי הרבה מזה מגיעה אלינו, זוכים לעבוד עם מכלולים של 4-5 חברות באותו זמן (רפאל, IAI...), ולפי מה שהבנתי הנושא די חזק באזרחות.

+

אופי השרות בטייסת הרבה יותר נחמד לפי דעתי, טכנאים בטייסת עושים פחות תורנויות, מקבלים יותר צ'ופרים, הרבה יותר מגובשים עם החבר'ה.

פורסם

40 איש עם CCIE בארץ ? יותר כמו 4...

פורסם
  • מחבר

יש לך אולי פרטים על הנושא ?

מרויחים יפה עם התואר הזה ? איפה בדיוק עובדים עם זה ? והשמועות מספרות שאין את המבחן בארץ וצריך לעשות אותו בצרפת או משהו כזה [ יש אמת בדבר ? ] ?

פורסם

אם אני לא טועה בארץ יש רק אחד כזה. בכל העולם יש רק 1500. כדי להגיע ל-CCIE אתה צריך קודם לעשות CCNA אח"כ CCNP ורק אז CCIE. לפי מספר האנשים שיש להם את זה בעולם אתה יכול להסיק מסקנות. בוא נגיד שזה באותה רמה כמו לעשות דוקטורט. המבחן שזה זה הוא כ-8 שעות ברצף, אתה יכול לעשות אותו רק בשוויץ, ורוב הסיכויים שלא תעבור :)

במבחן אתה צריך לתכנן ולבנות ISP משלך, עם חומרה, הקצאות IP ושאר הירקות.

פורסם
  • מחבר

ורוב הסיכויים שלא תעבור :)

למה להיות שליל :hi:

http://www.cisco.com/web/learning/le3/ccie/exam/index.html

המבחן העיוני נמשך שעתיים ועולה 315$, והמעשי עולה 1400$ :kopfpatsch:

אז באמת באסה להכשל בדבר כזה (יהרוס לי את כל החופשה לשוויץ).

וד"א, באותו נושא, יש מסלול כלשהו ליוצאי הטכני (או י"ג-י"ד) שנותן CCIE על חשבון הצבא ?

פורסם

לא נראה לי כי זה פשוט לא הגיוני לפי דעתי. אתה צריך להיות גאון כדי לעשות ccie...

יש קורסים של חיל האוויר ("אבנט כחול" נראה לי) או המקביל שלו טמ"מ בזרוע היבשה שנותנים לך לעשות את הסמסטר הראשון של ה-ccna. הלמידה כמובן עצמאית, ובמהלך השירות שלך תוכל להשלים את התואר במלואו. אם הציונים שלך מספיק טובים, תוכל להיבחן באחד המכונים המוסמכים לך בארץ בהנחנה. לגבי ההמשך ל-ccnp, אני יודע שזה אפשרי במהלך הצבא אם סיימת את ה-ccna.

פורסם

בעולם יש 17660 אלף מוסמכים . http://www.cisco.com/web/learning/le3/ccie/certified_ccies/worldwide.html

בארץ יש 51 אנשים שהסמכו CCIE , אל תשכח שה CCIE מתחלק ל 5 מסלולים .

אני חושב שמי שעובר את ההסמכה הזאת מובטל הוא לא יהיה , לפי מה שהבנתי מהאתר של Cisco זאת ההסמכה הכי גבוהה שלהם.

פורסם
  • מחבר

אז עבודה יש. אבל איך השכר ?

אני רוצה לדעת אם המסלול הזה משתלם לטווח הרחוק (בנתיים, הוא נראה משתלם מאוד). אם אני יחליט שאני הולך על זה אז אני יעבור גם אם יתהפך העולם :jump:

פורסם
  • מחבר

Up . . . :o

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים