עבור לתוכן

שאלה בנוגע לצה"ל

Featured Replies

פורסם

לילה טוב, רבותי...

מצטער על השאלה ההזויה, וחסרת הפואנטה, למעשה, אבל עניין אותי דבר כזה:

יש לי פרופיל 97. עברתי קד"צ נהיגה עד 12 טון, מה שאומר שאהיה נהג בצבא...

לשאלות, בלשכת הגיוס, אם אני רוצה להיות קרבי, הם נענו בשלילה, מאחר ואני בן יחיד ולא בדיוק מחפש הרפתקאות, כדי 'לשמח' את אמי.

השאלה שלי כזאת:

האם קיים סיכוי שאקבל נשק, שיהיה צמוד אלי, לאחר הטירונות?

שמעתי שיש נהגי משאית, שנשלחים למשימות עם נשק, אפילו תומכי לחימה, שלא נכנסים לאזורים שנחשבים למסוכנים.

*אגב, יש לי תיק משטרתי בנושא סמים. עקב כך, זומנתי לקב"נ, ולאחר מכן סגן מפקד לשכת הגיוס. את הראיונות שלהם עברתי "בהצלחה", וקיבלתי כבר ת. גיוס.

מה דעתכם, רבותי?

פורסם

תלוי איפה תשרת.. למרות שלנהגים בדרך כלל אין נשק..

פורסם

אם אתה מגיע לגדוד חי"ר בתור נהג רוב הסיכויים שכן תקבל נשק.

פורסם

לא, אתה לא תקבל נשק כי גם אני רציתי להיות נהג ובסוף לא הלכתי על זה ביגלל שלא יהיה לי נשק אני הולך לגיבעתי :cool2:

פורסם

יש נהגים שמקבלים נשק שהם עושים תורנות שמירה אצלנו.

אבל לדעתי בתפקיד הרגיל לא תקבל.

פורסם

תלוי לאן תיפול, תאמין לי בחורצ'יק ימאס לך ממש מהר ממנו אז תרד מהפוזה של הנשק. :sleep:

פורסם

רוב הנהגים שנוהגים באיזורים של פעילות\רמת סיכון מקבלים נשק

אבל תזכור דבר אחד

נשק = שמירות!

פורסם

נהגי משאיות בהחלט יכולים להיות משובצים לתפקידים קדמיים ובמקרה כזה הם צריכים לשאת נשק.

שהייתי בסדיר נהגי הספארי שהעלו אותנו לבסיס היו כמובן נהגי 12 טון ומעלה שהיו צריכים להיות עם קסדה (שהם זרקו בצד), שכפ"ץ (שגם אותו הם זרקו בצד) ונשק (שהיה זרוק) לידם בדיוק כמו כולם...

ד"א, אתה יכול גם שלא להיות חתום על נשק קבוע ועדיין לעשות שבתות בשמירה בסיסית. פשוט יחתימו אותך על נשק לצורך העניין.

פורסם

רק להעיר את עיניכם,

באוגדת איוש, ואוגדת עזה, יש פקודה מהאוגדונרים שנהגים לא שומרים.

פורסם

יש לי חבר שגם עשה קד"צ והוא הגיע לגדוד בתותחנים

ושם הוא נוהג גם על משאיות גם על פורדים בקיצור על מה שצריך ויש לו נשק קבוע והוא גם יוצא איתו הביתה

פורסם

למה אתה רוצה נשק? זה סתם דאגה מיותרת וכאב ראש עדיף להיות בלי במיוחד עם אתה בתפקיד שלא מחייב נשיאת נשק.

פורסם

הבן אדם רוצה נשק, זכותו

משפט נכון באותה מידה יכול להיות "למה אתה רוצה להתגייס? זה סתם דאגה מיותרת וכאב ראש"

פורסם

אני רק אומר את דעתי.. הייתי עם נשק 3 שנים עכשיו בגלל שהייתי חייב ותאמין לי זה דאגה במיוחד כשאתה יוצא איתו הבייתה.

ועם הוא רוצה נשק בשביל "פוזה" אז תאמין לי נשקים שנהגים מקבלים אין להם שום פוזה.

פורסם

היום לבעלי רובאי 02 אסור לקחת נשק הביתה בשום אופן

פורסם

מותר באישור אל"ם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים