עבור לתוכן

מהו המפרט הטכני במחשב

Featured Replies

פורסם

לעבודה עם כל תוכנות הגרפיקה:

פוטושופ, אילוסטרייטור, פלאש-פלייר, דרים וויבר, מאיה, אינדייזיין ועוד...

אנני מבינה ולא כלום בחומרה ואנני יודעת מה באמת אני צריכה.

קניתי מחשב חדש לפני שנה וכל מה שאני יודעת עליו שהוא:

2007

XP

32 BIT

2 GB

החלפתי כרטיס מסך לאחרונה בחברת Iory ואמרו לי שם שהכרטיס יעזור בהחלט לתפקוד הנכון של התוכנות.

אלא שכל תוכנה בתורה, מודיעה על "חוסר זכרון" והכל כמובן נתקע. עכשיו תורה של "אילוסטרייטור" להודיע שאין לה יותר זכרון ואכן אי אפשר

לשמור בה כלום .

מהו המפרט הטכני שצריך מחשב על מנת להכיל נכון את כל התוכנות האלה שלי, ולגרום להן לתפקד כראוי.

הרבה תודה

איטה

פורסם

שלום לך איטה וברוכה הבאה לפורום,

יש פורום מפרטי מחשב אותם את גם יכולה לשאול את השאלה הזו (לגבי המפרט)

לגבי הזיכרון הייתי ממליץ לך להוסיף עוד 2 ג"ב של זיכרון

בנוסף יכול להיות שהבעיה הנה בעיית תוכנה - את פותחת קבצי תמונה גדולים מדי (פוטושופ תבדקי את הגדרות ה-SCRAP )

או מודלים תלת מימדיים מורכבים

בנוסף לזה את יכולה לקבל תמונה על המחשב שלך ע"י שימוש בתוכנת אינפורמציה כדוגמאת HWINFO או EVEREST (אישית משתמש ב-HWINFO לדוס כי אני מיושן...)

את יכולה גם לנטר את כמות הזיכרון בשימוש - אבל העניין קצת מסובך

http://articles.techrepublic.com.com/5100-22_11-5263541.html

כל טוב,

גבריאל

פורסם
  • מחבר

לגבריאל

בחברת IVORY שם קניתי ושם החליפו לי גם את כרטיס המסך, אמרו לי שאנני יכולה להוסיף

זכרון מעל 2 GB .

להוסיף זכרון אני צריכה מעבד 64 BIT, לדבריהם.

תודה על העצה. אגש לשם וכן אבדוק את ההגדרות של פוטושופ.

האם צריך למעשה לבדוק את ההגדרות גם בתוכנות האחרות, שכן כל תוכנה בעיתה מאותת לי על "זכרון חסום".

תודותיי

איטה

פורסם

לגבי שאלתך:

1. לא ברור מה זה זכרון חסום. מכיון שקיים זכרון פנימי (נמחק בעת אתחול המחשב, ה2GB שיש לך)

וגם דיסק קשיח (לאחסון נתונים בצורה קבועה עד אשר מוחקים אותם), קשה להבין מהתיאור שלך באיזה מהם מדובר.

שגיאה מפורטת תעזור כאן וגם הסבר האם ההודעה מופיעה מיד כשפותחים את התוכנות או לאחר עיבוד/פתיחת תמונה

האם ההודעה מופיעה מיד בעת הפעלת הווינדוס?

2. עליך להכנס למנהל המשימות ע"י ctrl+alt+delete ולבדוק איזו תוכנה (תהליך) צורכת כמויות גדולות של זכרון.

יתכן ורצה תוכנה לגיטימית לא רצויה או גרוע מכך, תוכנה לא לגיטימית.

3. אני לא ממליץ כלום לפני שאבין מה הבעיה, אבל באפשרותך להוסיף זכרון של 1GB ולהגיע לנפח של 3GB סה"כ בלי בעיה.

לנפח של 4GB ומעלה יש צורך במעבד 64ביט ומערכת הפעלה 64 ביט גם כן.

בכל מקרה אל תקפצי מהר לשדרוגים לפני אבחון הבעיה אלא אם שדרוג זה תחביב אצלך, גם אם אין צורך בו.

פורסם

איטה שלום,

מאוד היה עוזר אם היית מציינת לנו פה את המפרט של המחשב שלך, באמצעות everest למשל, כדי שנוכל ייעץ לך מה כיוון הפתרון.

בכל מקרה אני לא הייתי מסמך על חנויות מחשבים בתשובות כלליות כאלו ובמיוחד לא על אייבורי.

פורסם

מה שכן אני יכול להגיד לך שאני עובד עם כל התוכנות שאת מדברת עליהם וקצת יותר,

ובאמת כדאי שתתני את המפרט שלך ככה יהיה השוואה

ולא יודע כמה את מכירה ת'תוכנות, אבל במאיה אילו וכו תוכנות שדורשות הרבה חישובים מהמעבד

ויכול שיש לך מעבד חלש בשביל מה שאת עושה

מקווה שעזרתי :)

פורסם
  • מחבר

אז אספתי נתונים שהתקבלו מהבדיקה כדלקמן:

(אם יש כאן פרטים מיותרים זה מפני ואני "ומפרט טכני" לא ממש מכירים , בהמעטה.)

Manufacturer : MSI

Mainboard : MSI 945GCM5-F V2 (MS-7267)

Bios : American Megatrends Inc.

Chipset : Intel i945G/GZ

Physical Memory : 2048 MB DDR2-SDRAM

LPC bus : Yes

PCI Bus : Yes

Bus PCI-Express : Yes

USB Bus : Yes

SMBus/i2c Bus : Yes

Bus HyperTransport : No

Bus CardBus : No

Bus FireWire : No

Type : Intel Pentium Internal Specification : Intel® Pentium® Dual CPU E2220 @ 2.40GHz Model Number : E2220 Codename : Conroe-L Revision : M0 Technology : .065µ CPU ID : 6.F.D CPU IDEx : 6.F.D Microcode : MU06FDA1 Instructions : IA-64 Technology : No Intel64 (EM64T) : Yes AVX : No FPU128 : No SSE5 : No SSE4a : No SSE4.2 : No SSE4.1 : No S-SSE3 : Yes SSE3 : Yes SSE2 : Yes SSE : Yes Extended 3DNow! Technology : No 3DNow! Technology : No 3DNOW Prefetch : No 3DNow! Pro Technology : Yes AMD MMX Technology : No MMX Technology : Yes Cyrix MMX Technology : No FMA : No AES : No OSXSAVE : No CLF - Cache Line Flush : Yes CX8 - CMPXCHG8B : Yes CX16 - CMPXCHG16B : Yes CMOV - Conditionnal Move Inst. : Yes MON - Monitor/Mwait : Yes POPCNT : No RDTSCP : No SEP - Fast System Call : Yes Miscellaneous : xD - No-execute Page : Yes VT - Vanderpool Technology : No TXT - Trusted Execution Techno... No SVM - Secure Virtual Machine : No FPU - Co-processor Built-in : Yes FXSR - Fast Float Save & Restore : Yes xTPR - Send Task Priority : Yes DAZ - Denormals Are Zero : Yes FFXSR : No LAHFSAHF : Yes CMPLEGACY : No ALTMOVCR8 : No ExtApicSpace : No 3DNow! Technology : No PBE - Pend. Brk. EN. : No LAHF - LAHF/SAHF Inst. : No ABM : No MASSE - Misaligned SSE : No OSVW - OS Visible Workaround : No IBS : No P1GB - 1GB Page Size : No SKINIT, STGI, DEV : No WDT - Watchdog Timer : No Features : VME - Virtual Mode Ext. : Yes DE - Debugging Extension : Yes PSE - Page Size Extension : Yes TSC - Time Stamp Counter : Yes MSR - Model Specific Registers : Yes PAE - Physical Address Extension : Yes MCE - Machine Check Exception : Yes APIC - Local APIC Built-in : Yes MTRR - Memory Type Range Reg. : Yes PGE - Page Global Enable : Yes MCA - Machine Check Architecture : Yes PAT - Page Attribute Table : Yes PSE36 - 36-bit Page Size Extension : Yes PSN - Unique Serial Number : No DS - Debug Trace & EMON Store : Yes SS - Self Snoop : Yes ACPI - Software Clock Control : Yes TM - Thermal Monitor : Yes TM2 - Thermal Monitor 2 : Yes EST - Enhanced SpeedStep Tec... Yes HTT - Hyper-Threading : Yes SBF - Signal Break on FERR : Yes DSCPL - CPL qualified Debug Store : Yes CID - Context ID : No LT - LaGrande Technology : No PDCM : Yes DCA - Direct Cache Access : No EPS - Enhanced PowerSaver : No Features Multi-Core : Physical Processor #1 (Core #1) : Apic ID 0 Physical Processor #1 (Core #2) : Apic ID 1 Power Status : Digital Thermometer : Yes Operating Point Protection : No Dynamic FSB : Yes Dynamic Acceleration : No Addressing Information : Physical Addressing max. : 36-bit Linear Addressing max. : 48-bit Advanced Settings : In Order Queue Depth : 8 Low Power Mode : No Mainboard Upgradeability : Socket/Slot : CPU 1 Upgrade interface : Unspecified Supported Speed : 2400 MHz (or more) Supported Voltage : 1.2V

Processor : Intel Pentium E2220

Frequency : 2400 MHz - (current : 1197.00 MHz)

Number of Core : 2

Support : Socket 775 LGA

Cache L1 : 2 x 64 KB

Cache L2 : 1024 KB

Voltage VID : 1.251 V

FPU Coprocessor : Present

Core 1 Activity : 1%

Core 2 Activity : 0%

Number of monitor : 1

Monitor Type : H-7005L

Video Card : NVIDIA GeForce 8600 GT

Current Display : 1280x1024 pixels at 60 Hz in True Colors (32-bit)

OpenGL : Yes

GDI Plus : Yes

DIMM : 1.71 V

SB : 3.39 V

VBAT : 3.26 V

VIN2 : 0.98 V

VIN6 : 1.84 V

Chassis Fan : 2325 rpm

Processor Temperature : 42 °C

Mainboard Temperature : 34 °C

Power/Aux Temperature : 128 °C

:

Processor : Thermal Diode

Processor Temperature (Core 1) : 62 °C

Processor Temperature (Core 2) : 62 °C

:

Video Monitoring : nVidia Driver

GPU Temperature : 56 °C

:

Hard Disk Monitoring : S.M.A.R.T

Hard Disk ST3250410AS : 41 °C

פורסם

תעני לשאלות שלי כדי שאוכל לעזור

פורסם

Main Memory

Supports two unbuffered DIMM of 1.8 Volt DDR2 SDRAM

Supports dual channel DDR2 memory architecture.

Supports DDR2 400/533/667 memory interface. (4GB Max)

זה מהאתר של MSI לדגם הספציפי שלך... תמיכה ב 4 ג'יגה זכרון... כניראה מה שהעילגים שם התכוונו זה שצריך מערכת 64ביט כדי לנצל את כל ה 4 ג'יגה, במיקרה שאין מעבד כזה ואין אפשרות להתקין מערכת הפעלה כזאת, הווינדוס יזהה 3.5 ג'יגה, שזה יפה בפני עצמו.

נ.ב

אני לא מכיר את התוכנות שאת עובדת איתם, אבל 2 ג'יגה זכרון זה לא קצת... צריך לבדוק את הדרישות של התוכנות האלה, אוליי זה בעיה אחרת...

פורסם

זה לגבי המאיה

System Requirements

Software

The 32-bit version of Autodesk® Maya® 2009 software is supported on any of the following operating systems:

Microsoft® Windows Vista® Business operating system (SP1 or higher)

Microsoft® Windows® XP Professional operating system (SP2 or higher)

Apple® Mac OS® X 10.5.2 operating system or higher

The 64-bit version of Maya 2009 software is supported on any of the following operating systems:

Microsoft Windows Vista Business (SP1 or higher)

Microsoft Windows XP x64 Edition (SP2 or higher)

Red Hat® Enterprise Linux® 4.0 WS operating system (U6)

Fedora 8 operating system

Hardware

At a minimum, the 32-bit version of Maya 2009 software requires a system with the following hardware:

Windows: Intel® Pentium® 4 or higher, AMD Athlon® 64, or AMD Opteron® processor

Macintosh®: Intel®-based Macintosh® computers

2 GB RAM

2 GB free hard drive space

Qualified hardware-accelerated OpenGL® graphics card

At a minimum, the 64-bit version of Maya 2009 software requires a system with the following hardware:

Windows and Linux: Intel EM64T processor, AMD Athlon 64, or AMD Opteron

2 GB RAM

2 GB free hard drive space

Qualified hardware-accelerated OpenGL graphics card

זה לגבי האילו

Intel® Pentium® 4, Intel Centrino®, Intel Xeon®, or Intel Core Duo (or compatible) processor

Microsoft® Windows® XP with Service Pack 2 or Windows Vista Home Premium, Business, Ultimate, or Enterprise (certified for 32-bit editions)

512MB of RAM (1GB recommended)

2GB of available hard-disk space (additional free space required during installation)

בקיצור זה דיי נראה לי מתאים למפרט שלך

העצה שלי היא כזאת,

תעברי למערכת 64 ביט, זה יראה לך שינוי

בכל מה שקשור לרינדור וחישובים

לגבי הזכרון אני עובד על 4 וזה אחלה, 2 נראה לי גבולי לא משנה במה תעבדי בין אם זה פוטושופ אינדיזיין אילו ומאיה

זה לא כמו תוכנות סטטיות כמו דרימובר

אם כל זה לא עוזר ועדיין מאוד חלש לך, תחליפי מעבד

ופעם הבאה שאת קונה\משדרגת מחשב

אל תעשי את זה באייבורי

יש סיבה שהכל שם זול לדעתי לא מומלץ בכלל במיוחד אם את רוצה מחשב לגרפיקה

פורסם

שידרגתם לה את כל המחשב לפני שהיא ענתה בכלל לשאלות בסיסיות לצורך אבחון הבעיה :kopfpatsch:

פורסם
  • מחבר

הרבה הרבה תודה על ההשקעה בתשובה

אבל אני לא ממש חברה של הנתונים :-[

אפשר אולי שתדבר אלי עברית ברורה ?

מעבד...איזה

כרטיס ..איזה ואיך...

ככה אדע בדיוק מה לבקש.

2 GB זה ממש כלום בשביל כל העבודות שאני שומרת במחשב מתוכנות הגרפיקה למינהם.

המון המון המון תודה

לילה טוב

איטה

פורסם

טוב אז ככה

לגבי השידרוג מעבד לא יודע לאן יש לך לעלות וכמה זה כבר ישפיע

זכרון יש לך את זה

http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?ProductID=34

במידה והלוח תומך לדעתי הוא לא תומך

Main Memory

Supports up to 2GB memory size

הציטוט נלקח מפה

http://www.msicomputer.com/product/p_spec.asp?model=945GCM5-F_V2&class=mb

אהה ואגב גם אם תשדרגי ת'זכרון לא ראיתי שרשום שהוא תומך 64 ביט

ככה שהוא יכול לעבוד לך על 3 ג'יגה

במערכת 32 ביט

אולי אני טועה

אבל תבדקי את הנושא בוודאות לפני שאת עושה צעד

וסתם עצה אישית

תשאירי\תמכרי ת'מחשב הזה תקני מחשב נורמלי, לדעתי חלש מידיי

לתוכנות מהסוג של מאיה אילו וכו

פורסם

לגבי שאלתך:

1. לא ברור מה זה זכרון חסום. מכיון שקיים זכרון פנימי (נמחק בעת אתחול המחשב, ה2GB שיש לך)

וגם דיסק קשיח (לאחסון נתונים בצורה קבועה עד אשר מוחקים אותם), קשה להבין מהתיאור שלך באיזה מהם מדובר.

שגיאה מפורטת תעזור כאן וגם הסבר האם ההודעה מופיעה מיד כשפותחים את התוכנות או לאחר עיבוד/פתיחת תמונה

האם ההודעה מופיעה מיד בעת הפעלת הווינדוס?

2. עליך להכנס למנהל המשימות ע"י ctrl+alt+delete ולבדוק איזו תוכנה (תהליך) צורכת כמויות גדולות של זכרון.

יתכן ורצה תוכנה לגיטימית לא רצויה או גרוע מכך, תוכנה לא לגיטימית.

אני שוב מדגיש, לפני שאת מבזבזת כסף סתם, תעני על השאלות הנ"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים